Monique schrijft Natuurlijk 100% Voeding

Radio! Monique vertelt op RTL Zaanstreek over de invloed van voeding op je huid

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Invloed van voeding op je huid

Wie BeautyJournaal regelmatig leest, weet dat we speciale aandacht besteden aan de impact van voeding op je huid. In de alternatieve geneeskunde weet men dit al heel lang, maar gelukkig begint nu ook de reguliere medische wetenschap haar blik te verruimen en de impact in te zien. Mede dankzij gedegen onderzoek waarmee de vermoedens nu gestaafd kunnen worden.

Onze dermatoloog Francis Wu is een ‘evangelist’ op dit gebied. Lees zijn artikelen maar!

En luister naar mijn radio uitzending lokaal bij RTL Zaanstreek waarin ik verschillende huidaandoeningen bespreek en hoe voedsel de conditie daarvan beïnvloedt:

 

Hieronder ook nog even in het kort:

Acne:

Voorzichting met:

  • Koeienmelk bevat hormonen die de talgklieren in onze huid stimuleren
  • Omega vetzuur 6 doet hetzelfde, in linolzuur dat in bak en braadvet te vinden is en in margarine
  • Snel verteerbare koolhydraten uit wit brood, witte rijst, koek, snoep – verhoogd de bloedsuiker spiegel, waardoor ontstekingsreacties kunnen toenemen, dus ook acne want huidontsteking, wat weer mannelijk hormoon stimuleert dus talgproductie

Wel goed:

  • Omega 3 vetzuur uit visolie, lijnzaadolie, walnoot olie want heeft ontstekingsremmende werking, ook goed bij eczeem, en verbranding door de zon

Eczeem:

Voorzichtig met:

  • graanproducten, zitten gluten in, geven allergische reactie waardoor eczeem ook kan opvlammen

Beter is:

  • haver, boekwit, quinoa, aardappelen.

Veel informatie te vinden bij bij voedingscentrum.nl over gluten

Aanwijzingen dat probiotica goed zijn, darmbacteriën. In darmen bevinden zich goed en slechte bacteriën. Goede bacteriën houden darmen gezond. Darmen hebben een grote invloed op onze huid maar er zijn ook aanwijzingen dat ze invloed hebben op onze stemmingen. Lees hier ons artikel over probiotica, en hier over darmen en je humeur.

Rosacea, is rode huid, rode wangen, drankneus:

Dit is een ontstekingsreactie waar mogelijk een huid mijt aan te pas komt. Oppassen met witte wijn en likeur, uit recent onderzoek blijkt dat je maar liefst 50% meer kans hebt dat het opvlamt.

Lees hier over een bijzondere en echt werkende behandeling tegen rosacea.

 

 

MEER OVER MONIQUE OP DE RADIO:

Meer weten over Monique schrijft?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.