Dit breng je aan door het eraf te wassen! Werkt het, en voor hoe lang?

05:00 - 03:00
luistertijd 05:00 - leestijd 03:00

Waarom zou iemand met een Aziatische achtergrond een tanning product willen testen? Want tja, wij hebben toch al een tintje van onszelf? Nou, ik kan je vertellen dat dat niet helemaal waar is.

Als ik mijn teint vergelijk met de teint mijn zusje, oké, dan ben ik inderdaad wat donkerder. Maar over het algemeen ben ik vrij blank. In deze review deel ik mijn ervaring met de Bondi Sands 1 Hour Express Self Tanning Foam en Self Tanning Application Mitt met jullie.

zelfbruiner

Over Bondi Sands

Een Australisch tintje uit een flesje. Dat klinkt nog eens lekker zomers! Het assortiment is zo uitgebreid dat er voor iedereen wel een gepast zelfbruiningsproduct is. Denk aan sprays en lotions tot het verwijderen van zelfbruiners. Het merk heeft zelfs een paar awards gewonnen (Girlfriend Best of Beauty Award, Beauty Heaven Best in Beauty Award) en menig celebrity is er gek op!

Foam and wash away, het gaat net even anders….

Na het lezen van de gebruiksaanwijzing blijkt dat dit product toch net wat anders werkt dan ik gewend ben. Normaliter breng je een spray aan en laat je dit zitten. De Bondi Sands Self Tanning Foam breng je aan laat je een uur zitten. Na dat uur spoel je het af! Dat kost wel wat tijd….

bondi sands

Er wordt geadviseerd om je huid eerst te ontdoen van dode huidcellen voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Een goede scrubbeurt vooraf is dus zeker een must.

Shop hier online

 

Hallo zomertint

Om de zelfbruiner/foam goed te verdelen gebruik ik de Bondi Sands Application Mitt (handschoen). De handschoen is gemaakt van microvezel die er voor zorgt dat ik de foam goed kan verspreiden. Heel erg fijn want dit voorkomt dat ik vlekken op mijn handen krijg.

zelfbruiner

De kleur van de foam is een beetje bruin, groenig en ruikt heerlijk naar kokosnoten. Ik breng de foam aan op de handschoen en wrijf met lange halen langs mijn rechterbeen. Het product verdeeld zich makkelijk en trekt snel in.

Direct na het aanbrengen zie je dat ik een licht bruine tint heb. Nu een uur wachten en kijken hoe het er daarna uit ziet.

Shop hier online

 

bondi sands

Geduld is een schone zaak

Na een uur wachten zie ik duidelijk verschil. Mijn rechterbeen is net terug van vakantie 😉 Terwijl mijn linkerbeen wel aan vakantie toe is. Op de fles staat dat de kleur nog intenser wordt als je het langer laat zitten (2-3 uur).

Tijdens het wachten kun je gewoon je dagelijkse dingen in huis doen. De foam is na enkele minuten al ingetrokken. Maar verplicht 2 uurtjes Netflixen is natuurlijk niet verkeerd.

Na 2 uurtjes is mijn rechter been wel iets meer verkleurd, maar niet extreem veel meer. Ik had wel verwacht dat het veel donkerder zou worden. Fijn om te weten dat het niet mega veel verschil maakt als je de kleur nog langer laat zitten.

self tanning

 

Pigment spoelt weg?

Tijdens het afspoelen van mijn been zie ik dat er veel pigment wegspoelt. Het water in de douche was letterlijk bruin. Daar gaat mijn bruine kleur, was het eerste wat in mij op kwam. Maar na het afdrogen (deppen) was mijn been nog net zo bruin als daarvoor! Dit is een zelfbruiner die tegen een stootje kan.

bondi sands

Su’s eindoordeel

Na de test heb ik ongeveer 4 dagen kunnen genieten van de kleur. Mijn benen verloren heel langzaam de bruine kleur, maar het werd gelukkig niet vlekkerig. Daarnaast vind ik het een fijn product in gebruik. Geen nevel, dus een minder erge knoeiboel. Het product verdeeld zich heel fijn en ruikt heerlijk. Daarnaast is het fijn dat je de kleurintensiteit een beetje kan bepalen als je langer wacht. Algeheel een top product en zeker een aanrader als je snel een mooi en egaal zomertintje wilt hebben!

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook