Ik moet meer omega 3 vetten slikken voor de bloedvaatjes en laser vermindert mijn pigmentvlekken

04:35 - 02:45
luistertijd 04:35 - leestijd 02:45

Het afgelopen jaar hebben we regelmatig over de prachtige Nederlandse huidscanapparatuur Observ geschreven op BeautyJournaal. Deze apparatuur ‘meet’ niet zozeer de huidcondities, maar brengt ze met licht tot leven: van roodheid, pigmentvlekken, grove poriën, rimpels. Elke conditie wordt met speciaal daarvoor bestemd licht naar de oppervlakte gebracht.

Natuurlijk moest ik mijn huid ook eens aan de scan onderwerpen. Het is confronterend, maar ook heel leerzaam! Bekijk in onderstaande video hoe het maken van de huidscan gaat, en welke resultaten er voor mijn huid zijn uitgekomen. Note: ik ben hier 55 jaar.

In deze video is gebruik gemaakt van verschillende belichtingstechnieken. Deze technieken zijn:

De gelaatsteint modus

 

Waarom is het belangrijker voor ons als mensen om te beoordelen wat we zien dan wat we meten? Het is functioneler om huidproblemen met speciale belichting en filtertechnieken zichtbaar te maken in plaats van ze te meten in termen van het aantal pigmentvlekken, rimpels en poriën. Metingen zijn erg onderhevig aan verandering vanwege bijvoorbeeld het moment op de dag of het jaargetijde en de plek op je gezicht waarop ze worden uitgevoerd. Daarbij zijn metingen gemakkelijk te beïnvloeden en kun je ze ook nog eens op veel verschillende manieren interpreteren. Beelden van de Observ laten direct op een hele duidelijke en eerlijke manier zien wat de verschillende huidkenmerken zijn. What you see is what you get.

Als we iets zien hechten we er meer waarde aan dan wanneer computermodellen op basis van algoritmen iets uitrekenen. Het voelt niet persoonlijk genoeg. Lees er alles over in dit artikel.

Het gaat niet om deelgebieden maar het geheel

De meeste scanapparatuur meet ook alleen een deelgebied van de huid op. Dat heeft weinig zin, al was het alleen maar omdat je met je eigen ogen ook niet alleen naar een deel van het geheel kijkt, maar altijd naar het geheel. Bovendien kan een huid er op verschillende plekken anders uitzien. Alle huidkenmerken tezamen bepalen het totaalbeeld. We beoordelen onszelf en anderen van nature op basis van ons instinct en kijkend naar de complete gezichtshuid.

Links op de foto daglicht, en rechts gelaatstteint licht

Behandel alleen dat wat behandeld moet worden

De Observ maakt alle huidkenmerken duidelijker zichtbaar in het totaalbeeld. Hiermee voorkom je ook dat je zaken gaat behandelen die er wellicht minder toe doen, en dat je andere verstoringen over het hoofd ziet, die juist een grote impact hebben. Perceptie van het uiterlijk is iets instinctiefs en wat voor je instinct relevant is, is relevant voor jou als cliënt.

 

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands we Love programma van BeautyJournaal.

Lees ook