Van natuurlijke tot opvallende insta-brows!

12:25 - 07:27
luistertijd 12:25 - leestijd 07:27

I’m all about brows! Wenkbrauwen vormen het gezicht, ze bepalen voor een groot deel je uitstraling en zijn voor mij onmisbaar. Vroeger was ik groot fan van de opvallende Instagram-brows. Hoewel ik nu nog steeds mijn wenkbrauwen graag perfect strak heb, ben ik toch overgestapt naar een wat meer natuurlijke finish. De 24ORE BROW collectie van Deborah Milano bevat een aantal wenkbrauwproducten die mij zowel een natuurlijke als opvallende look kunnen geven. Ik ben benieuwd!

De wenkbrauwcollectie

De 24ORE BROW collectie bestaat uit totaal zes producten voor het omlijnen, invullen en perfectioneren van de wenkbrauwen. Ieder product is verkrijgbaar in 2 óf 4 kleuren die oplopen van tinten voor blondines tot brunettes.

Shop hier online

 

Een tintje donkerder

Ik heb zelf donkerblond haar met wat lichte highlights erin. Echter tipt Luca Mannucci, Deborah Milano’s internationale make-up artist, om voor je wenkbrauwen altijd één tint donkerder te gaan dan je haarkleur. In deze review zul je mij dan ook de tweede kleur uit de collectie (light brown) zien gebruiken, mits anders vermeld.

24ORE BROW Micropencil

Het 24ORE BROW Micropencil is een heel dun wenkbrauwpotlood waarmee je nauwkeurig de wenkbrauw op kunt vullen. Het puntje van dit potlood is slecht 1.6 millimeter! Het potlood beschikt tevens over een borsteltje waarmee je de wenkbrauwhaartjes kunt kammen en daarmee een natuurlijke overloop van kleuren kunt creëren.

Ik was bang dat het potlood vanwege de dunne punt snel zou breken, maar dit was gelukkig niet het geval. Ondanks de dunne tip voelde het potlood wel stevig aan. Dit potlood is ideaal voor het precies omlijnen en invullen van de wenkbrauwen.

Shop hier online

 

Door de strakke lijnen die je met dit product kan zetten is het eindresultaat niet heel natuurlijk, maar met het bijgevoegde borsteltje heb ik de aanzet wel wat natuurlijker kunnen vervagen.

Ik merk dat ik wel langer bezig ben met het invullen van mijn wenkbrauwen dan normaal. Omdat het potlood dun is vul je ook steeds een wat kleiner oppervlak waardoor het dus langer duurt. Het eindresultaat vind ik wel mooi, ik vind hem nét niet te donker voor mijn haarkleur.

Shop hier online

 

24ORE BROW Marker

Naar dit product was ik het meest benieuwd. De Deborah Milano 24ORE BROW Marker geeft dezelfde kleurafgifte als microblading, maar dan zonder naalden. De drietandige punt is voor mij compleet nieuw. Deze unieke applicator kamt de wenkbrauwen door en geeft je de keuze om een natuurlijke of opvallende look te creëren.

Wat mij direct opviel bij het invullen van mijn wenkbrauwen was dat de formule redelijk nat is. Het geeft hetzelfde gevoel als zo’n water viltstift; hoe harder je drukt, hoe meer ‘vloeistof’ eruit komt. Ik vind de marker heel natuurlijk ogen, hij is wel in laagjes op te bouwen maar in principe kun je hier heel subtiel te werk mee gaan.

Shop hier online

 

Deze brow marker is ideaal voor dagelijks gebruik, hij complimenteert de vorm en het volume van mijn eigen wenkbrauwen maar maakt het algehele plaatje net wat intenser. Ik gebruik de tweede kleur uit de collectie en vind deze al behoorlijk donker, misschien had de lichtste kleur net wat beter geweest. Het product vind ik in ieder geval wel fijn. Mijn wenkbrauwen worden netjes ingevuld en tegelijk gekamd door de unieke drietandige punt.

24ORE BROW Mascara

Een mascara voor de wenkbrauwen? Klinkt interessant! De 24ORE BROW Mascara heeft een gekleurd mascara borsteltje waarmee je de wenkbrauwen door kunt kammen en als het ware vast kunt zetten. Het heeft dezelfde werking als een wenkbrauwgel. In dit geval gebruik ik zowel de kleur voor blondines als brunettes.

Shop hier online

 

De wenkbrauwmascara heeft een gelachtige textuur met wederom dat natte gevoel. De gel droogt uiteindelijk wel op maar wordt gelukkig niet zo hard als de meeste wenkbrauwgels. Ik gebruik dit product nu over mijn natuurlijke wenkbrauwharen heen, maar je kunt deze voor een intensere look ook over een wenkbrauwpotlood of pomade aanbrengen.

Links de lichtste kleur en rechts de donkerste kleur

Het product pakt alle wilde haartjes samen en vormen ze tot een mooi geheel. Ik vind het resultaat erg natuurlijk en zou dit ook zo naar de sportschool dragen als ik toch mijn wenkbrauwen een beetje gefixeerd wil hebben zonder dat ik direct veel make-up op hoef te doen. De blonde kleur heeft een wat grijzere ondertoon, ik vind dat ik ze qua kleur allebei wel kan hebben.

Shop hier online

 

24ORE BROW Pencil

Het 24ORE BROW Pencil is ontworpen om de meest onhandelbare wenkbrauwen in vorm te krijgen. Nu heb ik gelukkig niet zulke onhandelbare wenkbrauwen, maar het potlood helpt ook bij het opvullen van de wenkbrauwen. Op de dop van het potlood zit nog een klein borsteltje waarmee je de kleur mooi kunt blenden voor een natuurlijke finish.

Ik vind dit potlood niet superfijn aanbrengen. Het potlood zelf is best hard en dik waardoor hij de ‘gaten’ in mijn wenkbrauwen niet zo nauwkeurig in kan vullen. Ik moet best hard drukken en heen en weer gaan om mijn wenkbrauwen volledig ingevuld te krijgen. Voordeel is wel dat je op deze manier goed kunt bepalen of je een wat natuurlijkere of intensere look wilt. De intensere optie duurt alleen wat langer 😉

Shop hier online

 

Het borsteltje vind ik daarentegen wel erg fijn. Ik vervaag hiermee heel mooi de harde lijnen bij de aanzet van mijn wenkbrauwen waardoor er een natuurlijkere ombré wordt gecreëerd. Voor strakke lijnen is het potlood niet erg geschikt maar het overall resultaat is prima.

24ORE BROW Pomade

Pomades zijn mijn favoriete soort wenkbrauwproducten voor een strakke, opvallende insta-brow. De 24ORE BROW Pomade helpt bij het definiëren van de wenkbrauwen en bij het invullen van lege plekjes. Pomades geven een intense kleurafgifte en hebben een crème-achtige formule met een tattoo-effect. 

Ik gebruik de lichtste kleur en breng deze aan met een schuin afgesneden wenkbrauwkwast. De textuur is heerlijk creamy en niet al te dik. Met behulp van de kwast is het product heel makkelijk aan te brengen, de lege plekjes worden goed opgevuld.

Shop hier online

 

Wil je een natuurlijke look, dan moet je niet voor een pomade gaan. Dit cream-product zorgt voor een dikke opvallende wenkbrauw.  Je kunt de voorkant wel lichter maken door deze met een spoolie uit te kammen. Ik moet zeggen dat ik de brow pomade heel fijn in gebruik vind maar de kleur toch wel echt te donker vind. Dit is de lichtste kleur uit de collectie. Mocht je lichtere wenkbrauwen dan mij hebben weet ik niet zeker of dit product zo geschikt is.

Shop hier online

 

24ORE BROW Powder

Ik kan me niet goed herinneren of ik ooit gebruik heb gemaakt van een wenkbrauwpoeder en ben daarom erg benieuwd naar de 24ORE BROW Powder. Dit product vult lege plekjes in je wenkbrauwen op en heeft een poederachtige textuur die zorgt voor vollere wenkbrauwen.

De applicator is niet meer dan een lang, dun staafje. Heel precies te werk gaan gaat dus niet echt. Wel voelt de applicator bij het aanbrengen van het product heel zacht aan, een fluweelachtige poeder. Helaas geeft de poeder veel fall-out op de rest van mijn make-up. Het poeder blijft in mijn foundation op de neus plakken en moeilijk weg te krijgen.

Shop hier online

 

De brow powder is erg dekkend van kleur, wat me best verbaasde voor deze bijzonder lichte formule. Ik vind het resultaat mooi natuurlijk. Hij vult de gaatjes goed op, zelfs de moedervlek die ik in mijn wenkbrauw heb is nu bedekt met een gelijkmatige kleur.

Je kunt de poeder netjes in laagjes opbouwen zonder dat het lelijk wordt. De fall-out is voor mij dan wel weer een groot nadeel en ik raad je dan ook aan om eerst je oogmake-up te doen voordat je aan de slag gaat met de make-up voor de teint.

Shop hier online

 

Dian’s eindoordeel

Wat een leuke en uitgebreide collectie van Deborah Milano is dit! Je hebt een ruime keuze tussen veel verschillende soorten wenkbrauwproducten die stuk voor stuk weer een andere unieke applicator hebben. Ik moet zeggen dat ik door geen enkel product echt teleurgesteld ben. Wel hoop ik dat er in de toekomst meer kleuren aan het assortiment worden toegevoegd, ik mis een kleur tussen 01 en 02. De tweede kleur was voor mij vaak net wat te donker. Mijn favoriete producten waren de BROW Marker, BROW Mascara en BROW Pomade.

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook