Ik ben zo blij met mijn nieuwe leven als brunette

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

Ja, echt, het is een behoorlijke stap geweest voor Sabine, maar ze deed het wel! Deze eeuwige blondine heeft zich laten verleiden om een bruine color make-over te doen, met Wella’s prachtige Illumina Color! Monique ging haar recent al voor;-)

Sabine vertelt…..

Mijn volle, donkerblonde haar wordt al jaren geblondeerd met folies. In mijn hoofd ben ik gewoon blond. Ken je dat;-)

Toen Monique van Beautyjournaal mij vroeg of ik zin had in een Wella Illumina kleuring, was ik meteen enthousiast. Ik heb bijna tien jaar geleden al eens kennisgemaakt met deze kleuring. Het is een fantastische permanente haarverf die dankzij de Microlight Technology voor een natuurlijk ogend kleurresultaat zorgt. Met natuurlijke high- en lowlights. Het haar krijgt, zoals de experts dat noemen een ‘multi-tonaal’ kleurresultaat en de glans is simpelweg WOW.

Dekkend en toch transparant

Illumina Color is wat Wella een permanente maar transparante haarkleuring noemt. Het kan absoluut grijsdekkend zijn, maar de techniek is zo opgezet dat je altijd schakeringen van je natuurlijke haartinten er doorheen blijft zien. Het wordt dus geen allesdekkende overheersende kleur. In de praktijk betekent dit dat als je een mix van lichtere en donkere haren hebt, dat ook de nieuwe kleur in lichtere en donkerder schakeringen komt.

In de Wella studio in Nieuwegein

Ik was er klaar voor om Illumina weer eens te proberen. Ik werd uitgenodigd in de WELLA studio in Nieuwegein, een professioneel educatiecentrum voor haarspecialisten die met WELLA werken. Een grote ruimte waar nieuwe productpresentaties en trainingen worden gegeven.

Mariska Motzheim

Mariska Motzheim is mijn kleurexpert

Ik werd rondgeleid door Mariska Motzheim, Educator Color bij Wella Professional en eigenaar van Haarpand 183 in Dongen. Ze legde uit hoe hier trainingen en inspiratiesessies worden gegeven. Overal hingen visuals van modellen met Wella Illumina gekleurd haar. Moodboards wisselden af met modelvisuals die de nieuwste haartrends toonden.

Sinds mijn twintigste niet meer blond geweest

Mariska beoordeelde mijn haar en ik gaf haar carte blanche om te doen wat ze wilde. Best spannend! Zeker omdat ze koos voor twee donkere tinten (6 en 6/37) en werkte met lichtere tinten (7/43, 9/43 en 8/05). Sinds mijn twintigste was ik niet meer donker geweest, maar ik had vertrouwen in Mariska.

Werken met de bestaande basis

Mariska legde me uit dat ze op natuurlijke wijze met de al bestaande donkere en lichte plukken in mijn haar wilde spelen. Mijn haar is donker bij de aanzet en in mijn nek. Rond mijn gezicht heb ik lichtere tinten in schakeringen. Door hier al gebruik van te maken kan ze heel speels en natuurlijk een donkerder versie van mijn blonde look maken.

Terwijl ze aan de slag ging, praatten we honderd uit over haar vak. Mariska is een prachtige dame met veel energie en ervaring. Ik genoot van haar vakmanschap. Ze heeft een brede ervaring in salons opgedaan in zowel in het buitenland (New York en Aruba) als in Nederland. Ze is een echte kleurexpert.

Even omschakelen

Oh, het uitspoelen! Ik vond dat wel even spannend hoor, ik zag meteen dat het echt donker was geworden. Mariska fohnde mijn haar prachtig op, toch had ik wel tijd nodig om eraan te wennen. Als je decennia lang blond bent geweest en je wordt in een keer een brunette!

Mijn ogen stralen

Wat ik meteen zag hoe mijn blauwe ogen knalden bij dit bruine haar. En dan die glans, het is spectaculair. Dat zag ik ook al bij Monique na haar kleuring. Ook de schakeringen van bruin en blond zijn prachtig in mijn. Mijn haar danst, het is speels, het ziet er zo natuurlijk uit.

Je oogt slanker!

De dagen na de kleuring kreeg ik zoveel complimenten. Mensen zijn verrast over het effect van de kleuring, vinden mijn ogen stralen en roepen zelfs dat ik slanker lijk. Hoe bijzonder, wat haarkleur kan doen.

Ik ben zo blij met de lef van Mariska, haar analytische blik en haar expertise. Wat ben ik blij met mijn nieuwe leven als brunette!

Lees ook