Het is een verslavend fijne behandeling met verbluffend resultaat

07:25 - 04:27
luistertijd 07:25 - leestijd 04:27

Deze zomer waren we met het BeautyJournaal testteam te gast bij Care Cosmetics in Barendrecht, waar ik kennismaakte met Mardge Pascaud en haar nieuwste behandeltechniek: Pascaud Contour. Het won in 2019 ook de Professional Beauty Award of the Year voor de unieke combinatie van 4 technieken die de huid verstrakken en een mooiere structuur geven.

 

Radiofrequentie

Er wordt gebruik gemaakt van radiofrequentie, dit zijn geluidsgolven met een frequentie buiten het hoorbare gebied. Hoe lager de frequentie, hoe dieper de golven in de huid dringen. Ze brengen daar de cellen als trillende belletjes in beweging en dit stimuleert celfuncties.

Led-licht en Vacussage

Maar er is meer, want de techniek wordt gecombineerd met Pascaud’s beroemde soft (koude) laser, met Led-licht en Vacussage massage techniek (een cupping techniek). Alle vier technieken kunnen tegelijkertijd gebruikt worden en dat is heel uniek. Er is een kleine behandelkop voor het gezicht en een grote behandelkop voor het lichaam.

soft laser

Je bereikt met Pascaud Contour:

Ik mag een kuur ondergaan van zes behandelingen in Amsterdam, bij de ontzettend leuke en goede schoonheidsspecialiste Andrea van Salon Estefania.

reiniging pascard contour

Andrea van salon Estefania reinigt de huid van Lydia voor behandeling

De beauty cultuur in Venezuela

Andrea is van oorsprong Venezolaanse en runt samen met haar moeder de salon. In Venezuela is schoonheid niet alleen iets wat met genen te maken heeft, de beautyrituelen maken deel uit van het dagelijks leven. Venezolaanse vrouwen besteden van alle vrouwen in Latijns-Amerika het meeste geld aan cosmeticaproducten. Hoewel daar nu een heel erge crisis heerst, overtreffen de adressen van schoonheidssalons en kuuroorden nog altijd die van de apotheken.

Het uiterlijk is prioriteit

Zoals Andrea mij vertelt: ‘In dit land is het mogelijk dat een vrouw geen geld heeft voor haar huishouden, maar het toch voor elkaar krijgt om een schoonheidsbehandeling of operatie te betalen om er goed uit te blijven zien. Hier is het uiterlijk een absolute prioriteit. Men doet er beautykuren zelfs op afbetaling.’

pascaud producten

De filosofie van Pascaud

Als kind fascineerde haar dit al. Opgegroeid met haar moeders uitgebreide schoonheidsrituelen wist ze al vrij jong dat ze in de schoonheidsindustrie werkzaam wilde zijn. In Amsterdam maakte ze haar droom waar. Toen Pascaud op haar pad kwam was ze om. Dit merk had de producten en filosofie waar ze mee wilde werken: de Beauty triangle, waarover Mardge Pascaud altijd veel verteld heeft.

Zo gaat de Pascaud Contour behandeling

Na de reiniging brengt Andrea een gel aan op mijn huid. Dit dient om de geluidsgolven te geleiden. Ze begint met een kleine activatie van de lymfe. Dit voelt prikkelend aan. Dan begint de echte behandeling. We doen een beschermend brilletje op tegen de laserstralen. Mijn huid wordt met de behandelkop gemasseerd. Zoals gezegd worden alle vier methoden gelijktijdig ingezet.

led bescherming

Van ontspanning tot pittige massage

De LED- en de koude laser zijn zachte verwarmende behandelingen, waar ik verder niet van voel, maar des te meer gebeurt er in mijn huid.

Bekijk hier de video van de vacussage:

De vacussage voel ik duidelijk. Het voelt alsof mijn huid telkens een beetje omhoog gezogen wordt. Dit is een pittige bindweefselmassage! Mijn huid wordt er warm van. Het voelt echt lekker.

Deze behandeling herhaalt Andrea 4 keer. Telkens strijkt ze vanuit een andere richting, zodat alle cellen geactiveerd worden vanuit alle richtingen. Ze is zeker een uur bezig.

alginaat masker pascard

Het heerlijk verkoelende alginaat masker van Pascaud

Mijn huid oogt vlekkerig, rood en warm. Ik krijg verkoeling met het Pascaud Marmatrix alginaatmasker, op basis van gevriesdroogd zeewier. Twintig minuten: ik doezel in slaap. Daarna ga ik glowing en opgefrist de deur uit. In de uren en dagen erna ervaar ik een onderhuidse aanspanning, vooral ter hoogte van de jukbeenderen. Hier wordt gewerkt!

contour box

Voor thuisgebruik: de FaceContouring Box mee.

In deze mooie box zit het volgende: de Cleanser op basis van Aloë Vera (shop hier), de parfumvrije Lift Facelift-cream boordevol peptiden voor overdag (shop hier), een 24-dagen Ampullenkuur verdeeld over drie fasen: een retinol fase, fruitzuur fase en voedende DNA fase (shop hier) en de CellXtra voedingssupplementen met krachtig werkzame antioxidanten voor ondersteuning van binnenuit: 2 per dag (shop hier).

pascaud box

Week 2 tot en met zes

Naar mijn behandeling in de tweede week kijk ik reikhalzend uit. Na de eerste keer voelde ik het al onderhuids, maar na de tweede keer ook! We maken voor- en nafoto’s. Ik vind dat mijn kaaklijn al snel strakker oogt, en de huid rond mijn mond ook. Week na week zie ik dat toenemen. En wat een heerlijk, ontspannende behandelingen zijn het!

voor na foto's pascaud contour beautyjournaal

vlnr: bij aanvang kuur, na 3 behandelingen, na 6 behandelingen

De behandeling werkt door!

Andrea is duidelijk een expert en gaat heel precies in alle rust te werk. Na de 6de behandeling spreken we af dat ik 2 weken later terugkom voor de laatste foto. Voor het eindresultaat van de kuur. Een fikse sinusitis houdt de boel op en het wordt nog weer 2 weken later.

voor na kuur pascaud contour beautyjournaal

vlnr: bij aanvang kuur, na 3 behandelingen, na 6 behandelingen

Vooral mijn mondgebied is opgeknapt

In die 4 weken werkt de kuur nog steeds door en dat is te zien. Vooral rond mijn mond is het verschil het grootst. De huid is voller, gelift, de lijntjes op de bovenlip veel zachter. Overal is mijn huid, kaaklijn, hals, voller, gladder en strakker. De verticale lijntjes zijn zachter. Ik vind het resultaat zelf fantastisch.

voor na foto's pascaud contour beautyjournaal

vlnr: bij aanvang kuur, na 3 behandelingen, na 6 behandelingen

Monique is flabbergasted

Ook door mijn omgeving wordt het opgemerkt en krijg ik veel positieve opmerkingen. BeautyJournaal’s Monique kon haar ogen niet geloven toen ze me onlangs weer zag. Had ik injectables gebruikt? Nee! Het is Pascaud Contour! Wat een machine is dit. Geadviseerd wordt om eens in de 1 tot 2 maanden een onderhoudsbehandeling te doen. Ik zet het op mijn bucketlist, dat begrijp je wel. Het is een verslavend fijne behandeling met verbluffend resultaat.

Waar vind je informatie en salons? 

Lees ook