Met nieuwe formules voor de rijpere huid

08:39 - 05:11
luistertijd 08:39 - leestijd 05:11

Cosmeticamerken buitelen over elkaar heen om de Gen Z generatie te bereiken maar intussen zijn het juist de oudere generaties die het aanbod van cosmetica gaan bepalen. Ook op het gebied van make-up. L’Oréal Paris creëerde daarom een nieuwe make-upcollectie voor vrouwen van 55 jaar en ouder.

Gigantische markt

Tegen 2030 zijn er op de wereld maar liefst één miljard mensen van 65 jaar en ouder. En dat is een gigantische markt voor cosmeticamerken. Het is dan ook belangrijk voor de industrie om producten te creëren die aansluiten op de behoeften van deze grote, in de communicatie grotendeels ondergeschoven groep. Rocio Rivera van L’Oréal Paris laat zijn licht schijnen over hoe de cosmeticagigant in dit gat springt met de nieuwe New Age Perfect Makeup collectie.

l'oreal paris age perfect

Emotioneel en praktisch

“L’Oréal Paris stond altijd al voor inclusiviteit en is er altijd geweest voor alle vrouwen. Daar komt deze nieuwe collectie uit voort. De collectie is divers en onderstreept de schoonheid van elke vrouw van elke leeftijd, hoe veel en hoe vaak ze ook make-up gebruikt. De collectie is niet alleen gebaseerd op onze enorme wetenschappelijke kennis van de huid maar ook op wat vrouwen nodig hebben, zowel emotioneel als praktisch.”

Wetenschappelijke kennis

“Wij zetten voor ieder nieuw product niet alleen onze wetenschappelijke kennis in, we luisteren ook altijd heel goed naar wat onze consumenten willen. Het één kan niet zonder het ander. Van de samenstelling van de producten tot de verpakking tot de textuur, bij elke beslissing staan de wensen van onze klanten centraal.”

https://www.youtube.com/watch?v=mfR69UWOBsg

Wensen van duizenden vrouwen

“En zo is dus ook onze New Age Perfect Makeup collectie ontwikkeld. We begonnen met onze wetenschappelijke kennis en ervaring, we keken naar de samenstelling van de huid en waar de huid behoefte aan heeft. Vervolgens spraken we met duizenden vrouwen en we luisterden heel goed naar hen. Met hun verhalen, emoties en wensen in het achterhoofd ontwierpen we vervolgens alle producten.”

55-plussers omhelzen

“De producten zijn toegespitst op vrouwen van vijfenvijftig jaar en ouder. Niet om ze in een aparte groep te zetten maar om ze te omhelzen, om ze onderdeel te maken van de grote L’Oréal Paris familie. Als ze make-up wil gebruiken dan kan ze deze make-up gebruiken. De samenstelling van de make-up, de kleuren, de structuur, het gebruikersgemak, de verpakking, alles is bedoeld voor deze grote groep vrouwen, wat hun leeftijd of huidskleur ook is. Iedereen vindt iets van haar gading.”

helen mirren loreal age perfect

Ruim assortiment

Ik wil een aantal producten verder toelichten. Allemaal bevatten ze vitaminen, hydraterende ceramiden en kostbare oliën, heel precies afgestemd op de behoeften van de 55+ huid.

Luchtig serum foundation

De Age perfect Radiant Serum Foundation SPF50 is geformuleerd als een luchtig serum en bevat SPF50, vitamine B3 en hydraterende ingrediënten die de hele dag actief blijven. De foundation geeft een stralende huid, klontert niet samen in rimpeltjes, is afdoende dekkend en egaliseert de teint. Verkrijgbaar in 30 tinten. Geschikt voor de gevoelige huid. Ook fijn om te weten: de gebruikte SPF biedt veel bescherming maar droogt de huid niet uit, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor het gevreesde kalkachtige effect.

Romige poederfoundation

De Age Perfect Creamy Powder Foundation is exact wat de naam zegt: een romige poederfoundation, die een mengsel van ceramide antioxidanten en mineralen bevat. Deze foundation maat rimpeltjes, poriën en donkere vlekjes minder zichtbaar, hydrateert en geeft een mooie matte finish. De foundation is verkrijgbaar in16 romige tinten. Poeder is altijd een lastige kwestie geweest voor de wat oudere huid, omdat de meeste soorten zo snel in rimpeltjes en poriën gaan samenklonteren, waardoor deze juist meer opvallen. Deze poeder doet dat, door de ervaring en technieken van de makers, niet, hetgeen gerust uniek mag worden genoemd.

foundation

Verzorgende mascara

De Age Perfect Lash Magnifying Mascara is een mascara die de wimpers voller doet lijken. De mascara bevat een verzorgend serum en jojoba-olie, waardoor hij de wimpers in conditie houdt. Hij is makkelijk aan te brengen met de zachte borstel, houdt de wimpers zacht en soepel en is al even makkelijk weer te verwijderen. Vooral dat laatste is prettig, aangezien wimpers makkelijk uitvallen bij het verwijderen van mascara. Naarmate we ouder worden groeien ze minder snel terug, dus is het belangrijk dat er bij het verwijderen van mascara niet teveel wimperharen verloren gaan. Verkrijgbaar in zwart en bruin.

mascara

Hydraterende lipstick

De Age Perfect Luminous Hydrating Lipstick bevat een verzorgend serum, provitamine B% en bestaat voor bijna de helft uit verzorgende ingrediënten, waardoor de lippen beter gehydrateerd en dus zachter worden als je de lipstick vaker gebruikt. Lippen worden als we ouder worden dunner en de verticale lijntjes worden prominenter. Je lippen lijken weliswaar voller met een glanzende, goed gepigmenteerde lippenstift maar die pigmenten gaan vaak in die lijntjes zitten. Deze lippenstift smelt echter niet op lichaamstemperatuur, blijft daardoor perfect zitten en trekt dus niet in de lijntjes. Verkrijgbaar in 10 tinten.

lipstick

De kleine lettertjes

Nog iets belangrijks waar L’Oréal Paris rekening mee heeft gehouden: de kleine lettertjes! Als je ouder bent kan het soms lastig zijn om de kleine print op de verpakking en de bijsluiter te lezen. Daarom heeft het merk voor deze collectie een geheel nieuw, duidelijk leesbaar lettertype ontworpen. Ook de applicators zijn aangepast, waardoor het gebruiksgemak enorm is toegenomen. Erg opvallend is dit allemaal overigens niet. De producten en de verpakkingen zien er nog steeds beeldschoon uit, zoals je dat van L’Oréal Paris gewend bent.

Rimpels, poriën en vlekjes

Vrouwen van 55 jaar en ouder willen uiteraard gewoon make-up blijven gebruiken, zoals ze deden toen ze jonger waren. Maar ze moeten nu beter opletten bij de keuzes die ze maken. Hun huid is veranderd en daar moet rekening mee gehouden worden. Ze hebben producten nodig die rimpeltjes, poriën en vlekjes niet benadrukken maar juist minder zichtbaar maken. Hydrateren is belangrijker dan ooit. Producten moeten makkelijk aan te brengen zijn, ook op een minder strakke huid. Concealers moeten effectief maar licht zijn. En daar is bij het ontwikkelen van deze collectie allemaal rekening mee gehouden.

helen mirren age perfect loreal

 

Je huid door de jaren heen

Biologisch gezien begint onze huid te verouderen vanaf het moment dat we geboren worden. Naarmate we ouder worden gaat onze huid er anders uitzien. In de puberteit kunnen hormonen voor acne zorgen, vanaf ons dertigste verschijnen er rimpeltjes en als we in de vijftig zijn wordt onze huid steeds droger omdat hij dunner wordt en steeds minder olie produceert.

Grotere poriën

We denken vaak dat juist tieners grote poriën hebben maar vooral als we ouder worden, worden onze poriën beter zichtbaar. Dit komt doordat de huid rond een porie minder stevig wordt. Poeder of foundation maakt zo’n porie vaak nog beter zichtbaar, waardoor veel vrouwen stoppen met poederen als ze ouder worden. Met de juiste poeder is dat niet nodig.

 

Lijntjes rond de lippen

Lippen worden smaller en verliezen volume als we ouder worden. Verticale lijntjes worden dieper, waardoor lipstick snel uitloopt. Stoppen met lipstick is niet nodig; schakel gewoon over op de juiste lipstick met veel hydraterende en verzorgende bestanddelen.

Verlies van wimpers

Wimpers vallen uit en nieuwe wimpers groeien aan. Dat is een natuurlijk proces, dat helaas vertraagd als we ouder worden. De wimpers worden dunner en groeien niet zo snel meer aan. Kies voor een mascara die makkelijk te verwijderen is, zodat je niet zo snel en zo veel wimpers verliest.

Bron

Lees ook:

Lees ook