Deze nieuwe gel bevat hoge concentraties werkzame stoffen voor je droge huid

09:28 - 05:41
luistertijd 09:28 - leestijd 05:41

Is deze Bio-Oil in gel-vorm net zo’n succes als grote zus, de olie?

Een van mijn eerste reviews voor BeautyJournaal was in 2011 een test van de originele Bio-Oil tegen de copycats van Etos en Kruidvat. Lees hier review hier.

Ik ben groot fan van Bio-Oil. Mijn “manusje van alles”: anti-litteken olie, EHBO bij droge huid,  overnight masker, nagelriemen verzachter. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik heb het er voor gebruikt.

Hoe leuk is dat: Bio-Oil Gel

Hoe leuk is het dat Bio-Oil komt nu met een nieuw product komt, dertig jaar later maar liefst, met een Bio-Oil in gel-vorm. De Bio-Oil gel is een gel op olie basis (de meeste gels zijn vaak op waterbasis) speciaal ontwikkeld voor de droge huid.  Omdat het een gel op olie basis is, kunnen de werkzame stoffen nog krachtiger hydrateren. Wat een eer om dit te mogen testen!

Wat belooft de Bio-Oil gel?
De Bio-Oil gel is speciaal ontwikkeld voor de droge huid. Ik lees dat de nieuwe Bio-Oil Droge Huid Gel het eerste product is dat vochtvasthoudende eigenschappen (occlusiviteit) en vochtaantrekkende eigenschappen (humectanten) op de meest optimale manier combineert.

Bio-Oil zegt hierover: ‘Hierdoor is de gel een heel effectief huidverzorgingsproduct bij een droge huid.  Een huid die toch al droog is, behoudt het vocht dat er nog aanwezig is en tegelijkertijd wordt de huid aangevuld met natuurlijke bevochtigingsmiddelen zoals urea, lactaatzuur en sodium PCA Lactic Acid (een vochtinbrengende factor die van nature aanwezig is in onze huid).

Shop hier online

 

De rol van water

Niet voor niets is Bio-Oil mega trots op de nieuwste telg. De Bio-Oil gel is redelijk uniek. De gel is op olie basis. Hiermee onderscheidt het zich van andere formules die wel water bevatten.

Water is in feite een inactief ingredient in cosmetica.  Rond de Industriëe revolutie heeft de wetenschap ontdekt  hoe men water en oliën (in basis niet mengbaar) konden laten samensmelten tot emulsies.

Water maakt cosmetica betaalbaar

Hierdoor  ontstond betaalbare cosmetica en was cosmetica voor de massa  geboren. Naast het betaalbaar maken van cosmetica heeft water een bescheiden rol  in het activeren van de werking van  humectanten (vocht aantrekkende ingrediënten).

Maar wat doet water dan wel?

Water doet weinig meer dan verdampen op de huid en een verkoelend gevoel geven. Kortom al die mensen die maar smeren met body butters en lotions, smeren niet heel erg effectief, als je weet dat gemiddeld genomen deze 70% water bevatten. Dit in tegenstelling tot Bio-Oil gel dat slechts voor 3% uit water bestaat (nodig om de humectanten te activeren).

Waterless skincare is een trend! Het scheelt conserveringsmiddelen;-)

Waterless skincare is de trend, om het gebruik van conserveermiddelen te voorkomen. Producten waarin water zit, zijn namelijk gevoeliger voor bacteriën waardoor je product de huid kan gaan irriteren. Lees er hier ook meer over op BeautyJournaal.

De gel bestaat voor de rest (naast water 3% en humectanten 10%) uit de bekende Bio-Oil olie (50%), aangevuld met 37% andere oliën en sheabutter.

Shea Butter staat bekend om het hoge gehalte aan vitamine A, E en F en is zeer geschikt om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen. Lees hier meer over sheabutter op BeautyJournaal.

Allemaal ingrediënten die WEL wat doen om de staat van je huid te verbeteren en droogte tegen te gaan.

Shop hier online

 

De stoffen-lijstjes vergelijken

Natuurlijk is het leuk om even te kijken welke stoffen er in de nieuwe Gel zitten, en welke in de klassieke Olie. De rood gemaakte ingrediënten komen overeen met de Bio-Oil.

Bio-Oil Gel, dit zit erin:

Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Aqua, Isopropyl Myristate, Urea, Caprylic/CapricTriglyceride, Isostearyl Isostearate, C26-28 Alkyl Dimethicone, Sodium Lactate, Gluconolactone, Sodium PCA, Sodium Hyaluronate, OctyldodecylPCA, Sucrose Laurate, Sucrose Stearate, LacticAcid, Lanolin, Butylene Glycol, Dimethicone/Vinyl DimethiconeCrosspolymer, Bisabolol, HelianthusAnnuus Seed Oil, Silica, Glycine Soja Oil, BHT, Retinyl Palmitate (= Vitamine A), Tocopheryl Acetate (= vitamine E), Niacinamide, LinoleicAcid, LinolenicAcid, Tocopherol, AnthemisNobilis Flower Oil,  Calendula OfficinalisExtract, Rosmarinus OfficinalisLeaf Oil, LavandulaAngustifoliaOil, Parfum, Farnesol, Limonene, Linalool, CI 17200.
Shea Butter en Urea

Als je de ingrediëntenlijstjes over elkaar heen legt van beide producten, dan zie je dat inderdaad de shea butter (Butyrospermum Parkii Butter) en de urea zijn toegevoegd en hoog op de stoffenlijst van de gel staan.

Urea heeft twee mooie eigenschappen: het bindt zowel vocht in de bovenste huidlaag, en het is in staat om dode huidcelletjes los te maken, waardoor ze makkelijker loslaten en de zachtere huid die daaronder zit, tevoorschijn kan komen.

Naast het effectief aanpakken van een droge huid, bestaat de gel ook nog uit de bekende Bio-Oil cocktail en pakt het dus littekens aan en voorkomt het het ontstaan van huidstriemen. Dat waren de beroemdste claims van het eerste product en die zijn dus meegenomen in het tweede product. Lees hier nog eens wat er in de originele Bio-Oil zit.

Kortom het belooft, wat mij betreft een juweeltje in de huidverzorging te zijn. Nu maar eens kijken of dit ook het geval is.

Shop hier online

 

The proof is in the eating of the pudding

Ik heb een aantal mooie testcases…..

De verpakking verdient geen schoonheidsprijs

De Bio-Oil Gel komt in een, “to be honest”, onaantrekkelijk potje. Je kunt de witte plastic pot het beste vergelijken met de verpakking waar medicinale crèmes in verpakt worden. Alsof het zo uit de bereidingsapotheek komt.

Het trekt lekker snel in en geeft glans

De gel is licht doorzichtig en heeft een oranje tint. Het heeft de voor Bio-Oil fans welbekende geur; licht kruidig. De gel smeert makkelijk uit en geeft een mooie glanzende gloed aan de huid en laat een soort van olie-achtige laag achter.

Deze trekt sneller in dan de oorspronkelijke olie. Met de olie heb je de eerste vijftien minuten altijd het gevoel dat het een afsluitende laag vormt op je huid, de gel is in 5 minuten ingetrokken.

Shop hier online

 

Hoe beviel het als nachtelijke oppepper van mijn gezicht?

Ik heb de Bio-Oil Gel ruim een maand om de dag op mijn gezicht gesmeerd. Ik deed dit overigens met de olie ook al af en toe.  Het smeert fijn en het trekt ook snel in. Echt een pre ten op zichte van de olie. Daar krijg je toch een vet hoofdkussen van.

De Bio Oil gel doet wonderen gedurende de nacht. Het is mooi ingetrokken, de huid voelt niet meer trekkerig en ziet er zacht en verzorgd uit. Dit is een echte oppepper.

Hoe beviel het tegen de droge huid op mijn benen?

De huid van mijn benen is zeer droog. Er verschijnen schilfers en de huid voelt zelfs trekkerig aan. Met gemak bleef mijn huid lekker doorvoed.

Sabine’s benen voor en na de Droge Huid Gel

Sabine’s eindconclusie

Wat mij betreft is de Bio-Oil Gel een absolute winnaar. Het is als het ware een echte EHBO voor de droge huid. Het heeft alle voordelen van de originele Bio-Oil, maar ook een aantal pluspunten in gebruik (blijft minder lang vettig als de oil). Ik ben er van overtuigd dat deze tamelijk vernieuwende New Kid on the Block net zo succesvol gaat worden als zijn zusje.

De Bio-Oil Gel komt in drie formaten (50 ml, 100ml en 200 ml) en is mega vriendelijk geprijsd.

Shop hier online

Lees ook