Gereedschap Make-up Wenkbrauwen

Kim’s nieuwe wenkbrauwen met PMU hairstroke

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Streepje voor streepje gaat het, en dan vijf jaar niet meer bijtekenen

kim kemperPMU hairstroke

Gisteren dacht ik nog: nee ik ga ik het niet doen, veel te eng, straks heb ik een ordinaire nepwenkbrauw of een Bert & Ernie borstel.

Totdat ik vanmorgen mijn gezicht voor de spiegel schoonmaakte en concludeerde: Kim, je hebt ooit teveel ge-epileerd en je mist gewoon een stuk van je wenkbrauw. Je hebt ’s ochtends gewoon te weinig tijd om iedere keer weer die wenkbrauwen fatsoenlijk bij te werken.

Ook ziet het er niet uit als ik in de zomer met een licht zwetend hoofd met bijzonder lichte wenkbrauwen en uitgelopen wenkbrauwpotlood voor de dag kom. Ik wil gewoon altijd een perfecte wenkbrauw. Dilek van Dilex Kapsalon is een Turkse specialiste…en ik weet ondertussen dat deze dames van Turkse komaf echtwel weten wat vrouwen mooi vinden.

Dus vanmorgen al mijn moed verzameld en naar Dilex in Deventer gereden. Bij binnenkomst werden tijdens een overheerlijke verse bak koffie mijn wenkbrauwen ingesmeerd met verdovingscreme. Het zag eruit als een doodgewone creme maar dan iets gemener, het voelde wat prikkelig aan. Een half uurtje inwerken en ondertussen werd mijn haar even lekker in een masker gezet. Wat een multitaskers, bij deze salon.

Voor de start van de behandeling werd me gevraagd of ik een gezondheidsverklaring in wilde vullen, formaliteiten horen erbij.

Na het half uurtje mocht ik plaatsnemen op de behandelstoel en tekende Dilek mijn wenkbrauw voor met inkt (pigmentatievloeistof). Ik kon kiezen uit 2 kleuren pigmenten die het dichtst bij mijn natuurlijke haarkleur komt. Gezien het feit dat de kleur van de inkt nog wat vervaagt, koos ik voor de donkerste, ik ben geen brunette maar heb van mezelf heel donkerblond haar, vandaar de donkere variant.

PMU-HAIRSTROKE

Nerveus was ik wel, want hallo…. het is wel mijn gezicht en als het niet naar mijn zin zal zijn kan ik ook niet even snel de boel eraf laten halen. Ze stelde me gerust en beloofde me een prachtig resultaat, ze doet dit al langer dan vandaag. Dilek liet me zien hoe mijn wenkbrauw zou worden aan de hand van een foto: een glamourwenkbrauw, wow! Zo stijlvol!

Ze zette het apparaatje op mijn wenkbrauw en werkelijk waar; ik voelde alleen een klein kriebeltje! Met haar expertise en oog voor detail was ze een 1,5 uur later klaar. Ik mocht rechtop zitten en de laatste details die niet naar mijn of haar zin waren werkte ze netjes bij. Een pakje witte vaseline kreeg ik mee die ik de komende 48 uur 3x per dag op mijn wenkbrauwen moest smeren. Het blijven toch open wondjes die je goed moet verzorgen. Zo mag ik 3 dagen niet mijn gezicht en haren wassen (he bah!). Make-up doekjes bieden nu even een uitkomst.

Ik merk nu, 5 uur na de behandeling, dat het wat irriteert en ik heb de neiging om de gaan krabben. Niet doen dus! Over 3 tot 4 weken krijg ik een nacontrole en waarschijnlijk zullen wat plekjes bijgewerkt moeten worden waar eventueel wat inkt bij kan of een strakker lijntje mag komen. Zo’n 30% tot 40% van de inkt vervaagt of gaat verloren. Het blijft toch een huid en van te voren weet je niet hoe je huid erop zal reageren. Daarna ben ik voor de komende 5 jaar klaar, aldus Dilek. Weg met de wenkbrauwpotloden en poedertjes!

Ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Het is een absolute aanrader voor als je meer expressie in je gezicht wilt, of gewoon een mooie wenkbrauw wilt hebben die je minimaal hoeft te verzorgen.

Wat vind je van het resultaat? Bekijk hier twee piepkleine fragmentjes:

 

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

24 reacties

 • beste mevrouw, hiervoor kunt u het beste informeren bij een specialiste in uw buurt. de prijzen variëren sterk. we zien tarieven van een paar honderd (2-300) euro voor het zetten – vaak in meerdere sessies, en bijwerken nadien vanaf 75 euro.

 • Kim, houd je ons tzt op de hoogte over de kleur van je wenkbrauwen? Ik vind een houdbaarheid van 5 jaar ongeloofwaardig omdat mijn ervaring is dat de kleur van de wenkbrauwen redelijk snel vervaagt en 1 x per jaar/2 jaar bijgewerkt moet worden.
  Anke, wat is jouw ervaring hierin?

  Ik ben het wel met Anke eens om juist zo min mogelijk te smeren, dus ook geen vaseline.
  ( Alhoewel ik wel een voorstander ben van de Night Repair van QMS, welke juist herstellend werkt, mits het in dit geval wel zeer hygienisch aangebracht dient te worden)

 • Het is Berna die littekens heeft overgehouden van de PMU begreep ik. Die twijfelt nu om het nogmaals te doen. Ik sla een rondje over, ik blijf bij het bijwerken van mijn wenkbrauwen met de poeder. Wie weet groeien de haartjes ooit nog terug

 • Zoals al werd gezegd voorafgaand aan de behandeling is een 2e behandeling noodzakelijk om de wenkbrauw af te maken en bij te kleuren waar nodig. Bij mij zijn de uiteinden van de wenkbrauw met pmu gedaan waar ze nu iets vager van kleur worden. Ik zie absoluut geen littekens of iets wat erop lijkt. Het zit op de bovenste laag van de huid, daar waar de minste kans op littekenvorming is. Op het moment dat je een tattoo laat zetten dan gaan ze dieper in de huid, daarvan krijg je littekens op het moment dat je deze bijv. weg wil laten halen (o.i.d.) Na een paar jaar vervaagt de pmu wenkbrauw en zie je er niets meer van.

 • Rona en Monique, ik zou toch eens op de huid vochtige/nattige poeder gebruiken en kijken wat dat doet. Bij mij zit het als een huis. Ik gebruik zelf MAC oogschaduw Espresso. Een matte donkerbruine oogschaduw. Doe je heel lang mee. Ik heb ook het probleem met de aanzet, die is bij mij ook steeds dunner geworden. (hormonen/stress) Uiteinde zet ik ook aan. Als ik Berna hoor dan kun je littekens van deze PMU hairstroke krijgen, zou dit zijn wanneer het echt op de huid komt waar geen haartjes zitten vraag ik me dan af. Hoe zit dit?

 • @ Rona, een hairstroke wenkbrauw opvulling kan ik je absoluut aanraden, ziet er zo natuurlijk uit en je hebt nooit meer gedoe met bijkleuren, poederen. Je zult er geen spijt van krijgen!

 • Inderdaad blijft poeder bij mij niet goed zitten, wat logisch is omdat ik aan het begin van de wenkbrauw bijna geen haartjes meer heb. M.a.w. ben een stuk ‘kwijt’. Poeder blijft daarop uiteraard niet zitten.

 • wat een leuke tip yvonne! verder zit ik denk ik in een uitzonderlijke situatie. mijn wenkbrauwen zijn vol aan de aanzet en iets dunner aan het einde. vooral bij de aanzet worden ze grijs. omdat ze dunner zijn aan het einde teken ik altijd bij met poeder. bij mij blijft poeder goed zit, het was rona die dit euvel had. ik vroeg me af of pmu bij mij zin heeft, gezien het feit dat ik a. niet kalend ben, en b. grijze haren krijg.

 • Mijn vriendin, behandeld tegen kanker, had blonde wenkbrauwen die na haar chemo’ s nagenoeg niet meer terug zijn gekomen. Zij heeft nu ook haar wenkbrauwen laten pmu-en en laat de haartjes die opkomen bij haar s.specialiste harsen! Staat haar super.

 • bij da drogist, of douglas verkopen ze kits om thuis de wenkbrauwen te verven

  je kan natuurlijk ook om de vier weken naar schoonheidsspecialiste om bij te laten werken en te kleuren, en zoals. monique al schreef, wanneer je de licht gekleurde haren meeneemt en daarna modelleert, ontstaat al snel een vollere wb, maar als er haren ontbreken dan blijf je dat wel zien.

  ook met pmu zal je de wb haren moeten blijven verven, ikzelf was erg blij met de hairstrokes, helaas moet ook dit bijgehouden worden na verloop van tijd, bij mij zitten vrij diepe littekens van de pmu, dus grote twijfel .om nog keer te laten doen
  …nu de …openingen…opvullen met wenkbrauwpoeder

 • Ik bedoelde om (ook) de witte haren te verven ipv epileren, dan blijft er op den duur helemaal niets meer over:-( Goede tip trouwens Yvonne, ik had je wenkbrauw-filmpje ook al bekeken. Haarlak op je wenkbrauwen: briljant!

 • Om te kunnen verven heb je wel haartjes nodig. Na je 50e zie je toch vaak dat het uitvallen en dunner worden van de wenkbrauwen inzet. Hormonen? Verder Monique, wat helpt is de wenkbrauwpoeder iets natmaken, dan pakt hij beter, bij het opdrogen fixeert hij meteen. Wenkbrauwborsteltjes, beetje haarlak er op spuiten en licht over de wenkbrauw halen, dan zit het als een huis. Alleen niet wrijven over je gezicht daarna 🙂

 • Ah, nu snap ik het Monique. Nee, als je idd een volle wenkbrauw heb waarom zou je dan…zelf ben ik stukken ‘kwijt’ en zijn ze sowieso dun behaard, dan is het zinvol.
  Kim, hoe doe je dat, je wenkbrauwen zelf verven? Merk, werkwijze, tips? Dat lijkt me wel wat namelijk. Hoor het graag van je.

 • maar dat is nou eigenlijk mijn punt, als ik ze toch moet blijven bijverven, waarom zou ik dan nog pmu doen. met verf kun je ook blonde haartjes meenemen, waardoor je wenkbrauw voller lijkt. en blonde haartjes heb ik ook genoeg in dat gebied.

  rona, die pmu heeft natuurlijk weinig zin om haar dat doorgroeit. nu gooi ik er een dot poeder op en dat werkt overigens wel, maarja, elke dag weer op nieuw he.

  dus mijn vraag is eigenlijk: heeft pmu ook zin als je grijze wenkbrauwen haren krijgt, die ook nog eens hard groeien en bijgeknipt moeten worden. is pmu niet handiger voor te dun behaarde wenkbrauwen maar waar (nog) geen sprake is van grijze haren?

 • De kleur van de wenkbrauwen wordt lichter, dat is al na een paar dagen. De foto is op de dag zelf genomen dus nog vrij donker tov mijn eigen haarkleur. Het is nu echt prachtig. Mijn eigen haarkleur wenkbrauw verf ik sowieso ook al is het meeste met PMU ingekleurd. Daarmee behoud je die eenheid en egale wenkbrauw, dus Monique, gewoon doen en die wenkbrauwen iedere 5 a 6 weken blijven verven (ik doe dat zelf, scheelt weer een ritje naar de salon). Ik heb zoveel complimenten gehad hierop en weetje, als je uit de zee of uit het zwembad komt zie je er gewoon al best goed uit, dat blote billen gezicht is niet meer!

 • Monique, waarom zou het knippen van de wenkbrauwharen invloed hebben op het effect van de pmu? En ja die witte haren, dat is ontzettend lastig vind ik. Ik doe nu maar net of ik ze niet zie want weet écht niet wat ik ermee aan moet. Uittrekken? Ik heb al geen royale wenkbrauwen meer. Poeder? Lijkt niet echt te pakken op die witte haren. Steeds ingewikkelder om een beetje aardig voor de dag te komen!

 • Ik heb het nog nooit laten doen, word wel erg nieuwsgierig. mijn probleem is alleen dat mijn wenkbrauwen zo snel groeien moet ze echt regelmatig bijknippen. vraag me af welke invloed dat heeft op het effect van de pmu. er komen nu toch ook witte haren door. en die witte haren op een donkere basis, lijkt me niet echt handig. dus zul je dan weer moeten gaan verven??

 • Heel mooi resultaat Kim. Ik heb jaren geleden een deel van mijn wenkbrauwen laten tatoeëren, ik vond dat erg pijnlijk. Jouw ervaring spreekt me wel aan omdat die me wat vriendelijker lijkt.

 • Prachtig gedaan! De gebruikte kleur wordt écht lichter! Heb ooit mijn “eyeliner” laten doen, weet er alles van.

 • Had je nu je een lichter haarkleur hebt niet beter de iets lichtere kunnen nemen of ben je binnenkort weer donker. Zou natuurlijk ook zomaar kunnen bij ons vrouwen 🙂 mooi gedaan door de dames daar. Ik heb weleens mensen in mijn stoel gehad waarbij het zo slecht gedaan was, echt om te huilen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.