Vooral witte bloemen zijn geliefd

06:23 - 03:50
luistertijd 06:23 - leestijd 03:50

Nederlandse vrouwen houden van bloemige geuren, soms meer poederachtig, dan weer licht fruitig. Romig mag ook, als bloemen maar heerlijk aanwezig zijn.

Dit is opvallend, omdat de laatste jaren vooral zware leer- en wierookachtige geuren het parfumdomein binnen kwamen. Dit werd vooral ingegeven door geurvoorkeuren in andere werelddelen waar de grote geurhuizen meer omzet konden gaan maken. En bovendien, een bloem…is maar een bloem, toch?

Nee dus. WE LOVE FLOWERS. En we hebben speciaal voor jou, als Moederdaginspiratie een top 8 van parfums samengesteld waar vrouwen in Nederland dol op zijn.

Narciso Rouge

De Amerikaanse modeontwerper Narciso Rodrigues betrad zo’n tien jaar geleden het publieke domein met zijn eerste Narciso geur.  Het was een ware rage, want zijn parfum was heerlijk warm-bloemig en heel lang houdbaar op je huid. De melkroze fles werd een icoon, net zoals de bloem waarom alles draaide: de gardenia en een snufje warme musk in de basis.

Inmiddels zijn er al vele zusjes in de lijn bij gekomen, waaronder het mooie zachte Narciso Poudree waarover Cindy al eens vol liefde schreef. Musk is voor de zachte romigheid altijd in het concept aanwezig gebleven.

Rouge is vuriger, en combineert rond een mooie houtige basis het frisse karakter van roos en de aardse zachtheid van iris. Een heerlijk zoetje geeft tonkaboon in de basis.

Shop hier online met korting

 

Hugo Boss The Scent

De Geur, zo heet deze heerlijke fruitige gourmand geur niet voor niets! Wat een geluk in een flesje, met een mooie topmix van frisse mandarijn, en een klein roze pepertje, een hartje van frisse sinaasappelbloesem, fresia en osmanthus en lekkere warme cacao in de basis.

Subtiel gezoet, zo mag je The Scent wel noemen. Zoetig in de opening, maar uiteindelijk lekker zwoel en lang houdbaar.

Leuke tip: wij zijn fan van Osmanthus parfums. Ze hebben een lichte frisheid die aan thee doet denken, maar ook een zachte zoetheid als van een koekje erbij;-)

Shop hier online met korting

 

Paco Rabanne Lady Million

Het mooie parfum in het goudklompje: ook zo’n collectors item en een All Time Favorite van vrouwen. Wat maakt het zo bijzonder?


Witte bloemen! Denk aan jasmijn en oranjebloem en gardenia in het hart. De opening verrast met neroli, citroen en framboos, lekker fruitig dus. En nadat het hart zich aan je geopenbaard heeft krijg je nog een fijne dosis warmte van patchoeli, witte amber en honing.

Lady Million is een kaskraker en een vriendin voor het leven. Must have 😉

Shop hier online met korting

 

Versace Eros pour Femme


Ook weer zo’n heerlijke Italiaanse klassieker boordevol bloemen. Mooie combinaties van oranjebloesem, jasmijn en magnolia. Een opvallend fris hartje met citrusnoten en een zachte basis met witte patchoeli, een heerlijk warm ambroxan en witte houtsoorten.

Deze geur geeft een mooie warmte op de huid.

Shop hier online met korting

 

Zadig & Voltaire Girls Can Do Everything

Een mooie geur voor jonge meiden, die stoer en zachtaardig zijn. Zo is de geur van dit Franse modemerk ook. Zacht, licht houtachtig en een tikje sensueel. Het draagt heerlijk op je huid, en is geschikt voor dag en avond.

Het parfum is opgebouwd uit een leuke mix van zachte fruitsoorten als peer en oranjebloesem, een zoetig hart met tonkaboon en in de basis een romig vanille dat net iets frisser wordt gemaakt door groene varen.

Must have!

Shop hier online met korting

 

Chloé Signature

Een parfum dat je moet hebben. Vanwege de prachtige fles maar ook vanwege de mooie roos die erin verwerkt is. Met delicate magnolia en de krachtige geur van gardenia.

De top opent fris met bergamot, waarna je het verleidelijke pad van de bloemen opgaat…en zalig neerploft in een bedje met warme musk en frisse zachtheid van katoenbloemen.

Heerlijk vrouwelijk en iets klassiek. Erg fijn in de lente- en zomermaanden, en favoriet bij BeautyJournaal 😉

Shop hier online met korting

 

Flower by Kenzo

Die aparte schuine fles met de beroemde klaproos: de bloem van Kenzo. Alles waar we zo dol op zijn, zit erin: zwarte bes, weelderige rozen, jasmijn, viooltjes, romige vanille bourbon, witte musk en wierrook!

Een geur waarin je wilt baden.  Vernevel hem over je huid en geniet ervan. Flower is here to stay…. het is een heerlijke oriëntaals bloemige geur.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=Q3q6fy4H0wA

Shop hier online met korting

Lees ook