Win een Esse Sensitive verzorgingsset t.w.v. EUR 350

11:27 - 06:52
luistertijd 11:27 - leestijd 06:52

In hartje Groningen vind je de prachtige schoonheidssalon en winkel Beauties. De zaak is werkelijk een ‘beauty’, alleen al om te zien. Zodra je over de drempel stapt, betreed je vanuit het drukke winkelstraatje waarin Beauties ligt, een groene oase. Je komt allereerst binnen in een stijlvolle winkel, waar duurzame en herbruikbare materialen de boventoon voeren. Frisgroene planten aan het plafond, schappen in allerlei houttinten. Op deze schappen staan uitsluitend groene merken, zoals Esse Probiotic Skincare, Natura Siberica, Uoga Uoga en SKØN. Zorgvuldig geselecteerd door Minke Felix en Jet Schadenberg. Zij runnen samen dit duurzame winkelconcept met salon.

jet en minke
Jet en Minke – Beauties

“We vullen elkaar perfect aan”

Onlangs bracht ik een bezoek aan Beauties en sprak daar met Minke. Ze vertelt me dat de taakverdeling tussen haar en Jet vrij overzichtelijk is: “Jet is van de winkel, ik ben van de salon. We kennen elkaar al jaren. Ik heb op de middelbare school stage gelopen bij Yves Rocher, waar Jet toen franchisenemer was. We hadden meteen een klik. We begrijpen elkaar en vullen elkaar perfect aan.”

De jarenlange samenwerking tussen Jet en Minke resulteert uiteindelijk in de opening van Beauties in oktober 2018. Minke: “Een winkel met salon, met uitsluitend natuurlijke producten. Dat bestond nog niet en dus zijn we juist dát begonnen.”

beauties groningen

Behandelingen op maat met Esse Probiotic Skincare

Vanuit de winkel kom je in de salon terecht, het domein van Minke. En zoals de winkel niet standaard te noemen valt, zijn de behandelingen dat ook niet. Minke legt me uit: “Je boekt bij Beauties geen specifieke behandeling, maar je boekt tijd. In die tijd geef ik de klant een maatwerkbehandeling; ik kijk wat de huid op dat moment nodig heeft en wat de klant zelf wil. Esse Probiotic Skincare staat daarbij centraal, omdat het me in staat stelt vrijwel iedere huidbehoefte te vervullen en ieder huidprobleem te verhelpen.”

esse skincare

Minke combineert haar behandelingen vaak met bindweefselmassage. Minke: “Dat is gymnastiek voor de huid. Je huid knapt er enorm van op en raakt weer in topvorm. Natuurlijk ook geholpen door Esse. Zoals Jet en ik elkaar aanvullen in de zaak, zo vullen Esse en bindweefselmassage elkaar aan in de salon.”

beauties

“Esse maakt de huid weer gezond”

Het Zuid-Afrikaanse merk Esse richt zich op het weer in balans brengen van het microbioom van de huid. Minke: “De producten van Esse bevatten probiotica. Dit zijn goede bacteriën die het natuurlijk evenwicht van het huidmicrobioom herstellen en zo de huid weer gezond maken.”

Minke vertelt me dat ze met Esse zelfs ernstige acné en eczeem succesvol kan bestrijden: “Ik zal nooit vergeten hoe er op een dag een puberjongen schoorvoetend over de drempel van Beauties stapte. Rood van schaamte, maar vooral ook rood door zijn eczeemhuid. Ik heb hem toen een proefje van Esse Protect Oil meegegeven. Deze olie legt een beschermend laagje op de huid, zodat de huid daaronder kan herstellen. Twee dagen later kwam hij terug om het fullsize product te kopen. Zijn huid was zichtbaar opgeknapt. Dan maakt je schoonheidsspecialistenhart toch een sprongetje. Daar doe je het voor.”

esse skincare

Hoe zat het ook alweer… pre- en probiotica in skin care?!

De bacteriën op je huid zijn net zo belangrijk als de bacteriën in je darmen. Ik schreef er in juni een artikel over. Deze bacteriën – ook wel microben genoemd – vormen samen het microbioom, dat je kunt zien als een ecosysteem op je huid. Dit ecosysteem kan je nadelig beïnvloeden door bijvoorbeeld stress, sigarettenrook, luchtvervuiling en huidverzorging met agressieve werkstoffen. Het ecosysteem raakt dan verstoord. Gelukkig kan je het ook positief beïnvloeden met pre- en probiotica in skincare, zoals van Esse. Hoe dit precies werkt, legt Trevor Steyn, oprichter van Esse je in het volgende filmpje uit.

Neem trouwens gerust eens een kijkje op het YouTube-kanaal van Esse. Je vindt er nog veel meer filmpjes over huid en probiotica. Minke vult aan: “Esse biedt uitstekende ondersteuning aan salons. Zowel vanuit Zuid-Afrika, als vanuit Nederland. Trevor geeft regelmatig leerzame webinars en voor depositairs in Nederland zijn er regelmatig interessante verkoop- en producttrainingen.”

“Mild voor de huid, maar houd wel rekening met een detox effect”

Minke vertelt me dat Esse voor ieder huidtype geschikt is: “Esse is mild voor de huid, zelfs de meest gevoelige. Houd wel rekening met een detox effect, wanneer je overstapt op Esse. Zeker wanneer mensen lange tijd skin care met minerale oliën hebben gebruikt, hebben ze veelal verstoppingen in de huid die eerst vrijkomen.”

Minke legt uit dat ook het overstappen op skin care met pre- en probiotica en actieve werkstoffen, zoals bij Esse, een “schrikeffect van de huid” kan veroorzaken. “Zeker als de huid niet zoveel gewend is qua werkstoffen. Dit uit zich dan in een lichte schilfering of roodheid.” Daarom adviseert Minke beginnende Esse gebruikers eerst drie weken aan Esse te wennen. Minke: “De Sensitive lijn is hiervoor erg geschikt, daar zit alleen het hoognodige aan werkstoffen in, zodat de huid niet overprikkeld raakt.”

cream cleanser

In de behandelstoel van Minke 

Ik mag het zelf ervaren en neem plaats in de behandelstoel van Minke voor een maatwerk behandeling met Esse. Ze reinigt allereerst mijn huid met de Cream Cleanser, die heerlijk naar Karwij en Rozengeranium ruikt. Minke: “Marula olie lost onzuiverheden op zonder de huid uit te drogen, terwijl Jojoba de huidstructuur verbetert. Aloë vera kalmeert en maakt deze reiniger geschikt voor de gevoelige huid.”

Daarna volgt de Beta Hydroxy Exfoliator. Dit is een exfoliërend salonproduct, dat je thuis kunt vervangen door de Microderm Exfoliator. Minke: “Dit is een zachte reiniging met microdeeltjes van Calciumcarbonaat en Kaolineklei, die polijstend werken in plaats van schurend. Deze exfoliator heeft bovendien een voedende en hydraterende werking door de toegevoegde Marula olie, een typisch Zuid-Afrikaans ingrediënt. Rooibos, ook uit Zuid-Afrika, ontgift de huid.”

microderm exfoliator

Bindweefselmassage stimuleert mijn huideigen hyaluronzuurproductie

Na het grondig reinigen van mijn huid, begint Minke aan de bindweefselmassage. Het is opmerkelijk om te voelen hoe mijn huid tussen Minkes vingers steeds soepeler wordt. Minke: “Dat komt doordat een bindweefselmassage de huideigen Hyaluronzuurproductie vrijwel meteen activeert. Hyaluronzuur maakt de huid soepel. De massage heeft dus niet alleen een anti-aging effect, maar kan ook heel goed worden toegepast bij een vochtarme huid.”

bindweefselmassage

Na de bindweefselmassage is mijn huid tintelrood en goed doorbloed. Minkes massage heeft alle celprocessen aangeslingerd, zodat skin care extra goed wordt opgenomen. Wat volgt, is het heerlijk volle Cream Mask met een prebioticamix van Inuline en Alfaglucaan oligosacharide voor voeding van de goede bacteriën op de huid.

resultaat bindweefselmassage
Corine’s huid voor en na de bindweefselmassage

Maar het masker doet meer, aldus Minke: “Ascorbyl palmitaat is een in vet oplosbare vorm van Vitamine C, die diep in de huid doordringt en sneller antioxidanten op hun plek krijgt dan de in water oplosbare variant. Vitamine B5 versnelt het celherstel en Vitamine E is genezend. Hyaluronzuur hydrateert en maakt de huid voller. Je kunt dit masker trouwens gerust de hele nacht laten zitten.”

cream mask

“Toevoegen in plaats van verwijderen”

Na het masker gebruikt Minke de Toner Plus. Deze spray je op de huid, in plaats van met een wattenschijfje over je huid te wrijven. Minke legt me uit waarom. “Je huid is al grondig gereinigd en met Toner Plus willen we juist goede microben toevoegen in plaats van slechte microben verwijderen. Op die manier herstel je de balans.” Toner Plus bevat prebiotica en melkzuurbacteriën (probiotica), die de barrièrefunctie van de huid verbeteren, gevoeligheid verminderen en de collageen- en elastineproductie doen toenemen.

esse toner plus

Pareltjes van producten

Na Toner Plus kiest Minke voor mijn huid het luchtige Ageless Serum, de volle Eye Contour Cream en de verzorgende Restorative Moisturiser. Drie pareltjes van producten met pre- en probiotica, en bomvol actieve werkstoffen, die mijn huid heel soepel maken en droogtelijntjes laten verdwijnen. Als ik alle werkstoffen in de producten recht zou willen doen, dan levert dat bijna een separaat artikel op. Zoveel valt er over te vertellen. Ik pik er daarom een paar opvallende werkstoffen uit, afkomstig uit de Afrikaanse natuur en geselecteerd door Esse oprichter Trevor Steyn.

ageless serum
esse moisturiser

Esse Foundation… een ware alleskunner en de favoriet van Minke

Het sluitstuk van mijn behandeling is de foundation van Esse. Dit is een ware alleskunner met probiotische Melkzuurbacteriën die de barrièrefunctie versterken, de prebiotische mix met Inuline en Alfaglucaan oligosachariden die de goede huidmicroben voedt, verzachtende Aloë vera en Jojoba, antioxidanten Baobab fruitextract en Vitamine C voor een gelijkmatige teint. En dan vergeet ik bijna te vermelden dat de foundation mijn huid mooi matteert, zonder zijn gezonde glow te verliezen en ook nog eens een SPF 30 bevat. Niet voor niets is het ook de favoriet van Minke: “Ik zou nooit meer een andere foundation op mijn huid willen. Het is een huidverbeteraar vol verzorgende ingrediënten.”

esse foundation

Mocht je de voorkeur geven aan zonbescherming zonder een tintje, dan heeft Esse ook een ‘gewone’ SPF 30 met het minerale zonnefilter zinkoxide in het assortiment. Gewoon tussen aanhalingstekens uiteraard. Want ook dit product doet meer dan alleen beschermen tegen de zon. Minke: “Rooibos en Olijfblad gaan de vrije radicalen te lijf, die ontstaan bij blootstelling van de huid aan de zon.”

esse foundation

“Nuchter en go with the flow”

Wanneer Minke en ik na afloop van de behandeling napraten aan het zitgedeelte in de winkel (Minke: “Klanten wachten hier vaak op een behandeling en kunnen ondertussen producten uittesten, zo is het altijd gezellig in de zaak”) vraag ik Minke naar haar toekomstdroom. Waar ziet zij zichzelf en Beauties over vijf jaar? Het antwoord is typisch Gronings en verrast mij als rasechte Fries eigenlijk niet. “Jet en ik zijn heel nuchter en go with the flow. We zijn heel tevreden over hoe het nu gaat. En daar speelt Esse een onmisbare rol bij.”

beauties groningen

Lees hier al onze artikelen over Esse Skincare, interviews, video’s, reportages, producttests

Lees ook