Geïnspireerd op de energieke persoonlijkheid van het modemerk

08:00 - 04:48
luistertijd 08:00 - leestijd 04:48

Modemerk Pepe Jeans maakte onlangs haar intrede in de parfumwereld, met Pepe Jeans ‘Life is Now for Him’ en ‘Life is Now for Her’. Dian test samen met haar vriend deze gloednieuwe geuren!

Parfum in een cocktailshaker en -glas!

De Pepe Jeans geuren komen in wel heel bijzondere flacons. Zo is het parfum voor de vrouwen in de vorm van een roze cocktailglas en het parfum voor de mannen heeft de vorm van een moderne cocktailshaker met een deminblauwe kleur.

Het glas van beide flacons is gesneden in prisma’s. De vrouwengeur heeft een mooie rosé gouden standaard en de geur voor de mannen bevat een zilver metalen kap. Ik val echt voor dit soort verpakkingen, laten we hopen dat de geuren ook lekker zijn.

Shop Pepe geuren hier online

 

Life is now! De inspiratie achter de geuren..

Pepe Jeans heeft voor beide geuren natuurlijk heel erg gekeken naar haar klanten: wie koopt Pepe Jeans? Positieve mensen die lekker in het leven staan, lees ik. Vooral inspirerend, optimistisch, eclectisch en vol met karakter en plezier leven! De geuren zijn volgens Pepe daar een weerspiegeling van: elegant maar ook authentiek. Qua verpakking is dat zeker al goed gelukt;-)

Bekijk hier de campagne video van Pepe Jeans parfum:

Life is Now – for Her

Ik hou zeker wel van een lekkere cocktail op zijn tijd, en laat de geur voor haar daar nu net op geïnspireerd zijn. Het merk omschrijft dit parfum als een elixer van sensualiteit voor powervrouwen.

De geurnoten in dit parfum

Zoals ieder parfum is ‘Life is Now for Her’ ook onderverdeeld in top-, hart- en basisnoten. De geur opent zoet met amandel, mandarijn en marshmallow. Dat laatste ingrediënt vind ik bijzonder, die hoor je namelijk niet vaak. De marshmallow is duidelijk te onderscheiden van de andere topnoten, je ruikt hem goed.

De geur wordt langzamerhand iets intenser. Dit komt door de hartnoten die bestaan uit vanille, amandelmelk en een klein vleugje wodka. Hoe toepasselijk, Wodka als ingrediënt in zo’n cocktailglas ;). De basisnoten zijn amber en musk, hierdoor wordt de geur nog net wat warmer gemaakt.

Shop de Pepe damesgeur hier online

 

Duurzaam verbouwde vanille voor een beter inkomen van boeren en aandacht voor milieu

Wat ik zeker het vermelden waard vind is dat er in deze geur gebruik wordt gemaakt van duurzaam verbouwde vanille uit Madagaskar. Dit wordt geteeld met respect voor de natuur en het behoud van biodiversiteit. Ook wordt er bijgedragen aan betere leefomstandigheden voor de boeren. Een inkomen voor de lokale gemeenschap wordt gerealiseerd en de toegang tot de gezondheidszorg wordt beter, net als het onderwijs voor kinderen. Heel goed, want Madagaskar is erg arm!

Zoet maar sensueel 

De geur is zoet, sexy en sensueel. Een betere omschrijving vind ik niet. De ingrediënten zijn heel goed van elkaar te onderscheiden en krijgen goed te tijd om volledig te ontwikkelen tot een lekkere zachte geur. De marshmallow en vanille ruik je het beste. Ik vind het wel jammer dat de Wodka niet zo snel terug te vinden is in de geur. Ondanks dat is het toch mijn go-to parfum geworden, hij is echt heerlijk voor dagelijks gebruik.

Het is geen zware avondgeur, ik moet ook zeggen dat de geur niet heel lang blijft hangen. Na 3 uur ruik ik hem eigenlijk al niet meer. Gelukkig valt de prijs heel goed mee en is de flacon ook té leuk om te laten liggen. Ik vind Pepe Jeans Life is Now – For Her zeker geslaagd!

Shop de Pepe damesgeur hier online

 

Life is Now – for Him

Mijn vriend stond te springen om eindelijk eens mee te mogen doen met een BeautyJournaal review. Hij is dol op parfum en heeft, net als ik, een zwak voor mooie verpakkingen. Dit parfum is geïnspireerd op een cocktail shaker, een mix van gedurfde ingrediënten voor een levendige geur.

De geurnoten in dit parfum

Life is Now – for Him opent met een sterke geur van lavendel. Dit wordt gecombineerd met ananassap om het een frissere twist te geven. Dit sapje wordt overigens ook sterker, terwijl de lavendelgeur meer naar de achtergrond verdwijnt.

Het fruitthema wordt ook nog verder uitgewerkt met mandarijn en bergamot. De basis blijft lekker warm met gebrande koffiebonen en vanille.

Shop de Pepe herengeur hier online

 

Lavendelolie uit Frankrijk 

Ook voor de mannengeur is gedacht aan duurzame landbouw. De lavendel uit Frankrijk komt van speciale gronden die ingezet worden tegen de afbraak van plantendiversiteit. Het destillatieproces wordt ook zo ingeregeld dat er minder water wordt verspilt.

Fris en fruitige mannelijkheid  

Wat vindt vriendlief van de geur? ‘Zoet en poederachtige fris. De zoetheid is niet overweldigend terwijl deze geur, in tegen stelling tot de geur voor vrouwen, wel een stuk sterker is.’

Mijn vriend gelooft niet zo in parfums voor speciale gelegenheden. Of het nu ochtend of avond is en welke geurnoten er ook inzitten, hij gebruikt een parfum heel intuïtief, omdat hij hem ‘lekker’ vindt. Fair enough. Maar toch zou ik de geur zelf, als vrouw, wel omschrijven als een wat zwaardere avondgeur. Ondanks zijn frisheid. Hij is gewoon wat sterker en in your face. De geurintensiteit van dit parfum houdt dan ook langer dan het vrouwenparfum, zo’n 5 uur gaat Life is Now- for Him wel mee.

Shop de Pepe herengeur hier online

 

Dian en haar vriend

Ons eindoordeel

De geuren van Pepe Jeans zijn een absolute must voor liefhebbers van parfum. De prijs is erg  budget-vriendelijk en de flacons zijn uniek. De geur voor vrouwen is wat zachter dan de geur voor mannen en de keuze voor bepaalde geurnoten is bijzonder. Wodka in een cocktailglas, duurzaam verworven vanille en exclusieve lavendelolie.. over alles is goed nagedacht. Wij kunnen Pepe Jeans Life is Now zeker aanraden als je van subtiel zoete, fruitige en sensuele geuren houdt!

Shop Pepe geuren hier online

 

Lees ook