Benefit, Eucerin, Australian Gold, Indeed Labs

14:48 - 08:53
luistertijd 14:48 - leestijd 08:53

Ook deze maand hebben de testers uit het BeautyJournaal testpanel hun favoriete producten van de afgelopen maand weer op een rijtje gezet. Benieuwd naar welke producten dat zijn? Je leest het in dit artikel!

Schoonheidsspecialiste Karmelita: Controlled Chaos Moisturizer voor superdik en steil haar

Op zoek naar een goed product voor het prachtige haar van mijn dochter, kreeg ik de tip om Controlled Chaos Moisturizer te proberen. Het merk is mij wel bekend en absoluut favoriet voor mijn krulhaar, maar vreemd genoeg heb ik nooit gedacht dat juist dit ook voor dik steil haar perfect zou zijn.

Mijn dochter heeft ongelooflijk mooi, zeer dik haar. Even wassen, drogen of doorkammen is zeker geen optie. Naarmate zij en daarmee haar haar ouder wordt, wordt het haar wat stugger en heeft het absoluut verzorging nodig om het zacht en soepel te houden.

Ideaal bij heel dik en steil haar

De Moisturizer  van Controlled Chaos is een life saver of eigenlijk een hair saver. Met de vernevelaar (ook van Controlled Chaos) is het heel makkelijk om dagelijks het product over en door haar haar te verdelen, daarmee wordt haar haar veel makkelijker doorkambaar én glanst het weer mooi. Eigenlijk waren wij het al na een keer gebruiken met elkaar eens, dit is een super product!

Mijn dochter geeft 15 duimpjes omhoog en mijn zoektocht is afgelopen. Al die tijd was ik op zoek naar het perfecte product terwijl ik het gewoon in mijn badkamer had staan, niet realiserende dat mijn krul product ook ideaal is voor dik, steil haar.

Shop hier online

 

BeautyJournaal uitgever Monique: Ecodenta Whitening tandpasta

Ik weet ook wel dat er in tandpasta middelen zitten waarvan je er maar liever niet te veel binnenkrijgt, zoals fluoride en schuimmiddelen. Daarom vond ik het heel interessant om eens een biologische tandpasta te testen, die ook eco-gecertificeerd is. Ik koos voor de whitening versie met Papaya.

Natuurlijke bleking op basis van papaja enzymen

Er zit wel fluoride in. Eigenlijk wel goed, maar toch….Het papaja extract zorgt voor een natuurlijke bleking van de tanden. Het gebeurt op basis van enzymen, en dat is interessant.

Hoewel ik me wel afvraag hoe enzymen, waarvan ik weet dat ze huidcelletjes kunnen losmaken, ook op hard glazuur vuil kunnen losweken? The proof is in the eating of the pudding.

Ik moet zeggen: het werkt. Heel subtiel, maar het werkt wel. Aanslag verdwijnt iets makkelijker, de tanden lijken overall iets gelijkmatiger van kleur. Niet per se witter, maar wel egaler. Jammer is wel dat de tandpasta niet zo schuurt, waardoor je oppervlakken toch wat ruw kunnen blijven aanvoelen. Daarvoor heeft Ecodenta een zout-tandpasta.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Esther: Australian Gold SPF 50

Misschien niet een maandfavoriet geweest als ik in Nederland had gebleven, maar wellicht een tip voor iedereen die nog op vakantie gaat over een paar maanden.

Ik ging begin maart op vakantie naar Bonaire om lekker te relaxen, te zeilen en te snorkelen. Bonaire ligt redelijk dicht bij de evenaar, dus de zon brandt daar waanzinnig. Reden om in ieder geval een hoge beschermingsfactor mee te nemen die ook waterresistant is in verband met het snorkelen. Ik kwam uit bij Australian Gold SPF 50.

Gegarandeerd niet verbrand

Het product bevat Kakadu Plum, een Australische plant die rijk is aan vitamine C, groene thee extracten, Aloë Vera, vitamine E, zonnebloemzaadextracten en Tea tree olie. De crème is stevig, maar smeert goed uit, plakt absoluut niet en ruikt zalig naar vakantie. Mijn huid droogde niet uit en is niet verbrand.

Shop hier online

 

Dr. Hauschka Bronzing Glow Powder Limited EditionCorine: Dr. Hauschka Bronzing Glow Powder Limited Edition

De eerste zonnige voorjaarsdagen van 2019 zijn een feit en dat betekent dat ik geleidelijk aan weer begin te verlangen naar een kleurtje op mijn snoet. Naast echte zonnestralen, zijn er natuurlijk fijne producten die een handje meehelpen bij een sunkissed look. Zo ontdekte ik afgelopen maand de nieuwe Dr. Hauschka Bronzing Glow Powder. Een bronzing powder met geïntegreerde kwast, handig voor in je handtas en voor snelle touch up onderweg.

Perfecte bronzing voor het nog bleke voorjaar

Het losse en licht getinte poeder bevat een subtiele glinstering. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met dit product meteen over-the-top gaat qua bronzing. Perfect dus voor het voorjaar. Zoals we van Dr. Hauschka gewend zijn, geeft het product niet alleen een mooie kleur met minerale pigmenten, maar verzorgt het ook ondertussen je huid met wondklaver en toverhazelaar.

Je shopt deze maandfavoriet onder meer bij de Bijenkorf. Wees er wel snel bij, want de Bronzing Glow Powder maakt deel uit van de limited edition High Spirits make-up collectie.

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Indeed Labs Bakuchiol Reface Pads

Ik was al fan van de NanoBlur van Indeed Labs. Een innovatie die de cosmetische wereld op zijn kop heeft gezet, een blurring crème waarmee je huid in enkele seconden photo-ready maakt.

Nu heeft Indeed Labs TM een nieuw innovatief product op de markt gebracht, namelijk de Bakuchiol reface pads. Ik mocht ze uit proberen afgelopen maand.

Alternatief voor retinol?

De pads zijn gedrenkt in Bakuchinol, een nieuw alternatief voor het huidverbeterende Retinol. Retinol is uitgeroepen tot de holygrail van anti-aging, het kan fijne lijntjes verminderen en daarom staat het bovenaan menig must-have lijstjes. Helaas kan mijn huider niet tegen. Daarom ben ik heel blij met deze alternatieve formule ontwikkeld door Indeed Labs met eenzelfde resultaat.

Ik gebruik ze s ’avonds als laatste stap na mijn gezichtsreiniging. Zo’n pad is super praktisch, geen gedoe met een watje, wat ook veel product opslurpt en daardoor leidt tot product-verlies. De pads hebben een gladde zijde en een met structuur. Je wrijft of dept de pads lichtjes over je huid.

Daarna wacht ik even alvorens een ander product aan te brengen. Spaarzaam, want op dit moment is mijn huid nog steeds erg (eczeem) gevoelig. Dat komt ook van binnen uit, daar wordt aan gewerkt. Dus ben ik voorzichtig begonnen met deze pads.

Het resultaat geen irritatie, wat me verbaasd. Mijn huid wordt er zelfs rustiger van. Minder roodheid, droogheid. Dit zou door de aanwezige Allantoine en Niacinamide in het product kunnen komen.

Na een week gebruik heb ik een keer s’ochtends een lichte exfoliatie toegepast, mijn huid rult hele fijne deeltjes. In de dagen daarna voelt mijn huid heel zacht, de poriën zijn veel fijner en ik heb een gezonde teint. Ook voelt mijn huid strakker. Dit alles is nu nog steeds zo. Wat betreft het tegen gaan van fijne lijntjes, stevigheid etc…daar zal ik het product langer voor moeten gebruiken om verbetering te kunnen constateren. Maar ik ben enthousiast en blijf het dus zeker gebruiken.

Shop hier online!

 

Schoonheiddspecialiste PatriciaBeebee Eyeliner Pencil

Al ruim 2 jaar ben ik geabonneerd op make-upactie. Iedere maand krijg ik een beautyproduct opgestuurd en ik kan zeggen dat er best wat juweeltjes tussen zitten. Deze eyeliner viel een maand geleden op mijn deurmat. En wat een topper is dit!

Een heel handig stiftje met een scherpe punt. Heel gemakkelijk zet ik een lijntje tegen mijn wimperrand en binnen no time is de eyeliner getekend. De ene keer dun en wat natuurlijker, de andere keer iets dikker, met een wing. De vloeistof is intens zwart, super gepigmenteerd en blijft heel de dag perfect zitten.

Shop hier online

 

Model Mandy: Eucerin DermoPure Matterende Fluid

De DermoPure Mat dagcrème van Eucerin is een van de weinige dagcrèmes die ervoor zorgt dat mijn huid de rest van de dag mat blijft, zonder enorm te glimmen op mijn T-zone.

De crème droog mijn huid ook niet uit, erg fijn! Het product komt in een pomp flacon en is dus handig en hygiënisch in gebruik. De dagcrème bevat salicylzuur. Dit helpt bestaande oneffenheden effectief te verminderen door de bacteriële en niet-comedogene werking.

Shop hier online

Make-up liefhebber Dian: Benefit BadGal Bang Mascara

Een tijdje terug heb ik kennis mogen maken met de BadGal Bang Mascara van Benefit, die beviel mij toen enorm goed. Helaas was deze opgeraakt en zat ik dus even zonder mijn favoriete mascara. Terwijl ik in de tussentijd andere mascara’s aan het testen was, merkte ik toch wel dat ik de BadGal Bang enorm aan het missen was.

Dit is er een die je gewoon weer opnieuw koopt

Ik besloot de mascara daarom afgelopen maand toch maar weer opnieuw aan te schaffen. En hij is echt fantastisch! De mascara werkt vooral goed op de lengte van mijn wimpers en zorgt tevens voor een mooie krul. Deze krul blijft ook echt de hele dag aanhouden en zakt niet uit.

Mijn wimpers zijn mooi gesepareerd en ogen heel natuurlijk, zonder spinnenpoten. Als ik dan een minpuntje mag noemen is het de hoeveelheid mascara die op je borsteltje komt wanneer je deze de eerste paar keren gebruikt. Er zit dan aardig wat product op het borsteltje die je er even af moet schrapen want anders ontstaan er wél spinnenpoten. Na een paar keer gebruiken heb je hier geen last meer van!

Shop hier online

 

Sabine: Batiste Droogshampoo Marrakech

Ik ben 15 weken zwanger. Een van de voordelen van de veranderde hormoonhuishouding is toch echt de volle haardos!

Mijn haarstructuur lijkt  veranderd. Een volle dikke bos gezond glanzend haar. Ik mocht al niet klagen over mijn haar voor mijn zwangerschap, het was af en toe gewoon wat droog en pluizig. Desondanks moest ik twee keer in de week mijn haar wassen. Het werd gewoon vettig bij de haaraanzet.

Sinds ik zwanger ben, hoef ik het nog maar een keer per week te wassen. Maar om toch een bos frisse lokken te hebben, moet ik naar de droogshampoo  grijpen. Ik ben fan van de Batiste droogshampoo! De geur Marrakech belooft duizend en een nacht. De shampoo zelf geeft volume. Kortom alles wat ik wens van normale shampoo!

Shop hier online met korting

 

Huidexpert Judith: Maybelline Snapscara mascara

Maybelline kwam een tijdje geleden met de Snapscara. Een pikzwarte mascara die te verwijderen is met warm water. Sceptisch als ik ben gooide ik deze mascara in mijn winkelmand met het idee dat het vast niets zou zijn.

Want is deze mascara dan wel bestand tegen een drupje regen, zweet tijdens het sporten of vette oogleden? Ja! Geen zwarte vegen of afdruk van de mascara te bekennen op de bovenoogleden. Hij doet wat hij beloofd, gemakkelijk te verwijderen met lauwwarm water zonder een restje achter te laten.

Verwijderen met warm water, heel prettig

Maybelline is niet de enige met dit goede idee. Kanebo Sensai, Clinique en Catrice gingen hen voor met een mascara die met warm water te verwijderen is.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Su: Pupa Contouring & Strobing Powder Palette

Met Aziatische roots is mijn gezichtsvorm wat ovaal en rond. Om toch meer contouren te krijgen, ben ik op zoek gegaan naar mooie contour of shaping kleuren.

Die heb ik gevonden! In het Contouring & Strobing Powder Palette van Pupa zitten er 4 kleuren in ééndoosje. Ideaal voor het creëren van diepte en hethighlighten van het gezicht voor het perfecte 3Deffect. De pigmenten smelten makkelijk weg in de kleur van mijn foundation, wat het een heel natuurlijk effect geeft.

Shop hier voordelig online

 

Lees ook