Spiegeltje spiegeltje aan de wand?

05:17 - 03:10
luistertijd 05:17 - leestijd 03:10

Getest OPI Infinite Shine gellak zonder lamp

Een tijdje geleden testte ik voor BeautyJournaal de Sally Hansen Miracle Gel. Een nagellak met geleffect, waarvoor je geen lamp nodig hebt omdat de lak dankzij een slimme scheikundige truc droogt in het daglicht. Hoe dit precies werkt, lees je hier.

De Sally Hansen Miracle Gel behoort sindsdien tot mijn favoriete lakken, omdat deze lak zeker vijf dagen mooi blijft zitten en niet chipt, maar slijt. Ik was dan ook aangenaam verrast te ontdekken dat OPI – een van mijn andere favoriete nagellakmerken – onlangs een soortgelijke ‘gellak zonder lamp’ heeft gelanceerd. Hoogste tijd voor een review dus.

Infinite Shine

Daar waar de Miracle Gel van Sally Hansen uit een base coat en een top coat bestaat, komt de Infinite Shine van OPI in een drie-stappen-plan:

Profielfoto Corine Klein

Corine test…

Hoe werkt het?

Normale nagellakken bevatten polymeren die zijn opgelost in een oplosmiddel. Wanneer je de lak op je nagel aanbrengt, verdampt het oplosmiddel en blijven de polymeren achter op je nagel. Een gellak die je aanbrengt met behulp van een UV-lamp daarentegen bevat weinig tot geen oplosmiddel. In plaats van het aanbrengen van opgeloste polymeren op je nagel, worden de polymeren juist gecreëerd onder het UV-licht van de lamp door een chemische reactie tussen de monomeren en oligomeren die in het product aanwezig zijn.

Infinite Shine combineert beide technologieën. Een groot deel van de lak bestaat uit ‘normale’ lak die droogt aan de lucht. Daar zijn nog aan toegevoegd enkele gel ingrediënten die langzaam uitharden door de blootstelling aan daglicht (en dus niet aan lucht), vergelijkbaar met de chemische reactie die optreedt onder een UV-lamp.

Hoe breng je de lak aan?

In het volgende filmpje zie je stap voor stap hoe je Infinite Shine aanbrengt.

Toptip: Tijdens een evenement van het PR-bureau van OPI in Amsterdam kreeg ik laatst een toptip voor het lakken van mijn nagels. Gebruik vóórdat je de Infinite Shine Primer (of elke andere willekeurige basecoat) aanbrengt, eerst de OPI Chip Skip. Dit is een waterachtige oplossing met ethyl acetaat en ammoniumhydroxide dat de pH-waarde van je nagels verlaagt, waardoor je nagellak daarna beter blijft hechten. Ik heb een potje aangeschaft en het werkt echt!

Mijn ervaring

Alle drie de stappen van Infinite Shine brengen makkelijk aan (mede dankzij de welbekende fijne brede kwastjes van OPI) en drogen snel. De Shine Lacquer is iets stroperiger dan een gewone nagellak, waardoor het even wat handigheid vergt om de lak juist dun aan te brengen.

Mocht je bij het aanbrengen van de Shine Lacquer wat streepjes in de lak krijgen, doordat je per ongeluk toch de dik lakt, dan is dat niet zo’n groot probleem. De Shine Gloss wist eventuele onvolkomenheden weer uit en geeft een hele mooie spiegelglans. Het eindresultaat is binnen een paar minuten uitgehard. Voor de zekerheid wacht ik een klein kwartiertje, voordat ik mijn handen weer laat wapperen.

OPI Infinite ShineSpiegeltje spiegeltje aan de wand…

Wat een schitterende hoogglans geeft dit product! Dat miste ik toch een beetje bij de Sally Hansen Miracle Gel. De foto zegt genoeg. En mocht je nu denken… wat een rare hobbels in die nagels? Nee, dat is de reflectie van mijn tuin in mijn nagels (ik sta meestal bij het raam om foto’s in het daglicht te maken).

Tot 10 dagen draagplezier?

Op mijn tenen haalt de OPI Infinite Shine met gemak deze claim, zelfs wel 14 dagen een mooi resultaat. Daarna begint de lak toch uit te groeien en lak ik mijn teennagels het liefst even opnieuw.

Op mijn handen heb ik zeker een week plezier van de Infinite Shine. De schitterende glans blijft continu aanwezig, maar uiteindelijk ontstaat er toch wat slijtage op de bovenste randjes van mijn nagels; net als de Miracle Gel chipt deze lak gelukkig niet. De lak slijt letterlijk en figuurlijk af, waardoor uiteindelijk je eigen nagels zichtbaar worden.

Een Pietje Precies als het om nagellak gaat

Daar moet ik wel bijzeggen, dat ik vrij kritisch ben als het om nagellak gaat en bij de minste of geringste slijtage al naar mijn nagellakremover grijp (deze lak laat zich daarover gesproken ook snel verwijderen met gewone nagellak). Mocht je het kleine beetje slijtage voor lief nemen, dan is het wellicht mogelijk de claim van 10 dagen wel te halen.

Eindoordeel

De Miracle Gel van Sally Hansen is van zijn troon gestoten door de OPI Infinite Shine. Hoewel het grotendeels vergelijkbare lakken zijn (qua gemak van aanbrengen, verwijderen en duurzaamheid) geeft de mooie spiegelglans van OPI voor mij de doorslag. Ik heb een nieuwe favoriet en volgen vast meer kleurtjes uit het splinternieuwe kleurenpalet.

OPI Infinite Shine Kleuren

 

Lees ook