Voor de gevoelige huid door medicatie

06:58 - 04:11
luistertijd 06:58 - leestijd 04:11

Kortgeleden schreef ik een review over de huidverzorging van mijn borst die bestraald was na een borstkankeroperatie. Maar, niet alleen je huid daar heeft te lijden van alles wat er gebeurt en is gebeurd, maar ook de huid van je gezicht kan behoorlijk veranderen. Vaak is dat afhankelijk van de intensiteit van de behandeling, bijvoorbeeld door chemotherapie.

anna van wittenberghe

Anna van Wittenberghe

Vaal en droog

In mijn geval, geen chemo, maar wel bestraling en langdurige, vrij zware pijnmedicatie vanwege zenuwpijn, veranderde ook de huid van mijn gezicht. Niet dat ik meer rimpeltjes kreeg, maar mijn teint veranderde, ik werd een beetje vaal, en mijn huid voelde ook anders aan. Vooral droger. Niet wat je wilt.

Op zoek naar energie

Want je kunt dan wel borstkanker hebben (gehad), maar ook dan geldt dat als je er goed uitziet, dat veel doet voor je gevoel van welbevinden. En dan heb ik het niet over de tijd direct na de operatie, want dan is maar één ding belangrijk: genezing! Je energie weer terugkrijgen, en pijnvrij kunnen bewegen. Op dat laatste kom ik zo meteen nog even terug.

Wat een cadeau, deze startset

Beautyjournaal vroeg mij of de IK Skin Perfection SILKY ORGANIC RECOVER BOX wilde testen. Dit is een startset met producten die je huid kalmeert, beschermt, en specifiek ontwikkeld is om te gebruiken bij intensieve medicatie, chemotherapie en ook bij bestraling.

Ik perfection

Vier producten voor complete verzorging

Met deze kit heb je de volledige basisverzorging in één keer in huis. Met als doel je huid weer mooi en gezond te krijgen, of juist te houden. Deze set omvat een SILK+ 3in1 Cream Cleanser, een RECOVER+ 24H Sensitive Repairing Cream, DE-ITCHY+ Medical Skin Oil voor de gevoelige (hoofd)huid en ook nog een LIP+ 100% Vegan Lip Balm.

Heel belangrijk, die lip balm, zeker de eerste weken als je alleen maar op je rug mag slapen, en je bijna als vanzelf door je mond gaat ademen. Daar worden je lippen wel droog van.

Ik skin perfection

Zo zacht, en effectief

Ik ben diezelfde dag nog begonnen met deze producten te gebruiken. De SILK+ 3in1 cleanser is zó zijdeachtig zacht dat ik me afvroeg of mijn huid wel echt schoon was. Het reinigingsdoekje dat ik als test er overheen haalde, bleef schoon, dus was het antwoord ‘ja’.

De RECOVER+ Sensitive Repairing Cream is voor overdag en ’s avonds (lekker makkelijk), en voelde heerlijk aan op mijn huid. Daarna pas heb ik het hele boekje gelezen dat in de startset zit. Ik wilde weten wat iets kan doen – of niet doen – op een echt beschadigde huid.

Ik deed ’s avonds de DE-ITCHY Medical Skin Oil op het litteken in mijn oksel waar okselklieren waren weggehaald. Dat litteken kan dagenlang pijn doen, dan komt er weer een dag zonder pijn, en dan begint het weer. Kortom, geen prettige plek, en zeker geen goed gevoel.

IK skin perfection

Weg pijn….

De eerste twee dagen nadat ik de DE-ITCHY olie had gebruikt, was de pijn daar weg. Maar de derde dag begon het weer te schrijnen en te steken. Wat nu? Het blijkt dat je de cream kunt mengen met de olie, dus heb ik een druppeltje olie bij wat cream gedaan, dit mengseltje op het litteken gesmeerd, en dat verzachtte direct. Na een week nam ik de proef op de som: een paar dagen niets smeren. En jawel, dat trekkerige, zeurende en stekende pijngevoel kwam weer terug.

Dus elke dag ’s morgens en ‘s avonds de combinatie van de cream met de olie is prima voor een vrijwel pijnloos litteken. Overigens hebben veel vrouwen nog lang na de operatie last van dat specifieke litteken, ook als er maar één of twee okselklieren zijn weggehaald, terwijl je de behandelde borst niet of nauwelijks nog voelt!

Goede achtergrondinformatie

In de doos, een prachtige verpakking waar je al blij van wordt als je hem ziet, zit een leaflet over waarom en hoe dit merk is ontstaan, en een zeer lezenswaardig boekje, beter gezegd bijna een klein formaat tijdschrift.

ik skin perfection

De producten zijn One of a kind….

Hierin staan Interviews & Reportages, de doorbraak die IK Skin Perfection is – de producten zijn mediceuticals, dus gaan verder dan cosmeceuticals –  en Mooi & Gezond over de juiste voeding voor de extreem kwetsbare huid. Ook het belang van de juiste PH-waarde voor je huid wordt besproken. Alleen al van dat boekje steek je veel op, maar, de producten zijn one of a kind. Ik ben in elk geval nog nooit zoiets tegengekomen.

Boek ook een fijne gezichtsbehandeling

Er is een ook aantal IK Skin Perfection-Instituten waar je op jou afgestemde behandelingen kunt ondergaan en alle advies krijgt over de producten zelf. En, omdat je iedereen een mooie huid gunt, heeft IK Skin Perfection een actie: LET YOUR SKIN SHINE.

ik skin perfection

Win een behandelprogramma op maat

Je deelt jouw ervaring en vertelt wie, of waarom jij een stralende huid verdient. Elk kwartaal wordt er dan iemand uit de inzendingen gekozen, die een op-maat-gemaakt behandelprogramma van een half jaar in een IK Skin Perfection Instituut krijgt, met daarbij een voedingsadvies én producten voor thuisgebruik.

Wat krijg je veel..

De SILKY ORGANIC RECOVER BOX die ik momenteel test kost € 39,95. De producten in groter formaat zijn echter eveneens zeer betaalbaar in vergelijking met gewone cosmetica uit het middensegment. En, je krijgt er méér voor terug. Doordachte mediceuticals die ervoor zorgen dat je je dag beter begint, en beter eindigt. Geweldig toch?

silky organic recover box

Gun het jezelf

Borstkanker is immers al moeilijk genoeg. Overigens blijkt in de praktijk dat nog jaren na borstkanker vrouwen een betere huid krijgen door deze producten. Dit gun je jezelf toch? En anderen!

IK skin perfection

Lees ook