What’s in a name…

05:54 - 03:32
luistertijd 05:54 - leestijd 03:32

Homepage Texture Makers

Getest Texture Makers van Sebastian en Redken

Fijn en glad haar, zoals het mijne, is lasting om te stylen. Van nature doet het niet zoveel, anders dan recht naar beneden hangen. Ik kan me ook nog goed herinneren hoe ik als kind, toen ik nog vlechten en staarten droeg, vaak mijn haarelastiekjes verloor. Simpelweg omdat ze uit mijn haar gleden.

Een textuurproduct kan dan uitkomst bieden. Het geeft het haar meer textuur, waardoor het makkelijker in model te brengen is en je coupe bovendien langer in model blijft. In plaats van uitzakt, zoals vroeger de elastiekjes…

Voor deze review test ik Texture Makers van Sebastian en Redken. De eerste is een spray, de tweede een gel. Beide producten kunnen zowel op nat als op droog haar worden gebruikt.

Sebastian Texture Maker

Claims

https://www.youtube.com/watch?v=tRpe7DJGNW4

Eerste indruk

De spray zit in een mooie strakke en zwarte non-aerosol verpakking, dus zonder drijfgas. Per pompje komt er aardig wat van het product uit de spray, zodat je aan een paar pompjes genoeg hebt. De spray ruikt heerlijk fris, licht bloemig en plakt niet. De spray is kleurloos en verdwijnt zo in je haar.

Sebastian Texture MakerHet gebruik

Ik test de spray eerst uit op nat haar. Ik droog mijn haar op twee manieren: eerst door gewoon met mijn handen door mijn haar te gaan en daarna met behulp van een krulborstel. De eerste manier levert een lekker warrig resultaat op, de tweede manier een mooie slag in mijn haar. In beide gevallen voelt mijn haar lekker luchtig aan, niet hard of verzwaard.

Zelf houd ik meer van een wat ‘netter’ kapsel, maar ik kan me voorstellen dat de warrige coupe op een zomerdag nog wel eens van pas kan komen. Lekker beachy. En dat klopt ook wel, want deze spray bevat zeezoutkristallen voor een effect dat een dagje aan het strand kan hebben op je haar. Ook lijkt mijn haar wat lichter na gebruik van deze spray.

Je kunt de spray ook vernevelen over droog haar. Maar wanneer ik dat doe, valt het resultaat me tegen; er gebeurt niet zoveel. Dit product heeft duidelijk hitte nodig om goed uit de verf te komen. En ook fijn… je wast dit product zo weer uit je haar.

Mat effect en medium hold

Sebastian claimt een medium hold, maar dat had wat mij betreft ook gerust een strong hold mogen zijn. Mijn haar blijft tot wel twee dagen mooi in model, wanneer ik deze spray gebruikt. De matte finish is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het past wel goed bij het beachy effect. Zelf heb ik liever een product dat glans geeft aan mijn haar.

SHOP HIER ONLINE

Redken Short Sculpt 19

Claims

Redken Short Sculpt DoosjeEerste indruk

De gel van Redken zit eveneens in een stijlvolle zwarte verpakking. Ik had het doosje al bijna bij het oud papier gedaan, toen ik op de zijkant de volgende tekst zag staan: “Consider this box your exclusive invitation. Look inside for tips on creating three runway ready looks.”

Leuk bedacht en bovendien handig, want de drie verschillende looks zijn op verschillende manieren gecreëerd (met de handen in model brengen en laten drogen aan de lucht, met een stijltang en met een föhn), zodat je meteen ziet hoe je het product kunt gebruiken.

Het gebruik

Ik besluit wederom mijn föhn en krulborstel te gebruiken. Wel zo eerlijk, om een goede vergelijking met het product van Sebastian te kunnen maken. Ik doe een pompje van de gel in mijn handpalm en… oef… de geur is op z’n zacht gezegd ‘mannelijk’ te noemen. Terwijl er toch echt een vrouw op de verpakking staat. Gelukkig verdwijnt deze geur vrij snel.

Ook dit product is fijn in gebruik en resulteert in een lekkere volle bos haar. Door de gel textuur voelt mijn haar iets zwaarder. Dat komt omdat in dit geval geen zoutkristallen, maar polymeren zijn gebruikt om het haar textuur te geven. Polymeren zijn ‘grote’ moleculen, die bestaan uit meerdere bolletjes. Door hun relatief grote omvang kunnen ze fijn haar voller maken. Ook dit product is niet plakkerig en laat zich makkelijk uitwassen.

Natuurlijke glans en high hold

Qua houdbaarheid is deze textuurgel van Redken vergelijkbaar met de textuurspray van Sebastian; je hebt hier zeker twee dagen plezier van. Voor een kleine touch up breng je het product aan op droog haar. In tegenstelling tot de spray van Sebastian, zie je bij deze gel van Redken dan wel resultaat. Handig om losse plukjes nog een beetje extra te benadrukken. De glans is heel subtiel, mooi!

SHOP HIER ONLINE

Heb ik een voorkeur?

Lastige vraag. Beide producten geven een redelijk vergelijkbaar resultaat (zoals je op de foto kunt zien) en doen ze wat ze beloven.

Sebastian en Redken Texture Makers

Links Sebastian: iets lichter en luchtiger. Rechts Redken: iets verzwaard, maar wel met een mooie glans (…lastig te fotograferen).

Zelf ben ik voorstander van glans in plaats van mat en daarmee is de Redken Short Sculpt 19 voor mij de betere keuze. Hoewel ik niet kan uitsluiten dat ik op een zomerse dag de Sebastian Texture Maker nog eens tevoorschijn haal voor een beachy koppie.

Lees ook