Ontspanning, hygiëne en de juiste vitaminen + aandacht voor je haar

05:05 - 03:03
luistertijd 05:05 - leestijd 03:03

Het post-corona tijdperk

Nu we ons allemaal midden in een crisis bevinden, denken we niet aan de toekomst. Toch is er dadelijk een tijd na het coronavirus. Het is goed ons daarop te focussen.

Hans van Montfort Esthecin

Dr. Hans van Montfort

Leren van hen die al levensbedreigende ziekten doorstonden

We kunnen leren van mensen die een ernstige, levensbedreigende, ziekte hebben doorgemaakt. Na verloop van tijd verdwijnt de angst naar de achtergrond en is er weer aandacht voor de dagelijkse gang van zaken. Het uiterlijk speelt daarbij een belangrijke rol, immers, we willen er weer aantrekkelijk uitzien. Niet voor niets zeggen we ook nu: ‘kom uit die pyjama, kleed je aan en maak je weer op’.

Wat er veranderd is….

We mogen dus verwachten dat de draad van het dagelijkse leven weer opgepakt wordt en dat de gang naar de kapper en de schoonheidsspecialist weer normaal wordt. En daar moeten we ons op voorbereiden. Want er zijn dan toch een aantal zaken veranderd.

Extra hygiënemaatregelen blijven

Voor kappers en schoonheidsspecialisten was hygiëne al belangrijk. Nu zal de klant daar extra alert op zijn. Laat zien dat je nauwkeurig omgaat met de hygiëne, zorg voor sterilisatie van de gebruiksartikelen en gebruik zo mogelijk wegwerp materiaal. Dat laatste is weliswaar niet duurzaam, maar wel schoon.

Ontsmet je scharen tussen de knipbeurten door

Zo raad ik de kapper aan de scharen tussen elke twee klanten te ontsmetten met een middel of met een UV- apparaat. Was ook de handen steeds conform de huidige richtlijnen. Zorg daarbij dat je een goede handcrème gebruikt, omdat al dat wassen en ontsmetten wel de huid gevoelig maakt.

Tekort aan vitamine D3

Het veel binnen moeten blijven veroorzaakt een tekort aan vitamine D3. Dit heeft een negatieve weerslag op zowel de huid als de haargroei. In het algemeen raad ik mensen aan om een vitamine D3 supplement te gebruiken, het best in combinatie met vitamine K2, omdat we dat ook bijna allemaal tekort hebben. Dit laatste mag niet als je een bloedverdunner gebruikt, waarvoor je gecontroleerd wordt door de trombosedienst.

Drie maanden na een stressvolle periode is er meer haarverlies

Veel stress kan na verloop van 2-4 maanden leiden tot vermeerderd haarverlies. Dit heet in vaktaal “telogeen effluvium”. In deze situatie hebben de haren niet meer de kracht om vanuit de rustfase weer in de groeifase te komen.

Omdat dit voor veel mensen beangstigend is, leidt dit fenomeen opnieuw tot stress. We verwachten daarom dus een toename van dit telogeen effluvium. Vaak gaat dit vanzelf over, maar zeker niet altijd.

esthecin kit

Wat Esthecin tegen haaruitval kan doen

Het is daarom goed op de hoogte te zijn hiervan en te weten dat dit proces door het haarserum Esthecin kan worden tegengegaan. Op onze site staan vanaf nu een drietal nieuwe instructievideo’s over de biologie van de haren, welke vormen van haarverlies er zijn en welke middelen je als kapper/schoonheidsspecialist in je eigen salon kunt inzetten tegen haarverlies.

Gezond afweersysteem

We zien nu hoe belangrijk het is om een gezond afweersysteem te behouden. Dit werkt voorkomend op de meeste ziektes en kan bij een besmetting de symptomen verminderen. We kunnen ons systeem ondersteunen door ons te houden aan de leefregels van het gezonde verstand.

Gebruik je gezonde verstand, laat je niet verleiden door marketinghypes

Laat je niet leiden door mensen die ineens verkondigen dat bepaalde voedingsmiddelen ineens ongezond zouden zijn of dat we ineens heel veel van een bepaald superfood moeten gebruiken. Eet gewoon afwisselend en gebruik voldoende gezonde vetten (omega 3 vetzuren). Het slaaphormoon melatonine zou een beschermende werking hebben. Zorg daarom voor voldoende nachtrust en kijk niet te veel op het beeldscherm.

Astaxanthine

Ten slotte rijst de vraag hoe je jezelf extra kan beschermen, zeker als je veel in contact komt met de klanten in de salon. Ik ben er van overtuigd dat we ons immuunsysteem extra kunnen ondersteunen met goede supplementen. Zelf gebruik ik naast andere supplementen een van de sterkste antioxidanten uit de natuur: Astaxanthine, een supplement uit bepaalde algen. In ons laboratorium testen we dit in combinatie met andere ingrediënten voor de behandeling van huid- en haarproblemen.

Rest mij jullie allen veel gezondheid toe te wensen en sterkte in deze dagen

Hans van Montfort, arts en onderzoeker

Heb jij een vraag aan onze haarexpert Hans van Montfort? Stel hem via het contactformulier van BeautyJournaal. We zorgen dat je persoonlijk antwoord krijgt.

Lees ook