Een heerlijke luchtige bloemengeur & langhoudend!

05:41 - 03:24
luistertijd 05:41 - leestijd 03:24

Ik ken de geur Viktor & Rolf Flowerbomb al een tijdje, deze is echt een all time favourite van mij. Toen ik uit een aantal parfums mocht kiezen om te testen werd het zeker deze! Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe versie.

Positiviteit

Viktor & Rolf staan bekend als ware modekunstenaars met hun stijlvolle haute couture lijn. Ik denk zelf vaak terug aan de modeshow met de modellen die op klompen lopen ;). Er zit een mooie kracht achter: om alles in iets positiefs om te zetten. ‘’A new day, a new dawn’’. Dat belooft wat!

https://www.youtube.com/watch?v=BBOyNrxOQCI&feature=emb_logo

De flacon

De flacon is erg mooi, net als alle andere Viktor- en Rolf geuren, vrij herkenbaar. Zowel de flacon als de verpakking is een creatief vertrekpunt van Viktor&Rolf, met de kenmerkende cilindervorm en versierd met een schitterend roze metaalplaatje.

Shop hier online

 

Het is een diamantvormige granaat silhouet in een parelmoer witte fles met een roze getinte zilveren naamplaat op de voorkant.  De bijpassende deksel komt in dezelfde kleur. Het ziet er visueel aantrekkelijk uit, net als de originele Flowerbomb, maar dan met een meer etherische twist. Elegant, vrouwelijk en het staat mooi fris in je badkamer. Echt een pronkstuk op zichzelf!

flowerbomb dew

Ingrediënten 

Een levend rozenkant (hydrocultuurroos), groeit alleen in water en is doordrenkt met een transparante dauw, voor een geur die smelt als water op de huid. Frisse en sappige topnoten van bergamot, perenakkoord en ambrette gaan samen met harttonen van essentiële roos, levende rozenkant en orris. Dit droogt op tot sensuele basisnoten van heliotroopakkoord, cashmeran en muskus waardoor een spoor van echte vrouwelijkheid achterblijft. Onderstaand nog even de ingrediënten op een rijtje:

Topnoten: Bergamot, peer accord, ambrette

Hartnoten: Essentiele roos, living rose lace, orris.

Basisnoten: Heliotrope accord, cashmeran, musk

De inspiratie

De inspiratie voor deze geur is gehaald uit een rozentuin van de theeroos familie. Het Dewy Rose (dauwachtig rozen) akkoord staat centraal in dit parfum. Een team van iconische parfumeurs hebben in samenwerking met Viktor & Rolf Flowerbomb Dew tot leven gebracht. Domitille Michalon-Bertier, Carlos Benaïm (beide ook de neuzen van het origineel van Flowerbomb) en Dominique Ropion – ieder heeft zijn eigen individuele stijl en expertise aan deze magische, delicate, luxueuze en intieme geur toegevoegd.

Shop hier online

 

parfum

Luchtige, bloemige geur

Wat een heerlijke, luchtige bloemige geur! Het valt mij op dat het een wat zachtere, subtielere geur is dan de vorige editie. Dat vind ik ook wel fijn, het is geen over-de-top zware geur. Echt perfect voor het voorjaar!

Geef na het sprayen op de huid de parfum wat tijd om zich te ontwikkelen tot een lekkere zachte geur. Een heerlijke combinatie van ingrediënten, maar vooral de roosachtige geur blijft bij mij hangen. Ik zou de geur omschrijven als bloemig, vrouwelijk, elegant, senueel, fijn en zacht. Na het aanbrengen blijft de geur ongeveer 8 uur lang waarneembaar.

Tip! Spray ook wat in je haar, dat blijf je vaak lang ruiken. En ik spray vaak ook wat op mijn sjaal, dat ruik ik soms dagen erna nog, echt heerlijk.

De geur volgens het merk

Viktor & Rolf omschrijven de geur zelf ook heel mooi:

‘’Als een subtiele druppel dauw op een rozenblaadje bij het ochtendgloren, verspreidt de geur als een laagje zijde over een frisse, dauwachtige huid om een nieuwe dag, een nieuwe kans, een nieuwe verkenning van de zintuigen, een transformatie op te wekken, evenals een terugkeer naar de essentie. Een natuurlijke tweede huid effect. Een pure natuurlijke gloed. Een bewustwoording van jezelf.’’

Romantischer kan het niet toch? Je wilt elke dag zo mooi beginnen met een geur als deze!

Shop hier online

 

geur

Mijn conclusie

Ik ben het helemaal eens om zoveel mogelijk positief te zien, een ode aan vrouwelijkheid, met de kracht om het negatieve in het positieve om te zetten. Positieve vrouwen die goed in het leven staan, inspirerend. Ik vind de geur zeer geslaagd! Het voelt echt als een ervaring, van de verpakking tot de omschrijving en de geursensatie. Je voelt je op en top vrouwelijk. Het straalt luxe en rijkdom uit voor de sensuele, mysterieuze en krachtige powervrouw.

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook