Make-up Wenkbrauwen

Wat zegt de vorm van je wenkbrauwen over je karakter?

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Van verlegen tot drama queen

Wat zegt de vorm van je wenkbrauwen over je karakter?

Als je ogen de spiegel van je ziel zijn, dan zijn je wenkbrauwen de lijst om de spiegel. Maar wist je dat de vorm van je wenkbrauwen ook veel zegt over je karakter? Het online platform BrightSide zette verschillende wenkbrauwvormen en bijbehorende karakters op een rij. In dit artikel vind je een vertaling daarvan.

Gewone wenkbrauwen

Wenkbrauwen van gemiddelde dikte en afstand van elkaar impliceren dat je traditionele waarden en integriteit belangrijk vindt. Je bent zeker geen drama queen, waardoor anderen het fijn vinden in jouw gezelschap te zijn.

Extra lange wenkbrauwen

Vrouwen met lange wenkbrauwen zijn zeer stressbestendig en bovendien erg sociaal. Het zijn vaak sprankelende persoonlijkheden met een onuitputtelijke bron van energie, met interesse in de meest uiteenlopende onderwerpen. Herken jij jezelf hierin? Dan is de kans groot dat je je problemen vaak zelfstandig oplost en anderen er niet mee lastig valt.

Korte wenkbrauwen

Je hebt aandacht voor de kleinste details en houdt altijd voet bij stuk. Je vindt het niet fijn wanneer anderen klagen over hun problemen, aangezien jouw levenspad ook zo af en toe de nodige hobbels heeft. Maar jij geeft niet op, geen berg is te hoog voor je.

Dikke wenkbrauwen

Je hebt vertrouwen in je innerlijke kracht én je uiterlijke aantrekkingskracht. Je gaat vrij gemakkelijk met conflicten om. Wanneer je eenmaal een helder doel voor ogen hebt, dan ben je niet meer te stoppen. Je houdt je niet in overdreven mate bezig met wat anderen van je vinden; je vindt het veel belangrijker om alles uit het leven te halen. Je wordt ook regelmatig een free spirit, een vrije geest, genoemd.

Dunne wenkbrauwen

Dunne wenkbrauwen wijzen op kwetsbaarheid. Conflicten en ruzies staan niet hoog op je prioriteitenlijst en je bent er erg bedreven in om ze te vermijden of omzeilen. Je bent een uitstekende luisteraar en erg betrokken bij de mensen om je heen.

Hoge wenkbrauwen

Je bent gevoelig en kiest je woorden zorgvuldig. Tijdens een eerste ontmoeting hebben mensen vaak een verkeerde indruk van je en vinden ze je vaak egoïstisch en arrogant. Maar de waarheid is dat jij eerst de kat uit de boom kijkt en niet het achterste van je tong laat zien bij mensen die je niet vertrouwt. Qua karaktertrekken zijn perfectionisme en zelfkritiek je dierbaar.

Lage wenkbrauwen

Mensen met lage wenkbrauwen zijn altijd te vertrouwen. Ze zijn erg betrokken en hechten veel belang aan het opbouwen en behouden van serieuze en langdurende relaties of vriendschappen.

Driehoekige wenkbrauwen

De scherpe hoek in deze wenkbrauwen impliceert een dynamische persoonlijkheid. Je kunt situaties gemakkelijk overzien en neemt snel besluiten. Deze spontaniteit leidt soms tot ongewenste situaties, maar heeft ook voordelen… de mensen om je heen zullen zich in jouw gezelschap niet snel vervelen. Je hebt van nature goede leiderschapskwaliteiten, je inspireert anderen en bent niet bang om de verantwoordelijkheid te nemen.

Ronde wenkbrauwen

Ronde wenkbrauwen zijn een teken van zachtheid en betrokkenheid. Je hebt een voelspriet voor problemen van anderen en helpt altijd een vriend of vriendin in nood.

Rechte wenkbrauwen

Heb jij rechte wenkbrauwen? Dan is de kans groot dat je een analytisch denkvermogen hebt en bovendien vrij rationeel bent. “Meten is weten,” is één van je favoriete uitspraken die typeren hoe jij in het leven staat. Je bent niet bang om zaken te benoemen en zult in gesprekken niet zo snel om de spreekwoordelijke hete brei heen draaien.

Diagonale wenkbrauwen

Hoe groter de scheefstand van je wenkbrauwen, hoe sterker de emoties en passies die jou bezighouden. Jij maakt altijd een verpletterende en langdurende indruk op de mensen die je ontmoet. Je weet precies wat je uit het leven moet halen hoe wat de snelste route is naar succes.

Nauwelijks zichtbare wenkbrauwen

Dit is de minst voorkomende vorm; nauwelijks zichtbare wenkbrauwen, waarvan de vorm zich lastig laat vaststellen. Dit duidt op onzekerheid; je twijfelt over je eigen karakter en capaciteiten, wat leidt tot verlegenheid. Je hebt in ieder geval geen last van overdreven assertiviteit of agressiviteit.

Bron

Herkenbaar?

Laat dan hieronder een reactie achter en vertel ons wat jouw wenkbrauwen zeggen over je persoonlijkheid.

Meer wenkbrauwnieuws:

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

1 reactie

  • De minst voorkomende wenkbrauw heb ik; nauwelijks zichtbaar. Wat mij betreft klopt de typering die daarbij hoort van geen kant. Of laat ik zeggen: ik herken mij er totaal niet in. Sterker, het is vrijwel het tegenovergestelde. Dat zegt vast iets over mij, mijn wenkbrauwen, maar ook over de zin van dit artikel. Leuk is het wel!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.