Het versterkt de huidbarrière tijdens chemo’s en bestralingen, om droogte en branderigheid te kalmeren.

07:00 - 04:12
luistertijd 07:00 - leestijd 04:12

Wist je dat er jaarlijks 116.000 mensen in Nederland kanker krijgen? Vrijwel iedereen moet hiervoor bestraling en/of chemotherapie ondergaan. Twee op de 3 mensen ervaren bijwerkingen op de huid.

Chemo en bestraling zijn een aanslag op de huid. Je normale skincare irriteert. Je hebt heel zachte, veilige producten nodig. Het Nederlandse merk IK Skin Perfection is ervoor gemaakt. Om je huid weerbaar te houden en de glans terug te brengen.

IK Skin perfection

Ingrijpend

Kanker neemt epidemische vormen aan. Het aantal ziektegevallen is in dertig jaar verdubbeld. Nieuwe, veiliger en minder invasieve behandelmethoden zijn hard nodig. Vrijwel elke behandelingsvorm bij kanker heeft ingrijpende gevolgen: voor je lichaam, voor je ziel, en om het bij beauty te houden: voor je huid.

Je huid voelt anders aan

Anti-kankerbehandelingen zoals anti-hormoontherapie, bestraling en chemotherapie, maar ook chirurgie die littekens veroorzaakt, maken je huid gevoelig, droog, trekkerig en dun. Het is juist dan belangrijk zorgvuldig met je huid om te gaan.

IK skin perfection

De juiste huidverzorging maakt het verschil

Daarom is het fantastisch dat het Nederlandse huidverbeteringsmerk IK Skin Perfection een speciale en unieke ‘medical’ lijn heeft ontwikkeld voor deze zeer kwetsbare huiden. Veel te veel vrouwen (en mannen) worstelen met hun kapotte huid na bestraling, goede huidverzorgingstips worden nog te weinig gegeven. Tijd voor verandering!

Sterkere huidbarrière

De producten in de IK Skin Perfection Medical Collection zijn uniek geformuleerd. Ze herstellen de pH-waarde van de huid en houden de huidflora in balans, waardoor bacteriën geen kans krijgen. Ze versterken de huidbarrière tijdens chemo’s en bestralingen, om droogte en branderigheid te kalmeren. Je huid weer zacht te maken en je teint weer te laten stralen.

Bij het IK Skin Perfection concept horen ook speciale salonbehandelingen. Schoonheidsspecialisten die ermee werken, zijn getraind om jouw kwetsbare huid in deze moeilijke fase van je leven met kennis en aandacht te behandelen.

Petra Sanderman

Petra Sanderman

Petra werd zelf ziek en kon niets goeds vinden…..

Toen Petra Sanderman, oprichter van IK, en directeur van Summery Cosmedical Group, enkele jaren geleden zelf geconfronteerd werd met een chronische ziekte en langdurig aan de medicatie moest, viel het haar op hoe weinig goed huidadvies ze kon krijgen van medici.

‘Mijn huid reageerde steeds gevoeliger op mijn gebruikelijke huidverzorgingsproducten. Ik kon het niet meer gebruiken. Ik heb twee jaar onderzoek gedaan naar veilige huidverzorgingsproducten. Ik ontdekte dat er heel wat gewonnen kon worden, maar ook dat er  no-go’s zijn als je huid het zo zwaar te verduren krijgt.

Nieuwe inzichten

‘Als IK Skin Perfection zijn we ons er van bewust dat we de ontwikkelingen en de wetenschap over deze ziekte nauwgezet moeten blijven volgen. Ik vermoed dat er nog veel meer nieuwe inzichten gaan komen, mede omdat de ziekte zo toeneemt.

Voorlichting is momenteel te basaal

‘Voorlichting over huidverzorging en veilige producten wordt vanuit oncologische zorgverleners ook maar heel basaal gegeven. Daarom hebben we niet alleen producten gelanceerd, maar ook behandelingen, trainingen en voorlichting voor professionals.’

IK Skin

Wat je wel en niet moet gebruiken tijdens je therapie

IK Skin Perfection werd haar paradepaardje. Tot stand gebracht in samenwerking met een chemicus en zorgverleners in de oncologie. Het voorziet in de stoffen om je kwetsbare huid te beschermen, en het behoedt je voor stoffen die haar nog kwetsbaarder maken, en sterker nog: zelfs afgeraden worden tijdens intensief medische behandelingen bij kanker.

Om maar eens te beginnen met het laatste, want wat je niet moet gebruiken is nog veel belangrijker om te weten!

stoffen

Deze stoffen liever niet

Petra vertelt: ‘Geen fyto-oestrogenen zoals extracten uit soja, en aloë vera. Geen mineralen (metalen) waaronder zink (tijdens bestralingen) en ook geen mineraalhoudende deo’s.

Verder is het aan te raden ook geen producten met kleur- en geurstoffen te gebruiken, omdat ze potentieel irriterend zijn. We maken ook geen gebruik van conserveerstoffen als parabenen, synthetische alcoholen en minerale oliën.

Vooral bij bestraling luistert het heel nauw aan welke stoffen je je wel en niet moet willen blootstellen.’

blad

Maar wat dan wel?

‘We gebruiken wel speciaal kalmerende stoffen bij een droge, jeukerige huid en een pH-waarde van 5.5 . Net iets zuurder, en dus beter voor bescherming van de huidbarrière. Dit voorkomt irritatie en uitdroging, goede bacteriën krijgen de ruimte en slechte bacteriën krijgen geen kans.

Kennis delen

Rond deze prachtige lijn, die er ook qua vormgeving uitspringt, is een website ontwikkeld waarop je alles leest over de stoffen in de producten: www.huidzorgbijkanker.nl. Transparantie boven al!

Wat een cadeau: de Silky Organic Recover Box

Om je laagdrempelig kennis te laten maken met de lijn heeft IK Skin Perfection een kennismakingsset ontwikkeld, de Silky Organic Recover Box. Hierin zijn producten uit de Medical lijn in luxe miniaturen opgenomen.

silky organic recover box

Deze box is een echt cadeau dat er toe doet en waar jij het verschil mee kan maken. Ook omdat het er zo gaaf uitziet en goed geformuleerd is, won het in 2019 ook de Professional Beauty Product of the Year award.

Er zit een viertal producten in die de huid minder gevoelig maakt, minder droog en dof.

silky organic

Alle producten zijn verpakt in recyclebaar BPA-vrij plastic (BPA heeft hormoonverstorende eigenschappen) en/of speciaal veiligheidsglas, waardoor minimale conserveerstoffen nodig zijn. Het is een prachtig cadeau aan je zelf, maar ook om weg te geven aan iemand die door een kwetsbare periode in zijn of haar leven gaat!

IK skin perfection

Lees ook