Deze ultrasound methode gaat net zo diep als plastische chirurgie maar zonder downtime

05:08 - 03:05
luistertijd 05:08 - leestijd 03:05

We weten allemaal dat we naarmate we ouder worden, ook een dunnere huid krijgen, en dat de huid losser om de botten komt te zitten, omdat de botmassa krimpt. Er ontstaan rimpels, maar ook verslapping van de huid, wat betekent dat er plooien, en verzakkingen van de huid ontstaan.

Are you a sagger or a wrinkler?

Sommige mensen houden een relatief strakke huid maar krijgen wel veel rimpels, anderen krijgen een slappe huid, zonder dat deze aanzienlijk verrimpelt. Juist voor die verslapte huid is er een prachtige, FDA-approved methode om de huid weer strakker en steviger te maken: Ultherapy.

Voor hals, kaaklijn, decolleté en wenkbrauw

Ultherapy is een methode op basis van ultrasound warmte. Hiermee kunnen de volgende indicaties behandeld worden: kin- en kaaklijn, hals, wenkbrauwen en oogcontour, alsmede de verticale rimpels op het decolleté.

Op de onderstaande foto’s kun je heel goed zien hoe het verslappingsproces van de huid verloopt. Deze illustraties worden de Merz-Scales genoemd en zijn ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf Merz Aesthetics in samenwerking met specialisten in esthetische diagnose en geneeskunde.

Wat is Ultherapy?

Ultherapy maakt gebruik van micro-gefocuste ultrasoundenergie om de huid op een natuurlijke wijze te liften en te verstrakken. Zonder operatie en hersteltijd.

De behandelaar ziet met behulp van een echo waar en op welke diepte in de huid behandeld wordt. Dat is uniek voor Ultherapy. Er zijn apparaten in de omloop die claimen op dezelfde wijze te werken, maar doen dat absoluut niet.

Hoe werkt Ultherapy?

Het is een behandeling die de aanmaak van nieuw collageen stimuleert met behulp van energie uit geluidsgolven tot in de diepste huidlagen – tot in dezelfde laag waarop een chirurgische facelift werkt.

Als reactie op de afgeleverde energie wordt in de huid het natuurlijke wondhelingsproces op gang gebracht. Dit proces bevordert de aanmaak van nieuw collageen en elastine. De huid wordt geleidelijk en op een natuurlijke manier gelift en verstrakt. In tegenstelling tot laser en radiofrequentie weet ultrasound van Ultherapy wel de diepere huidlagen te bereiken.

Wanneer zie je resultaat?

De resultaten worden geleidelijk zichtbaar. Het aanmaken van lichaamseigen collageen heeft tijd nodig. Na 3-4 of zelfs na 6 maanden zijn de uiteindelijke resultaten zichtbaar van een gelifte en strakkere huid. Meestal heb je maar 1 behandeling nodig. Je huid blijft natuurlijk wel verouderen, dus het kan zijn dat je na verloop van tijd toch weer een behandeling wilt.

Vóór Ultheraphy vs het resultaat na 120 dagen

Coagulatiepuntjes diep in de huid

Door warmteafgifte ontstaan er op de juiste diepte in de huid coagulatiepuntjes. Piepkleine brandpuntjes. Daar zul je aan het huidoppervlak niets van merken, de buitenzijde van de huid beschadigd niet, in tegenstelling tot andere behandelingen zoals laser.

Voor wie is Ultherapy geschikt?

Het is geschikt voor alle huidtypen, en je kan deze behandeling elk moment in het jaar ondergaan. De arts bepaalt of je huid geschikt is voor behandeling.  De mooiste resultaten worden bereikt bij een lichte tot matige huidverslapping. De behandelend arts zal hiervoor ook de veerkracht van de huid onderzoeken.

Copyright Dixie Dixon 2015 www.dixiedixon.com

Wat voel je van de behandeling?

Je kunt een lichte tot matige prikkeling voelen bij aflevering van de energie in de huid. Het wordt aanbevolen een pijnstiller in te nemen voor behandeling. De behandeling duurt gemiddeld tussen de 30 en 90 minuten, afhankelijk van de te behandelen indicatie.

Zijn er bijwerkingen?

Na behandeling kan de huid rood en wat gezwollen zijn en de huid kan tintelen bij aanraking. Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s van het te behandelen gebied genomen. Zo kan er een goede vergelijking van voor-, en na gemaakt worden. na behandeling kun je direct weer aan het werk omdat er geen hersteltijd is.

Hoe veilig is Ultherapy?

Het is de enige niet-invasieve behandeling die door de meest strenge “gezondsheidsautoriteiten” (Amerikaanse Food and Drug Administration als ook de Europese autoriteiten) is goedgekeurd om wenkbrauwen, de huid van je hals en de onderkant van je kin te liften en te verstrakken, en de rimpels op het decolleté te verzachten.

Ultrasound wordt in de medische wereld al meer dan 50 jaar veilig en doeltreffend gebruikt; klinische studies en meer dan 1 miljoen behandelingen over de hele wereld tonen dat aan.

Bekijk hieronder een filmpje over de wetenschap achter Ultherapy:

Leuk om te weten…

Onlangs werd uit een nieuwe, kleine studie onder 22 vrouwen ook weer duidelijk dat Ultherapy de huidbarrière niet aantast. Tevens werd duidelijk dat na 4 tot 8 maanden een aanzienlijke huidverstrakking plaatsvond, ook bij vrouwen met een al gevorderde huidverslapping. Lees er hier meer over.

Lees ook