Streepje voor streepje gaat het, en dan vijf jaar niet meer bijtekenen

03:58 - 02:23
luistertijd 03:58 - leestijd 02:23

PMU hairstroke

Gisteren dacht ik nog: nee ik ga ik het niet doen, veel te eng, straks heb ik een ordinaire nepwenkbrauw of een Bert & Ernie borstel.

Totdat ik vanmorgen mijn gezicht voor de spiegel schoonmaakte en concludeerde: Kim, je hebt ooit teveel ge-epileerd en je mist gewoon een stuk van je wenkbrauw. Je hebt ’s ochtends gewoon te weinig tijd om iedere keer weer die wenkbrauwen fatsoenlijk bij te werken.

Ook ziet het er niet uit als ik in de zomer met een licht zwetend hoofd met bijzonder lichte wenkbrauwen en uitgelopen wenkbrauwpotlood voor de dag kom. Ik wil gewoon altijd een perfecte wenkbrauw. Dilek van Dilex Kapsalon is een Turkse specialiste…en ik weet ondertussen dat deze dames van Turkse komaf echtwel weten wat vrouwen mooi vinden.

Dus vanmorgen al mijn moed verzameld en naar Dilex in Deventer gereden. Bij binnenkomst werden tijdens een overheerlijke verse bak koffie mijn wenkbrauwen ingesmeerd met verdovingscreme. Het zag eruit als een doodgewone creme maar dan iets gemener, het voelde wat prikkelig aan. Een half uurtje inwerken en ondertussen werd mijn haar even lekker in een masker gezet. Wat een multitaskers, bij deze salon.

Voor de start van de behandeling werd me gevraagd of ik een gezondheidsverklaring in wilde vullen, formaliteiten horen erbij.

Na het half uurtje mocht ik plaatsnemen op de behandelstoel en tekende Dilek mijn wenkbrauw voor met inkt (pigmentatievloeistof). Ik kon kiezen uit 2 kleuren pigmenten die het dichtst bij mijn natuurlijke haarkleur komt. Gezien het feit dat de kleur van de inkt nog wat vervaagt, koos ik voor de donkerste, ik ben geen brunette maar heb van mezelf heel donkerblond haar, vandaar de donkere variant.

Nerveus was ik wel, want hallo…. het is wel mijn gezicht en als het niet naar mijn zin zal zijn kan ik ook niet even snel de boel eraf laten halen. Ze stelde me gerust en beloofde me een prachtig resultaat, ze doet dit al langer dan vandaag. Dilek liet me zien hoe mijn wenkbrauw zou worden aan de hand van een foto: een glamourwenkbrauw, wow! Zo stijlvol!

Ze zette het apparaatje op mijn wenkbrauw en werkelijk waar; ik voelde alleen een klein kriebeltje! Met haar expertise en oog voor detail was ze een 1,5 uur later klaar. Ik mocht rechtop zitten en de laatste details die niet naar mijn of haar zin waren werkte ze netjes bij. Een pakje witte vaseline kreeg ik mee die ik de komende 48 uur 3x per dag op mijn wenkbrauwen moest smeren. Het blijven toch open wondjes die je goed moet verzorgen. Zo mag ik 3 dagen niet mijn gezicht en haren wassen (he bah!). Make-up doekjes bieden nu even een uitkomst.

Ik merk nu, 5 uur na de behandeling, dat het wat irriteert en ik heb de neiging om de gaan krabben. Niet doen dus! Over 3 tot 4 weken krijg ik een nacontrole en waarschijnlijk zullen wat plekjes bijgewerkt moeten worden waar eventueel wat inkt bij kan of een strakker lijntje mag komen. Zo’n 30% tot 40% van de inkt vervaagt of gaat verloren. Het blijft toch een huid en van te voren weet je niet hoe je huid erop zal reageren. Daarna ben ik voor de komende 5 jaar klaar, aldus Dilek. Weg met de wenkbrauwpotloden en poedertjes!

Ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Het is een absolute aanrader voor als je meer expressie in je gezicht wilt, of gewoon een mooie wenkbrauw wilt hebben die je minimaal hoeft te verzorgen.

Wat vind je van het resultaat? Bekijk hier twee piepkleine fragmentjes:

 

 

Lees ook