Een fantastische opkikker voor je huid, kijk zelf maar waarom...

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

Bindweefselmassage, ik weet al vele jaren dat het heel erg goed is voor je huid en haar conditie. Bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding op de beste manier die er is, en dat gewoon met de handen, zonder machines.

Ik onderging de bindweefselmassage van het mooie Spaanse huidverzorgingsmerk Alissi Brontë, kijk maar…

Wat is bindweefsel eigenlijk?

Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt bindweefsel de organen, gewrichten en spieren en bepaalt bindweefsel hun vorm en onderlinge beweeglijkheid.

Ook leidt bindweefsel de bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt het tegen infecties. De cel in de huid die de belangrijkste rol speelt in de aanmaak van bindweefsel is de fibroblast.

bindweefselmassage alissi bronte

De fibroblast maakt:

• Collagene vezels
• Elastische vezels

• Reticuline vezels

Collagene vezels:

Collagene vezels zijn opgebouwd uit het eiwit collageen. Dit zijn stevige vezels met een grote trekvastheid. Een collagene draad van een millimeter dun kan wel 10 kilogram dragen. Hoe meer collagene vezels, hoe sterker het weefsel. Deze vezels liggen in bundels bij elkaar met elastische vezels er omheen.

Er zijn wel twintig typen collageen, maar in de huid onderscheiden we voornamelijk type III en I. Type III is het jonge bindweefsel, dit ontwikkeld zich verder door naar type I. Collageenmoleculen worden aan de extracellulaire ruimte afgegeven. Hier hechten ze aan elkaar en vormen ze dikke collageenvezels. Doordat er crosslinks ontstaan is het collageen zeer sterk. Dit proces kan weken duren.

bindweefsel massage voor en na copyrights beautyjournaal

Elastische vezels:

Elastische vezels zijn opgebouwd uit het eiwit elastine. Deze vezels zijn dunner dan de collagene vezels en zijn rekbaar. Ze kunnen tot wel 120% van hun oorsprongslengte worden opgerekt.

Reticuline vezels:

Reticuline vezels zijn dunne eiwitvezeltjes, die een netwerk vormen tussen de collagene- en elastische vezels, het reticulaire netwerk. Dit vindt je vooral terug op plaatsen waar het bindweefsel grenst aan ander weefsel, bijvoorbeeld rond de organen.

Tot slot is er nog een zogenaamd grondmateriaal, dat de ruimte tussen de cellen en de vezels opvult. Dit bestaat uit hyaluronzuur en glycosamineglycanen (GAG’s). Ze vormen samen een gelachtige substantie die eraan bijdraagt dat voedingsstoffen makkelijk aan de cellen afgegeven kunnen worden, en afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Verder zwemmen hier nog weefselhormonen rond die ziektekiemen opeten, en bij verwonding snel in actie komen om genezing van de huid tot stand te brengen. Enkele van deze hormonen kunnen ook van slag raken bij irritatie, wat zich uit in een huidallergie. Denk aan histamine, heparine, chondroïtine en serotonine.

De jonge veerkrachtige huid versus de verouderende huid

Nog even samengevat: je bindweefsel…..

• Verbindt weefsels
• Biedt Ondersteuning
• Opslag van energie en mineralen
• Isolatie
• Transport
• Immuniteit

• Repareert weefselbeschadigingen

Naarmate je ouder wordt nemen al deze belangrijke functies af. Door het bindweefsel te massage geef je weer een prikkel af voor een beter functioneren. Je huid krijgt haar gloed terug, zal weer steviger en elastischer gaan aanvoelen, je oogt gezonder.

bindweefsel massage voor en na copyrights beautyjournaal

Het fijne bij deze massage is, is dat er ook een instant effect verkregen wordt door de onmiddelijk toegenomen doorbloeding in de huid: de huid ziet er direct voller uit. Deze massage is dan ook heel geschikt aan de vooravond van een belangrijk event;-)

Lees ook:

Klik op de foto en vraag jouw eigen samples aan van dit mooie merk!

Informatie:

  • Ben jij als consument geïnteresseerd in fijne behandelingen? Hier vind je de salonlocator
  • Wil je producten kopen? Bezoek hier ook de online webshop
  • Ben je als schoonheidsspecialiste geïnteresseerd in Alissi Brontē? Neem contact op met salesmanager Ingrid de Leeuw van Attirance Cosmetics Company, via sales@attirance.nl, telefoon 06 250 58 291

 

Lees ook