Voor natuurlijk ogende en volle wenkbrauwen

03:44 - 02:14
luistertijd 03:44 - leestijd 02:14

Getest Divaderme Brow Extender II

Divaderme Cosmetics heeft alleen producten in haar assortiment voor wenkbrauwen en wimpers. Schoonheidsspecialiste Esther van Gent test de Divaderme Brow Extender II, een product dat je wenkbrauwen een vollere look geeft door middel van kleine gepigmenteerde vezels die aan je wenkbrauwhaartjes hechten. Is Esther enthousiast? Je leest het in haar review.

Van nature geen volle wenkbrauwen

Ik ben helaas niet bevoorrecht met mooie volle wenkbrauwen en daarmee ben ik voor dit product een goede testpersoon. Ik ontving de kleur Cappucino Brown, die bij mijn bruine wenkbrauwen goed aansluit. Zowel op de verpakking als op de website van Divaderme staat een gebruiksaanwijzing hoe je de Brow Extender moet gebruiken. Ook staat er een leuk filmpje op de website met een demonstratie.

‘Brows in a bottle’

De ‘brows in a bottle’ zitten in een glazen verpakking, wat het handig maakt om te zien hoeveel er nog in zit. Zowel op het glas als op het papieren hulsje staan de ingrediënten genoemd; Cellulose, Panthenol, Kaolinite, Basilicum extract en Rozemarijn zijn enkele hiervan. Cellulose is een plysacharide die door bijna alle planten wordt gemaakt, vooral door bomen. De stof zit in veel natuurlijke vezels zoals hout, maar ook katoen en watten zijn bijna zuivere cellulose. Dit zijn dus de vezeltjes die aan de wenkbrauwhaartjes blijven kleven. Op de volgende foto kan je de vezeltjes goed zien.

Divaderme Vezeltjes

Panthenol is Vitamine B5, heeft een hydraterende werking doordat het vocht vasthoudt en hecht goed aan haarzakjes. Basilicum extract kennen we vooral uit de keuken als heerlijke smaakmaker, maar kan ook worden ingezet als anthelminthicum, ter preventie van haarverlies. Brow Extender II is hypoallergeen, parabeenvrij, glutenvrij en niet getest op dieren. Daar komt bij dat het product volledig geurloos is. Persoonlijk vind ik dat fijn, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Het aanbrengen

Advies van Divaderme is om een beetje voorover te leunen bij het aanbrengen van de vezeltjes, daar deze gemakkelijk residu achterlaten op het gezicht. Met de applicator ga ik eerst met de haarrichting mee en daarna tegen de haarrichting in, zodat de gepigmenteerde vezeltjes aan mijn wenkbrauwhaartjes blijven kleven en deze op die manier voller en donkerder maken.

Ik ben blij verrast na het aanbrengen op bovenstaande wijze. Mijn wenkbrauwen zijn donkerder, voller, maar op een natuurlijke manier. Er is niet zo’n massieve donkere vulling aanwezig die je gemakkelijk krijgt bij potlood en/of poeder. Wat ook erg prettig is, het is semipermanent, dus het loopt niet uit bij regen of bij bezoek aan de sauna.

Divaderme Voor

Mijn wenkbrauwen zonder de Divaderme Brow Extender.

Divaderme Na

Na het aanbrengen van Divaderme.

Het resultaat

Het resultaat van de Brow Extender II qua volume en kleur is prachtig. Ik weet echter niet of de grijze haartjes ook gedekt worden, daar ik in mijn wenkbrauwen nog geen grijze haren heb. (J)

Profielfoto Esther van GentIk gebruik de Divaderme Brow Extender II nu ongeveer 3 maanden en heb zeker nog 75% in mijn flesje zitten, dus het is zeer zuinig in gebruik.

Ik ben wel benieuwd of ik op een gegeven moment de laatste restjes uit het flesje kan krijgen, daar de applicator niet tot onderin reikt.

Wat betreft de conditie van mijn wenkbrauwhaartjes merk ik helaas geen verschil. Deze zijn niet voller, zachter of sterker dan voorheen.

Lees ook