Ken de feiten, vergeet de fabels

03:08 - 01:53
luistertijd 03:08 - leestijd 01:53

Toen ik recent even mijn nagels liet lakken voor de vakantie bij een leuke meid in de Amsterdamse Jordaan complimenteerde ze mij met de mooie teint van mijn benen. Yes! Zelfbruiner! Kan niet meer zonder (en dit zijn mijn favo’s: TanOrganic en FakeBake).

Maar ze vroeg zich ook af of het wel slim was, zo vlak voor je vakantie: ‘Je wordt dan helemaal niet bruin,’ riep ze uit. Ik hield drie seconden mijn adem in, ik weet het, da’s niet lang, maar meer had ik ook niet nodig, om weer even bij de realiteit te komen.

Ik houd van dit soort vragen. Ze impliceren een gebrek aan kennis, maar tegelijkertijd vind ik het uiterst fascinerend. Omdat ik weet dat zij niet de enige is die dit denkt. Het is een abstracte gedachte van ‘what you see is what you het’ , en als er al een bruin laagje op zit, ben je gepantserd.

Twee fabels!

Ga dus vooral met je witte beentjes voorzien van zelfbruiner en een spf de buitenlucht in, en laat ze lekker door de zon een beetje echt bruiner worden. Omdat er zelfbruiner op zit, heb je de eerste horde van het witte been al genomen, en voel je je daar niet meer onzeker over.

Tip: je huid droogt behoorlijk uit door zelfbruiners, gebruik daarom lekker veel huidolie, gaat je huid ook erg mooi van glanzen waardoor je teint nog beter uitkomt. Het liefst een antioxidant olie omdat DHA een vrije radicaal reactie op de huid veroorzaakt.

Enjoy!

Lees ook