Ik word blij van de positieve geursensatie!

04:36 - 02:45
luistertijd 04:36 - leestijd 02:45

Esther test Viktor & Rolf Flowerbomb Nectar parfum

Flowerbomb is veel meer dan enkel een geur, het is een symbool voor positiviteit, een wapen om te verleiden, een intense geur van transformatie.

Aldus Viktor & Rolf over hun Flowerbomb geuren. En schoonheidsspecialiste Esther van Gent van Skin & Style test deze geur vandaag voor je uit.

De historie van Flowerbomb in al zijn varianten

In 2005 kwam Flowerbomb eau de parfum op de markt, pas jaren later in 2017 kwam daar Flowerbomb Bloom bij en vanaf nu dus Flowerbomb Nectar. De ‘originele’ Flowerbomb heeft al een aantal keren op mijn toilettafel gestaan, ik vind het een heerlijke geur voor de zomerse dagen van het jaar. Heel benieuwd was ik dus toen ik kennis mocht maken met Flowerbomb Nectar.

De verpakking is typisch Flowerbomb, zoals de andere twee geuren. Een strakke roze doos met de bekende geslepen diamantvormige flacon. De doos van Flowerbomb Nectar is echter versierd met een prachtig laser gesneden vlinder, die op zoek is naar nectar.

Shop hier online

 

Flacon weerspiegelt de intense en geconcentreerde geur

Zo de Flowerbomb Bloom flacon meer verticaal de hoogte in ging, gaat de flacon van deze geurvariant wat breder en heeft scherpere lijnen die de intensiteit van deze intense, sterk geconcentreerde geur zouden moeten reflecteren. ‘Alsof de flacon op het punt staat het hart van de bloem te onthullen,’ zo lees ik in het bijgeleverde persbericht. Nectar komt uit het hart van de bloem, et voilà… daar is deze geur dan ook naar vernoemd.

Tegenpolen in de topnoten maken de geur spannend

Flowerbomb Nectar is een oriëntaalse bloemige geur, ook wel ‘florential’ genoemd. Een samenvoeging van de woorden ‘flower’ en ‘oriental’. Ten opzichte van de originele Flowerbomb heeft deze geur meer intense boventonen. Topnoten zijn Cassis, Bergamot en Buskruit. Wel een beetje tegenpolen qua geuren als je er over nadenkt… Fruitig, bloemig en toch ook rokerig. Het maakt dat de geur best spannend is. Je neus moet er even over nadenken.

Shop hier online

 

Drop en likeur

Vervolgens ruik ik Arabische Jasmijn, de zoete geur van Oranjebloesem en Osmanthus, die dropachtige geurnoten bevat. Deze worden allen ondersteund door de basis van Patchouli, Vanille en Benzoine, niet te verwarren met benzine. Benzoine is een zoetgeurende hars afkomstig van een tropische boom, de benzoëboom, die in Azië te vinden is. De geur ruikt een beetje naar vanille en heeft ook een drop- en likeurachtige geur.

Wat vind ik van Flowerbomb Nectar?

Ik vind het een waanzinnig lekkere geur! Als ik een nieuw parfum heb, dan spuit ik altijd de eerste keer een beetje op mijn nachthemdje. Ik vind het heerlijk om mijn nieuwe parfum subtiel ’s avonds in bed te ruiken en als het – na een nachtje slapen – een goede geur is, ruik ik hem ’s morgens ook nog. En wat was dit genieten, zeg! Ik heb maar liefst drie dagen de geur op mijn nachthemd kunnen ruiken. Ten opzichte van de originele Flowerbomb is deze nectar-variant overigens iets minder zoet van geur.

Shop hier online

 

Pure geursensatie

Ik vind Flowerbomb Nectar een pure geursensatie. Net na het opspuiten is de geur vrij zwaar en echt oriëntaals bloemig, maar na een paar minuten wordt hij al zachter van geur. Ik word er blij van! Dat symbool van positiviteit, waar ik mijn review mee begon, dat klopt dus exact.

Shop hier online

 

 

Lees ook