make-up artist Liselotte test primers voor vette en droge huid

06:29 - 03:53
luistertijd 06:29 - leestijd 03:53

Homepage Touche Eclat en Jane Iredale Primers

Getest Primers van Yves Saint Laurent en Jane Iredale

Primers: Wat is het en wat doet een primer precies?

Een primer is een basis make-up product dat je aanbrengt onder je foundation en make-up. Het zorgt ervoor dat je foundation mooier met je huid vermengt, waardoor je make-up langer houdt. Daarnaast zorgt een primer voor een egaler resultaat. Dit daar het als het ware fijne lijntjes en grove poriën vervaagd door deze optisch op te vullen.

portret liselotte van saarloos 1

Wie is Liselotte?
Make-up artist Liselotte van Saarloos (je komt haar regelmatig backstage tegen bij de shows van grote modeontwerpers als Jan Taminiau, Missoni, Mulberry, Rochas, Issey Miyaki  en Alberta Ferreti) test voor BeautyJournaal twee primers van Yves Saint Laurent en Jane Iredale; de YSL Touche Éclat Blur Primer en Jane Iredale Smooth Affair Primer. Nieuwsgierig of deze merken hun claims waarmaken en een zijdezachte egale huid opleveren die catwalk proof is? Je leest het in dit artikel.

YSL Touche Eclat Blur PrimerTouche Éclat Blur Primer

Claim
Touche Éclat Blur Primer camoufleert onvolmaaktheden met behulp van een optisch effect zonder extra dekking, vermindert zichtbaarheid van poriën en laat de foundation meer glanzen door de afwerking te sublimeren.

Mijn indruk
De Touche Eclat Blur Primer is een primer op basis van siliconen en verschillende oliën. Dit zorgt voor een laagje op de huid, waardoor vochtverlies wordt tegen gegaan en de hydratatie van de huid wordt bevorderd.

Daarnaast vult het fijne lijntjes op, waardoor je huid egaler oogt en heel zacht aanvoelt. Je foundation vermengt hierdoor mooi met de huid en smeert makkelijk uit. De gouden bestanddelen die toegevoegd zijn aan de emulsie zorgen voor een luminicerend effect.

Touche Eclat Blur Primer Arm

Resultaat
De primer voelt aan als een combinatie tussen een serum en een primer en geeft een glanzend eindresultaat. Hij is hierdoor het meest geschikt voor de droge tot normale huid. Bij een gemengde tot vette huid zou hij teveel kunnen gaan glanzen.

Daarnaast is hij zeer zuinig in gebruik. Je hebt maar een klein beetje nodig om het juiste effect te behalen. Gebruik je teveel dan kan het zijn dat je het averechtse effect behaald doordat er teveel olie en siliconen aan je foundation worden toegevoegd. Je foundation zal dan minder goed hechten en zal juist minder lang houden.

Heb je een droge tot normale huid en ben je op zoek naar een primer die je huid hydrateert, je foundation gemakkelijker aan laat brengen en een mooi extra luminiserend effect heeft. Dan is dit de primer voor jou.

Touche Eclat Blur Primer Wang

Pluspunten
Maakt het aanbrengen van je foundation makkelijker, verlengt de houdbaarheid van je make-up, laat de huid stralen en vervaagt optisch fijne lijntjes, grove poriën en andere imperfecties. Daarnaast is hij zuinig in gebruik.

Minpunten
Zorgt voor een glanzend resultaat. Wat hem niet voor alle huidtypen geschikt maakt, daar dit de huid vettig kan maken en laten ogen.

Beste shopdeal

Jane Iredale Smooth AffairJane Iredale Smooth Affair Primer & Brightener for Oily Skin

Claim
Smooth Affair voor de vette huid gebruikt de revolutionaire PoreAway technologie om zichtbaar glans te verminderen, evenals de zichtbaarheid van poriën en imperfecties. Vergemakkelijkt het aanbrengen van de make-up en verlengt de houdbaarheid van je look.

De nieuwe minerale color adjust technologie past zich aan de huid aan en zorgt er voor dat je de gehele dag touch-ups kunt doen om glimmen te elimineren.

Mijn indruk
Jane Iredale’s Smooth Affair Primer is ontworpen voor de gemengde tot vette huid. De primer voelt aan als een frisse gel crème en ruikt citrusachtig. De stoffen zijn waar mogelijk natuurlijk en laten de huid ademen en normaal functioneren.

Het grapefruit extract in de primer belooft het optisch verminderen van fijne lijntjes en grove poriën en zou op de lange termijn pigmentvlekken kunnen helpen vervagen. Wanneer je de primer aanbrengt zie je direct dat hij doet wat hij belooft.

Poriën en fijne lijntjes worden opgevuld en eventuele roodheid wordt direct minder. De crème brengt glanzend aan en smeert goed uit, maar trekt vrij snel de huid in. De huid voelt koel aan na het aanbrengen en ziet er zichtbaar egaler, rustiger en gematteerd uit. Zonder dat de huid gaat trekken.

Deze primer verlengt echt de houdbaarheid van je make-up. En bevordert het matterende effect van je foundation. En mocht je het gevoel hebben dat je tussendoor wat glimt, dan kun je hem direct over je basis in je make-up kloppen.

Door de ‘color adjust’  eigenschappen verfrist hij direct je foundation en mengt hij mooi in je huid zonder de kleur te beïnvloeden. Dit maakt hem geschikt voor verschillende huidtypen.

 

Jane Iredale Smooth Affair Arm

Resultaat
De huid voelt koel aan na het aanbrengen en ziet er zichtbaar egaler, rustiger en gematteerd uit. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een hele fijne primer is voor de gemengde tot vette huid die de houdbaarheid van je make-up verlengt, je make-up extra matteert en ook nog eens perfect is voor touch-ups!

Jane Iredale Smooth Affair Wang

Pluspunten
Prettig frisse verkoelende gel emulsie die fijne lijntjes, grove poriën en imperfecties vervaagt. Verminderd roodheid in het gezicht. Heeft een matterend effect.

Minpunten
De citrus geur is na het aanbrengen vrij intens. Deze trekt later wel iets weg.

SHOP Jane Iredale producten hier online.

 

SUPERTIP!!!
Schrijf je in voor een make-up Masterclass workshop van deze top mua!

In het herfst/winter seizoen van 2015 hebben Liselotte van Saarloos en haar collega Anita Jolles The Masterclass gelanceerd.

logo masterclassThe Masterclass is een vijfdaagse opleiding, bestaande uit 4 lesdagen en een professionele fotoshoot op de vijfde en laatste cursusdag. Binnen deze masterclass ligt de focus op beauty make-up voor editorial fotografie en backstage technieken en trends van de internationale fashionweken.

Deze 5 daagse masterclass is bedoeld voor professionele make-up artiesten die willen werken aan de uitbreiding van hun technische en creatieve skills en zich verder willen ontwikkelen binnen de wereld van de mode industrie.

Bezoek www.the-masterclass.nl voor meer informatie en aankomende cursus data.

Lees ook