Een zongekleurde tint met bronzer en highlighter!

06:03 - 03:38
luistertijd 06:03 - leestijd 03:38

Een tijdje terug kon je op BeautyJournaal lezen over de strobing techniek. In dit artikel gaf make-up artist Lydia le Loux een aantal handige tips voor het toepassen van deze techniek en deelde ze haar favoriete producten met je. Vandaag doet ze dat weer, maar dit keer gaan we het hebben over de dewy bronzed skin. Dé zomerlook van 2020! 😉

Zongekleurde tint

Zomers dromen we bijna allemaal wel van een mooie bruingekleurde huid. Nu kun je natuurlijk urenlang bakken in de zon, maar is dat is niet echt aan te raden. Met zelfbruiners kom je al een heel eind, maar ook het gezicht wil je natuurlijk voorzien van een natuurlijke bronzen tint. Gelukkig zijn er een heleboel make-up producten waarmee je die mooie dewy bronzed look kunt creëren, en de herinneringen aan de zomer in de na-zomer ook levend kunt houden.

Strobing en bronzing

Ook in 2020 zien we op kanalen als Instagram prachtige dewy bronzed looks voorbijkomen. Voor deze looks is er duidelijk gebruik gemaakt van de strobing techniek, maar de hulp van bronzer is ook ingeschakeld. Door een warme bronzer toe te voegen aan een look vol glow, creëer je gemakkelijk een natuurlijk zongebruinde tint.

Grondlegster Laura Mercier

De grondlegster van deze look is Laura Mercier van het gelijknamige beautymerk. In 2009 mocht BeautyJournaal’s Monique haar interviewen en vertelde ze obsessed with skin te zijn. Een goede make-up basis, inclusief highlighter en bronzer, is voor haar een must. Ze noemde het de ‘flawless’ look. Wanneer de gezichtsmake-up mooi op de huid ligt, voel je je ook mooi en kan de rest van de look haast niet meer mislukken. Deze dewy bronzed look keert dit jaar weer volop terug!

strobing bronze look

Tips van make-up artist Lydia le Loux

Ik ben zelf niet zo’n zonaanbidder, maar ik wil zomers wel graag een sprankelend brons tintje. In mijn werk als make-up artist heb ik soms een bleek model in mijn stoel zitten, die geboekt is voor een zomerse shoot. Dat is dan ook wanneer ik de bronzers tevoorschijn haal.

Lydia le Loux

make-up artist Lydia le Loux

Vloeibare bronzer

Voor een subtiel en natuurlijk tintje gebruik ik het liefst een vloeibare bronzer. Dit verdeelt fijner, is makkelijker in gebruik en oogt natuurlijker. Je kunt deze na je dagcrème over je hele gezicht en hals aanbrengen met een sponsje of je vingers. Breng de bronzer met kloppende bewegingen aan en ga vooral niet smeren, dan krijg je soms lelijke vegen. Vind je de bronzer te aanwezig? Dan kun je hem wat verdunnen met dagcrème.

Accenten aanbrengen met donkerdere tint

Daarna kun je extra accenten aanbrengen met een donkerdere tint. Dit doe je met een crème-stick of een compact bronzer. Deze laatste breng je het liefst aan met een afgeronde, zachte kwast. Zoals een blush kwast bijvoorbeeld. Plaats de bronzer op de plekken die in de zon het snelst bruinen: je neus, de haarlijn op je voorhoofd, je kin en je jukbeenderen. Blend alles goed samen en wees spaarzaam, zo blijft het natuurlijk.

Welke kleur kies ik?

Bronzers zijn er in heel veel kleurschakeringen. Van licht goudbruin en roze goudbruin tot rood goudbruin en ga zo maar door. Voor elke huidskleur en ondertoon is er wel een! Kies voor een tint die minimaal één en maximaal twee tinten donkerder is dan je eigen huid. Het mag een duidelijk verschil maken op de huid, maar het moet niet te donker worden.

De bronzing favorieten van Lydia

Lydia heeft een aantal fijne bronzing favorieten op een rijtje gezet waarmee je de dewy bronzed look gemakkelijk vanuit huis kunt maken.

Dr. Hauschka Bronzing Fluiddr hauschka

De Dr. Hauschka Bronzing Fluid is de ideale aanvulling op je dagcrème. Het geeft je huid een frisse tint en versterkt de eigen huidskleur dankzij de samenstelling van toverhazelaar, olijfolie, bijenwas en kleurpigmenten. De fluïde is makkelijk aan te brengen en ruikt ook lekker. Je kunt het product tevens met je foundation mixen.

Shop hier online

mac bronzeliteM.A.C Bronzing Collection Fix+ Bronzelite 

De welbekende Fix+ van MAC Cosmetics is nu doordrenkt met bronzen parelmoer deeltjes voor een ultieme bronzed glow.

Deze glanzende make-up fixing en setting spray is ideaal voor wie geen gedoe wil met het aanbrengen van vloeibare bronzer met de vingers. De spray is hygiënisch in gebruik en is zowel op zichzelf als onder of over je make-up te gebruiken. Fijn hydraterend, verfrissend en kalmerend!

Shop hier online

The Body Shop Drops of Sun drops of sun

Een natuurlijke summer skin maak je met de Drops of Sun van The Body Shop. Deze multi-tasking bronzing druppels meng je met je dagcrème of foundation voor een mooie zongebruinde glow. Je kan ze zelfs over je foundation aanbrengen en als bronzer de huid in blenden. Ideaal!

Er bestaan ook nog bronzers met een zonbescherming óf zonbeschermers met een tintje. Lancaster Infinite Bronze Face Bronzer met SPF6 is hier een voorbeeld van. Dit is een transparante foundation met een bronzen glow.

Lees ook:

Lees ook