Verkoelende huidverzorging is nu erg populair. En dat is niet zonder reden.

05:04 - 03:02
luistertijd 05:04 - leestijd 03:02

We weten allemaal hoe lekker verkoelend een flinke dosis face mist of een lik aloë vera kan zijn als we middenin de zoveelste een hittegolf zitten. Maar dat is niet alleen lekker als de temperaturen weer eens rond de 35 graden hangen. Ook als je bijvoorbeeld een kater hebt is een laagje van iets verkoelends zalig op je droge, branderige huid.

Maar wist je dat verkoelende huidverzorging niet alleen lekker aanvoelt? Het is ook echt goed voor je huid!

Een bak ijswater

Word je nog wel eens wakker met een ietwat opgeblazen gezicht? Niets werkt beter dan kou. Lage temperaturen doen de bloedvaten samentrekken, waardoor afvalstoffen snel worden afgevoerd.

Je gezicht ziet er vrijwel meteen strakker en frisser uit. Topmodellen als Kate Moss pakken het drastisch aan en plempen in geval van nood hun gezicht in een grote bak ijswater. Zeer effectief! Maar kou werkt ook goed tegen een onverwacht puistje.

Heb je ineens zo’n irritant, pijnlijk, rood, bonkend, ontstoken puistje? Hou er een ijsblokje tegenaan. Het geneest het puistje niet, maar de roodheid, zwelling en pijn nemen flink af en je kunt de boosdoener vervolgens makkelijker camoufleren.

Cryotherapie

In Hollywood (waar anders?) hebben de sterren de voordelen van kou op de huid ook al lang ontdekt en is cryotherapie, huidbehandelingen met extreme kou, erg populair. Zo laten vele sterren zich behandelen met de Cryo Freeze Tool, een apparaatje dat lijkt op een hele chique drumstick.

Het apparaatje wordt bewaard in de diepvries en blijft, als het daar eenmaal is uitgehaald, nog uren ijskoud. Door met de ronde kop van het apparaatje een tijdje over je huid te gaan wordt je bloedsomloop beter en je huid strakker. Inmiddels hebben ook exclusieve plastische chirurgen zoals Dr Yannis Alexandrides cryotherapie ontdekt.

Zijn merk 111Skin verkoopt crèmes die een ‘bevriezend’ effect hebben en die de huid niet alleen direct strakker maken maar hem ook helpen herstellen.

Shop 111Skin hier online

 

Benieuwd?

Je kunt cryotherapie ook thuis proberen. Jalue Ice Therapy heeft sachets met kruidenmixen die onder meer salie, kamille en rozen bevatten. Je mengt ze met water en bevriest in de bijgeleverde siliconenvorm. Eenmaal bevroren verwijder je de vorm en laat je het kruidige ijs over je gezicht glijden.

Shop Jalue Ice Therapy hier online

 

Bekijk hieronder hoe de Ice Therapy van Jalue in zijn werking gaat:

 

Het Franse merk Anne Semonin verkoopt Express Radiance Ice Cubes, dat volgens hetzelfde principe werkt. Goedkoper kan ook, met het PS Cooling Face Mask van Primark, dat eveneens in de diepvries moet waarna je het lekker op je gezicht legt.

Veel hydraterende crèmes voelen lekkerder aan als je ze, zeker in de zomer, in de koelkast bewaard, maar sommige producten doen ook echt hun werk beter als ze gekoeld zijn.

MAKE Beauty Succulent Gel is bedoelt om een gevoelige huid te kalmeren en bevat cactusextract en vetzuren. Koel bewaard geeft het veel meer hydratatie, iets waar een uitgedroogde, gevoelige huid direct van opknapt.

Er is meer…

Vroeger smeerden met name Amerikaanse vrouwen nog wel watermeloen op hun zonverbrande huid. Het merk Glow Recipe borduurt daar op voort met hun Watermelon Jelly, die vetzuren en vitaminen bevat en vooral goed gekoeld erg prettig is.

Voor onderweg is een goede, goed gekoelde mist altijd fijn. Een erg fijne is Beauty Pie Jeju Daily Mist, die veel hyaluronzuur, bamboegras-extract en bloesemextracten bevat.

De mist verfrist, verzorgd en geeft je onmiddellijk een frissere teint. Elke mist werkt nog beter en langer als je hem in masseert met een goede  roller, zoals bijvoorbeeld de Herbivore Rose Quartz Roller.

En die bewaar je uiteraard ook in de koelkast. Door met zo’n gekoelde roller je mist in te masseren, sluit je het vocht als het ware op in de huid. Je huid heeft er dan veel langer plezier van.

Shop de mooie jade rollers hier online

 

Het is nu eenmaal zo: alles wat goed gekoeld wordt blijft langer vers, fris en smakelijk. En dat geldt dus ook voor onze huid.

Bron

Lees ook