Minder water, meer hooggeconcentreerde stoffen

05:15 - 03:09
luistertijd 05:15 - leestijd 03:09

Waterless skincare is de trend, om het gebruik van conserveermiddelen te voorkomen. Producten waarin water zit, zijn namelijk gevoeliger voor bacteriën waardoor je product de huid kan gaan irriteren. De prachtige huidherstellende gezichtsolie Combray is het neusje van de zalm.

Het gebruik van conserveermiddelen staat onder druk

We lezen er steeds meer over in de media, en BeautyJournaal schrijft er ook al geruime tijd over: het gebruik van conserveermiddelen in cosmetica staat onder druk.

Om bacteriegroei tegen te gaan

Conserveermiddelen kunnen nodig zijn tijdens het productieproces om besmetting met bacteriën te voorkomen, maar ook tijdens het gebruik kan dit gebeuren als je niet met schone handen in de potjes gaat of je product door temperatuurschommelingen een broeinest van bacteriën wordt. Vooral producten waarin water zit, zijn hier erg gevoelig voor.

Goede en slechte bacteriën

Conserveermiddelen kunnen de huid gevoelig maken. Op je huid leeft wat we noemen: microflora. Een hoeveelheid bacteriën die onder te verdelen is naar goede en slechte bacteriën.

Goede bacteriën houden de huidbarrière gezond en je huid zacht en soepel. Slechte bacteriën zorgen voor ontstekingen waarbij acne, maar ook rosacea en of eczeem kan ontstaan. Conserveermiddelen kunnen de goede bacteriën uit balans brengen waardoor ze in de minderheid raken. Ook zijn er aanwijzingen dat conserveermiddelen hormoonverstorende eigenschappen kunnen hebben.

Kunnen we zonder conserveerstoffen?

Niets is zeker, en daarom maken consumenten steeds vaker hun eigen keuzes. Ze kiezen voor verpakkingen die licht- en luchtdicht zijn, waardoor conservering soms niet meer nodig is. Ze kiezen voor louter natuurlijke conserveermiddelen waaraan geen negatief aura van ongezonde huidinvloeden hangt, en…..waterloze producten komen op! Met een mooi technisch woord, worden deze waterloze producten anhydrisch genoemd.

Waarom zit er water in cosmetica?

Waarom zit er eigenlijk water in cosmetica, zoals crèmes, shampoos, et cetera? Het maakt vaak wel 70% van de formule uit.

Wel, dat is eenvoudig. Water geeft volume aan een product, het is een uitstekend vulmiddel. Daarnaast maakt het een formulering lekker smeuïg. Water is gewoon een heel goedkope toevoeging.

Maar er is nog iets interessants te vertellen: olie komt namelijk door de eerste twee huidlaagjes heen en dat is gunstig voor de aflevering van werkzame stoffen. Water lukt dat niet.

De kracht van Combray

De prachtige, krachtige antioxidant gezichtsolie Combray past helemaal in de waterless beautytrend.

Ten eerste is olie al een fijne hydratant, omdat het geen water aan de huid onttrekt, dan wel water aan de huid geeft. Het bewaart gewoon het water dat al in de huid aanwezig is. Hoe mooi is dat!

Hoogwaardige plantenoliën

Wat Combray gezichtsolie bijzonder maakt, is dat het uit een zeer hoogwaardige basis(drager) olie bestaat, zoals druivenpitolie, avocado-olie of arganolie. Deze oliën hebben een heel goede invloed op de gezondheid van je huidbarrière: ze brengen het evenwicht terug.

Super antioxidant

Maar Combray bevat nog een gouden vondst: Oxofulleram: het meest hoogwaardige antioxidant dat de wereld kent.

Deze stof beschermt de huid optimaal tegen oxidatieve stress. Een situatie waar je huid 24 uur per dag aan bloot wordt gesteld. Zowel door uv-straling, door luchtvervuiling, door warmte en koude, maar ook gewoon als onderdeel van het biologische functioneringsproces van je cellen.

Er ontstaan telkens schadelijke deeltjes die we vrije radicalen noemen, en ze vallen gezonde cellen aan. De huidcellen kunnen dit deels zelf herstellen, maar bij de overvloed zoals we die toch ervaren, is het verstandig om die schadelijke processen met extra antioxidanten af te remmen.

De huidkwaliteit normaliseert zich weer, echt bijzonder

Je huid gaat heerlijk aanvoelen door gebruik van Combray gezichtsolie. Je ziet binnen een week al dat allerlei grote en kleine probleempjes verminderen. Droogte neemt af, fijne lijntjes verzachten, en omgekeerd kan een vettige glans ook afnemen, roodheid neemt af, zelfs pukkeltjes verminderen. Er vindt een mooi normaliseringsproces plaats. Je huid krijgt een natuurlijke zachte uitstraling zoals het hoort.

Maar twee stoffen, meer heb je niet nodig

Combray oliën bevatten geen toegevoegde parfums, kleurstoffen en conserveermiddelen. Sterker nog: het bevat maar twee ingrediënten! De plantaardige, gezuiverde olie en Oxofulleram. Combray is het perfecte waterless beauty product!

Combray komt in drie varianten: 
Combray Regenerating Facial Oil op basis van druivenpitolie € 130
Combray Rejuvenating Facial Oil op basis van avocado-olie € 140
Combray Nourishing Facial Oil op basis van arganolie € 160

Maak een duurzame beslissing

Water is de kostbaarste materie die we op deze planeet bezitten. Al het leven is ervan afhankelijk. Vooral schoon water wordt schaarser. Als je kunt bijdragen aan waterbesparing via je cosmeticagebruik is dat een heel mooi gebaar

Lees ook