Voor een stralende, natuurlijke glans!

06:08 - 03:41
luistertijd 06:08 - leestijd 03:41

Ik heb gelukkig een makkelijke huid, het enige wat ik goed in de gaten moet houden is het vochtbalans. Ik ben altijd benieuwd of een product daadwerkelijk iets toe te voegen heeft aan mijn routine. Of het mijn huid echt kan verbeteren. De Eucerin Hyaluron Filler Vitamine C Booster trok direct mijn aandacht, niet alleen voor de Vitamine C maar ook voor de hyaluronzuur. Ik ben heel benieuwd.

eucerin

Shop hier online

 

Pure vitamine C en overige hydraterende ingrediënten

De Eucerin Hyaluron Filler Vitamine C Booster beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van vrije radicalen. De 10% pure vitamine C wordt bij het eerste gebruik direct geactiveerd en helpt bij het versterken van je immuunsysteem. Naast vitamine C bevat het product nog een combinatie van hyaluronzuur en Licochalcone A. Hyaluronzuur is een sterke vochtbinder, Lidochalchone heeft zowel een kalmerende als een anti-oxidatieve kracht.

Verminderen van fijne lijntjes

De hydraterende ingrediënten glycerine, squalane en sodium hyaluronate- zorgen voor een goede hydratatie in de hoornlaag met als gunstig voordeel het voorkomen van verdamping van vocht. Bovendien verminderen hierdoor de fijne lijntjes in de huid. Dimethicone (silicone) vult ook nog eens de kleine rimpeltjes op. Ik heb zelf niet echt last van rimpels, dus daar verwacht ik geen verschil in te zien. Wel hoop ik op een stralende en goed gehydrateerde huid.

Kan dit bij een mee-eten gevoelige huid?

De toevoeging van Isopropyl Palmitate vind ik wel jammer. Het kan de huid potentieel irriteren, en comedogeen zijn. Als je dit product wilt gebruiken bij een acne- of mee-eter gevoelige huid, is dit iets om in de gaten te houden. Mijn huid wil nog wel mee-eters krijgen wanneer het vochtpeil niet optimaal is, dus heb ik dat ook goed in de gaten gehouden gedurende deze test, lees het resultaat verderop;-)

vitamine c booster

Compacte verpakking

Voordat ik aan de test begin wil ik even stilstaan bij het uiterlijk van de booster. Ik hou van de compacte verpakking, de kleine flesjes, en het eenvoudige design. Ik had een weekendje weg gepland en dit zou ik makkelijk kunnen meenemen.

Maak echter niet dezelfde fout als ik en kijk eerst op de verpakking hoe je de flesjes moet openen. Daar staat precies omschreven hoe het moet, inclusief duidelijke tekeningen. Ik heb al zoveel cosmetica producten geopend dus hoe moeilijk kan het zijn, dacht ik. Nou best lastig dus!

Shop hier online

 

De verpakking is even puzzelen

Ik had de dop al verwijderd en na veel draaien, kijken en knijpen ontdekte ik aan de onderkant een folie (aha!), eenmaal de folie verwijderd zag ik het rubberen bolletje. Met iets te veel enthousiasme drukte ik veel te hard op het rubberen bolletje, met als gevolg dat er heel veel serum uitkwam … OEPS!

Bekijk hieronder ook even het filmpje waarin duidelijk te zien is hoe je dit product precies gebruikt:

 

Handig doseersysteem

Dat rubberen dopje is overigens het doseersysteem voor de vitamine C. Het grote voordeel van dit systeem is dat de vitamine zonder enig verlies van werking goed bewaard blijft en pas geactiveerd wordt na menging met het serum.

Laat de test beginnen!

Het product bevat dus vitamine C (in de vorm van ascorbinezuur), in een goede concentratie van 10%. C is noodzakelijk voor de aanmaak van collageen en elastine en is bovendien een krachtig antioxidant. Een belangrijk ingrediënt voor ieder huidtype en -conditie als je het mij vraagt.

Bij aanbrengen van het serum kan je een prikkelende sensatie voelen. Dit is de vitamine C, dat is heel normaal en dit neemt in zeer korte tijd af. De booster is geparfumeerd, de geur is niet onaangenaam maar persoonlijk vind ik parfumering overbodig.

Shop hier online

 

serum

Heel fluïde serum

Ik was een beetje bang voor de toevoeging van Isopropyl Palmitate, maar bij mij ging eigenlijk alles goed. Mijn huid bleef rustig en ik kreeg geen puistjes. Eucerin claimt ook dat het product juist niet comedogeen is.

De booster heeft een wat dunne, waterige structuur. Bij koud weer vind ik het fijn om een wat romigere structuur te gebruiken. Bovendien ben ik gewend om meerdere laagjes serum te gebruiken, dan doe ik dan dus ook met dit serum. Voor een fijner gevoel. Je kunt het overigens ook met je eigen dag- of nachtcrème mengen. Een goede tip!

textuur serum

 

Mijn eindoordeel

Ik heb het serum enkele weken gebruikt en ik vind inderdaad dat mijn huid er een mooie, natuurlijke glans van krijgt. Mijn huid voelt zacht en ook zeker glad aan. Het serum voelt niet plakkerig aan en wordt redelijk snel door de huid geabsorbeerd. Ik vind het een prima serum met goede ingrediënten!

Gebruik vitamine C elke dag. Bijvoorkeur in de ochtend, om vrije radicaalschade door zonlicht op te vangen.

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook