Vooral de wash-off foundation voor de benen is top! Lees maar....

06:16 - 03:45
luistertijd 06:16 - leestijd 03:45

In de zomer word ik al niet snel bruin, maar in de winter ben ik écht lijkbleek. Het liefst draag ik een laagje foundation om toch wat meer kleur aan mijn gezicht te geven, maar daar heb ik niet iedere ochtend de tijd voor. Daarom is het heerlijk om (vooral in de winter) een zelfbruiner te gebruiken. Vandaag test ik de Vita Liberata Beauty Blur en Body Blur voor zowel het gezicht als het lichaam.

vita liberata

De Beauty Blur en de Body Blur komen allebei in een tube. De Beauty Blur heeft een makkelijk pompsysteem waardoor je het hoeveelheid product makkelijk kan doseren. In eerste instantie lijken de kleuren me wat te donker voor mijn lichte huid. Ik ben benieuwd hoe het op mijn huid gaat uitpakken.

zelfbruiner

Vita Liberata Beauty Blur primer

De Beauty Blur is een HD primer met een lichte tint, dit product wordt ook wel een ‘Instagram filter in een tube’ genoemd. Ik heb zelf de kleur ‘Latte’ ontvangen om te testen. Dit product werkt als primer om oneffenheden, roodheid en dofheid in het gezicht te verminderen. Daarnaast helpen ingrediënten als rozenbottel en peptiden bij het vertragen van de cellulaire veroudering. Ook zouden deze ingrediënten helpen bij de aanmaak van collageen, wat de huid elastisch en zacht houdt.

Shop hier online

 

beauty blur

Comfortabel laagje

Ik breng de Beauty Blur gewoon met mijn vingers aan, dit doe ik bij een normale primer ook. De substantie is niet te dun, maar ook niet super dik. Hij is goed blendbaar. Bij het aanbrengen voel ik dat de primer een beetje plakkerig is, dat zijn de meeste primers omdat de make-up hier dan goed aan kan hechten. Ondanks dat hij plakkerig is voel je hem niet zwaar op de huid liggen. Mijn huid voelt comfortabel aan.

Shop hier online

 

Healthy glow

De Beauty Blur is niet heel dekkend maar geeft wel een subtiel bruingekleurd tintje. De lichtreflecterende deeltjes geven mijn huid een mooie healthy glow. De kleur vind ik voor mij niet helemaal geslaagd, mijn huid is wel degelijk een tintje donkerder maar ik vind de ondertoon een beetje vreemd. Hij slaat toch wel wat oranje uit, zeker wanneer hij helemaal opgedroogd is. Daarnaast is de formule niet zo dekkend als een echte zelfbruiner waardoor roodheid en oneffenheden naar mijn idee niet worden bedekt, zelfs niet na een tweede laagje.

beauty blur

Wat ik fijn vind aan dit product is dat hij snel droog wordt en niet afgeeft. Wellicht had een andere kleur wat meer geschikt voor mij geweest maar voor nu ben ik niet razend enthousiast over dit product.

Shop hier online

 

Vita Liberata Body Blur wash-off ‘foundation’

De Body Blur van Vita Liberata is geschikt als lichaamsmake-up of als wash-off zelfbruiner. Ook dit product zou oneffenheden, roodheid en dofheid van de huid zichtbaar moeten verminderen. Dankzij de toegevoegde shea butter en aloë vera versmelt de Body Blur mooi samen met de huid. De dekking van dit product zou moeten helpen bij het optisch verminderen van spataderen en cellulite. Het resultaat is een natuurlijk ogende zongekleurde teint.

body blur

Even laten opdrogen

Ik breng de Body Blur op mijn benen aan met een tanning handschoen. In lange stroken beweeg ik het product heen en weer over mijn benen. In eerste instantie zie ik niet mega veel verschil, totdat ik het product even laat opdrogen. De kleur wordt dan langzamerhand wat donkerder en is vervolgens helemaal ontwikkeld tot een mooie bruine tint.

Shop hier online

 

zelfbruiner

Linkerbeen met één laagje Body Blur

Een mooie, egale teint

De Body Blur smeert fijn uit en geeft niet af. Hij is goed op te bouwen met nog een extra laagje. In vergelijking tot de meeste zelfbruiners heeft dit product totaal geen vervelende geur. Ik vind hem eigenlijk heel fijn en het resultaat is ook mooi. Het product is dekkend genoeg om roodheid, aderen en oneffenheden te verdoezelen. Het resultaat is een mooie, egale teint.

Shop hier online

 

vita liberata

Linkerbeen met 2 laagjes Body Blur

De Body Blur geeft niet af op kleding en is redelijk waterproof. In principe blijft het kleurtje wel zo’n drie dagen zitten, maar wanneer je goed poetst onder de douche verdwijnt de kleur sneller. Ik ga de Body Blur zeker vaker gebruiken!

Shop hier online

 

Mijn eindoordeel

Dat mijn winterse huid nu een zomerse boost heeft gehad is een feit. Echter ben ik niet super te spreken over de Beauty Blur voor het gezicht, misschien ligt het gewoon aan de kleur. Ik kan mijn foundation er natuurlijk wel over aanbrengen maar dat is weer een hele andere tint dan de primer zelf. Het effect zou dan ook weggaan aangezien mijn foundation enorm dekkend is.

De Body Blur voor het lichaam vind ik wel heel fijn. Goede dekking, voedende formule en een fijne substantie. Het resultaat is mooi egaal en ook redelijk langhoudend. De kleur vind ik ook perfect. Leuk om eens kennis te maken met Vita Liberata!

Lees ook:

Lees ook