Invloed van voeding op je huid Wie BeautyJournaal regelmatig leest, weet dat we speciale aandacht besteden aan de impact van voeding op je huid.

02:29 - 01:29
luistertijd 02:29 - leestijd 01:29

Invloed van voeding op je huid

Wie BeautyJournaal regelmatig leest, weet dat we speciale aandacht besteden aan de impact van voeding op je huid. In de alternatieve geneeskunde weet men dit al heel lang, maar gelukkig begint nu ook de reguliere medische wetenschap haar blik te verruimen en de impact in te zien. Mede dankzij gedegen onderzoek waarmee de vermoedens nu gestaafd kunnen worden.

Onze dermatoloog Francis Wu is een ‘evangelist’ op dit gebied. Lees zijn artikelen maar!

En luister naar mijn radio uitzending lokaal bij RTL Zaanstreek waarin ik verschillende huidaandoeningen bespreek en hoe voedsel de conditie daarvan beïnvloedt:

 

Hieronder ook nog even in het kort:

Acne:

Voorzichting met:

Wel goed:

Eczeem:

Voorzichtig met:

Beter is:

Veel informatie te vinden bij bij voedingscentrum.nl over gluten

Aanwijzingen dat probiotica goed zijn, darmbacteriën. In darmen bevinden zich goed en slechte bacteriën. Goede bacteriën houden darmen gezond. Darmen hebben een grote invloed op onze huid maar er zijn ook aanwijzingen dat ze invloed hebben op onze stemmingen. Lees hier ons artikel over probiotica, en hier over darmen en je humeur.

Rosacea, is rode huid, rode wangen, drankneus:

Dit is een ontstekingsreactie waar mogelijk een huid mijt aan te pas komt. Oppassen met witte wijn en likeur, uit recent onderzoek blijkt dat je maar liefst 50% meer kans hebt dat het opvlamt.

Lees hier over een bijzondere en echt werkende behandeling tegen rosacea.

 

 

MEER OVER MONIQUE OP DE RADIO:

Lees ook