Bekijk onze videoreportage over het zetten van PMU wenkbrauwen!

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Permanente make-up is hot. Voor iedereen die perfecte wenkbrauwen wilt en niet meer wil omkijken naar haar make-up in het dagelijkse leven of tijdens sport: permanente make-up is de uitkomst!

PMU specialist

Tegenwoordig is er veel keuze qua techniek voor zowel wenkbrauwen, eyeliners als lippen. De tijd dat permanente make-up te opzichtig en te donker werd is voorbij. Net als bij de kapper bestaat er de mogelijkheid om verschillende kleuren te combineren met hairstrokes of met een ombre techniek.

Het uiteindelijke resultaat wordt opgebouwd in 2-3 behandelingen. Let hierbij wel op bij welke specialist je je laat behandelen. Een goede PMU artiest doet veel behandelingen en is aangesloten en geregistreerd als een erkend specialist bij een erkende vereniging. Daarnaast dient een specialist in permanente make up te werken volgens de hygiëne richtlijnen van de GGD.

Powderbrows

Bij Daniëlle wordt in bovenstaand filmpje een powderbrow gezet: een techniek waarbij er in de huid (in de lederhuid om precies te zijn) laag op laag kleine pixels pigment (kleurstof) wordt ingebracht met de allerfijnste nano-naald. Deze pixels worden ingekapseld door de macrofagen in de huid en blijven duidelijk zichtbaar.

Zowel techniek als de juiste kleurkeuze zijn erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. Het effect is een poederachtige, zachte wenkbrauw met een natuurlijke overloop welke een aantal jaren in de huid zal blijven.

Zowel apparatuur, naald als kleur zijn anders dan in de bekende tattoo industrie. Het woord permanent is dan niet volledig juist, je lichaam is in staat de kleurstof met een aantal jaren af te stoten waardoor de powderbrows van Daniëlle uiteindelijk zullen verdwijnen.

Natuurlijke wenkbrauw

De powderbrow is uitermate geschikt voor mensen die een natuurlijke wenkbrauw willen. Ondanks dat er een groep dames zijn die gaan voor perfecte Insta-brows (á la Kim Kardasian), is er nog het meeste vraag naar natuurlijke wenkbrauwen met de poedertechniek of de haartjestechniek (hairstrokes).

PMU specialist Ahmet Turkkani

Ahmet Turkkani heeft jarenlang ervaring met permanente make-up en volgt nog steeds diverse masterclasses in zowel binnen- als buitenland. Dit doet hij om de allernieuwste technieken binnen de permanente make-up aan te kunnen bieden. Hij werkt bij verschillende salons en klinieken door Nederland en werkt volgens alle richtlijnen van de GGD op gebied van hygiëne.

Tevens is hij lid van de NSGP die staat voor kwalitatief erkende specialisten binnen permanente make-up.

Ahmet Turkkani, PMU specialist

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook