Niet plakkende lipgloss? Let's see!

06:19 - 03:47
luistertijd 06:19 - leestijd 03:47

Juicy, glanzend en niet-plakkende lipgloss? Sign me up! Vandaag mag ik drie kleuren van de nieuwe Patent Paint Lip Lacquer van MAC Cosmetics testen. Hoewel mijn liefde voor matte (liquid) lipsticks enorm groot is, hou ik op zijn tijd wel van een mooie gloss. Hij moet dan zeker niet plakkerig zijn. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de formule van dit nieuwe product.

mac lipgloss

Creamy lipgloss

De Patent Paint Lip Lacquer is het beste te omschrijven als een creamy lipgloss. Volgens het merk is de formule erg verzorgend voor de lippen, dit zachte gevoel zou de hele dag aan moeten houden. Het product is samengesteld met een wax vrij ‘Triple Threat’ gelsysteem om een dynamisch 3D-effect te creëren met een lichtgewicht en niet plakkerig gevoel.

Shop hier online

 

De collectie bestaat uit 15 verschillende kleuren, ik heb er drie ontvangen. Vandaag test ik de kleuren ‘Lacquered Up’, ‘PVC Ya Later’ en ‘Latex Love’. De swatches zijn wellicht niet zo mooi, maar de intensiteit van de kleuren mogen er zeker zijn. Ik voel bij het swatchen wel al direct dat de textuur een beetje glibberig is. Tijd om ze aan te brengen op mijn lippen!

mac swatches

Lacquered Up

De kleur ‘Lacquered Up’ lijkt in eerste instantie een zachte, roze nude kleur te zijn. Echter pakt de kleur een stuk donkerder uit dan gedacht. Hij is redelijk roze maar valt voor mij alsnog onder de ‘dagelijkse lipstick kleur’ categorie. De glans is subtiel, maar zeker aanwezig.

Shop hier online

 

lacquered up

lacquered up mac

Shop hier online

 

PVC Ya Later

Ook de kleur ‘PVC Ya Later’ valt een stuk donkerder uit dan gedacht. Normaal probeer ik roze kleuren te vermijden maar deze vind ik nog wel goed staan. Het is een opvallende, zomers roze kleur. De glans valt bij deze gloss al veel meer op.

lipgloss

lipgloss mac

Shop hier online

 

Latex Love 

Wow! ‘Latex Love’ is een prachtig klassiek rode kleur. Deze lipgloss is intens gepigmenteerd en behoorlijk opvallend. Hiermee maak je echt een statement. Deze kleur geeft naar mijn mening de mooiste glans. Ik ben wel bang dat hij een maaltijd zeker niet gaat overleven. Al moet ik zeggen dat ik verbaasd ben dat de kleur niet in de lijntjes uitloopt.

latex love

latex love

Shop hier online

 

Alle voor- en nadelen op een rijtje

Met de applicator kan ik de lipgloss erg nauwkeurig aanbrengen, ondanks dat de textuur best vloeibaar is. De pigmentatie is verrassend goed voor een gloss. Het lijkt alsof je een liquid lipstick aanbrengt die niet helemaal matte opdroogt.

Een groot pluspunt is dat het product inderdaad niet plakkerig aanvoelt, ook al blijft hij ‘nat’. De gloss voelt zacht en comfortabel aan op mijn lippen. Eigenlijk voelt het alsof ik een heel verzorgende, hydraterende en niet uitdrogende lipstick aanbreng. Ik voel geen zwaar laagje op mijn lippen liggen.

Shop hier online

Niet kiss-proof

Net als iedere andere lipgloss moet de Patent Paint Lip Lacquer na het eten of drinken worden bijgewerkt. Het product geeft af en is niet kiss-proof, dit komt doordat de gloss niet in de lippen trekt. Ondanks dat zijn ze alle drie wel moeilijk te verwijderen. Wanneer ik met een make-up doekje de laag van mijn lippen probeer te vegen blijft er nog wel een subtiel kleurlaagje achter. Het geeft hetzelfde effect als een lip stain.

mac lipgloss

Mijn eindoordeel

Ik heb echt niets aan te merken op de formule, de pigmentatie en het gevoel van de MAC Patent Paint Lip Lacquer. Wat ik wel jammer vind is dat de kleuren donkerder op de lippen zijn dan in de verpakking en op het doosje. Ik raad je dan ook aan om de kleur in de winkel even te swatchen. Ik vind de glosses alle drie mooi maar ik ben bang dat ik niet vaak naar ze ga grijpen. Ze geven behoorlijk af. Voor een fotoshoot of een kort tripje naar de winkel zijn ze ideaal, maar als je uit eten gaat kun je beter een andere (liquid) lipstick kiezen.

Hoe dan ook ben ik onder de indruk van het feit dat MAC zo’n intens gepigmenteerde gloss heeft kunnen ontwikkelen die ook nog eens niet plakt en lekker zacht aanvoelt op de lippen.

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook