Tot 12 uur lang weg met de glans!

04:19 - 02:35
luistertijd 04:19 - leestijd 02:35

Ik kan niet zonder een goede primer onder mijn foundation. Gebruik ik geen primer dan verschuift mijn foundation gegarandeerd. Zeker op en rond het gebied van mijn T-zone is mijn huid vaak vettig, waardoor make-up dus sneller vervaagd. De nieuwste Smashbox Photo Finish Oil & Shine Control Primer houdt overtollige olie en glans tot wel 12 uur lang in bedwang. Ik ben benieuwd!

smashbox

Time release technologie 

Het controleren van overtollige olie en glans doet deze primer tot wel 12 uur lang dankzij de ‘Time-release’ technologie. Deze technologie is ontwikkeld op basis van zink en toverhazelaar. Het product is geformuleerd met een gladde textuur en is speciaal gemaakt voor de vette en gecombineerde huid.

Ik zet de kenmerken voor je op een rijtje:

smashbox primer

Shop hier online

 

De hoofdingrediënten

De Smashbox Photo Finish Oil & Shine Control Primer bevat onder andere toverhazelaar. Dit ingrediënt verstrakt de poriën. Zink brengt de huid in evenwicht en regelt tevens het teveel aan talg gedurende de dag. Verder zie ik op de inci-lijst ook nog glycerine en salicylzuur, maar ook dimethicone staan. Dimethicone is een olie gebaseerd op siliconen, dit ingrediënt wordt in veel huid- en haarverzorgingsproducten gebruikt.

De test  

De gel zelf is heerlijk luchtig en is wit van kleur, wanneer je het product uitsmeert wordt deze transparant. De primer heeft een zachte matte finish en kleeft niet. Hij droogt ook vrij snel op. Ik gebruik altijd best veel primer en vind het over het algemeen juist wel fijn wanneer een primer een beetje plakkerig is. Ik heb dan het idee dat de foundation ook beter blijft ‘plakken’.

primer

Luchtige textuur

In principe moet je dus redelijk snel werken omdat de primer al vrij snel in de huid trekt. Qua gevoel is de textuur te vergelijken met een lekker luchtige dagcrème. Hij smeert heel fijn uit en ik heb zelfs het idee dat de matte finish de glans rondom mijn neus al direct in bedwang houdt.

De hele dag een flawless basis

Ik heb de primer gebruikt in combinatie met een van mijn favoriete foundations, de Born This Way van Too Faced. Deze foundation gebruik ik bijna dagelijks en gaat over het algemeen altijd goed met andere primers, zo ook met deze van Smashbox! Mijn foundation heeft de hele dag perfect gezeten. Zo’n 12 uur lang ook. Geen lelijke plekjes waarbij de foundation is verschoven en ook daadwerkelijk minder opvallende poriën.

selfie

Op bovenstaande foto zie je het eindresultaat van mijn make-up. Op de glow van de highlighter na is er geen glans te bekennen!

Mijn eindoordeel

Mijn foundation heeft zich heel mooi aan deze nieuwe Smashbox primer gehecht. Ondanks dat ik mijn make-up altijd afpoeder zie ik tegen het einde van de dag nog weleens wat overtollige olie opspelen rondom mijn neus. Daar heb ik met deze primer geen last van gehad. Ik ben heel tevreden over het resultaat. Heb jij een gemengde of vette huid? Dan kan ik je de Smashbox Photo Finish Oil & Shine Control Primer zeker aanraden.

Shop de primer hier online

 

Lees ook:

Lees ook