Geteste producten Gezicht Grove porien Vette huid

Judith test Bioré gezichtsreiniging voor haar onzuivere huid

Bioré
Judith Wetzer
Geschreven door Judith Wetzer

Free your pores… met houtskool!

Judith test Bioré gezichtsreiniging voor haar onzuivere huid

Het Japanse merk Bioré is sinds begin 2017 verkrijgbaar in Nederland. Zoals we van de Aziatische markt gewend zijn, komen zij als eerste met de nieuwste ontwikkelingen op skin care gebied.

Bioré richt zich op het minimaliseren van poriën

Plus het verwijderen van onzuiverheden en het aanpakken van acné met de ingrediënten salicylzuur en houtskool. De producten zijn bedoeld voor de normale en vette huid.

Bioré claimt dat acné zichtbaar verminderd wordt binnen 2 (!) dagen

Nu lijkt mij twee dagen erg sterk. Dus eerst zien dan geloven! Ik test de gezichtsreiniger met houtskool, de scrub en poriestrips.

Bioré

Free your pores

De leuzen “tem je poriën” en “reinigt slimmer, niet harder” maken mij nieuwsgierig. Eens kijken of ik die losgeslagen poriën van mij rustiger kan krijgen. Door salicylzuur en actief houtskool zou acné zichtbaar verminderen, aldus Bioré.

Shop voordelig

 

Actief houtskool

Actief houtskool, oftewel geactiveerd koolstof, heeft wel degelijk een werking op de huid. Zo wordt het toegepast in wondverbandmaterialen om nare geuren te neutraliseren. De ingrediëntenlijst van de huidreiniger toont dat “charcoil powder” achter in de lijst staat. Ik vraag mij dan ook af of er wel voldoende houtskool in het product zit om een werking op de huid te kunnen geven.

Bioré

Salicylzuur

Salicylzuur behoort tot de Beta Hydroxy Zuren (BHA) en is een vaak gebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten tegen acné. Het lost talg op en geeft een licht peelend effect, waardoor het acné vermindert.

Op de foto’s zie je links de reiniger, rechts de scrub. Beide met houtskool.

Bioré

Beide producten voelen als een gel aan en veranderen in een lichte schuim wanneer het in aanraking komt met water. Beide producten geven het gevoel van een diepe maar milde reiniging. Prikt niet in de ogen, verwijdert make-up (zelfs oogmake-up!) en door de menthol heeft mijn huid na het afspoelen een fris gevoel.

De reiniger en scrub zijn bedoeld voor een normale tot vette huid, maar drogen de huid zeker niet uit. Iets dat bij andere anti-acné producten wel vaak het geval is. De scrubkorrel is mild, maar effectief. Iets té effectief voor dagelijks gebruik, als je het mij vraagt. Ik adviseer je dan ook om de scrub eens per week te gebruiken.

Shop voordelig

 

Bioré

Tijd om de poriën te temmen

Door het luipaard printje op de poriestrips wordt het zelfs leuk om je poriën aan te pakken. Verwijder eerst je make-up en maak vervolgens je neus nat met lauwwarm water, waarna je de strip op je neus aanbrengt.

Laat deze zo’n 15 minuten zitten, zodat deze hard wordt. Zoals papiermaché. Wanneer je de hard geworden strip verwijdert, zul je zien dat talg zich hecht aan de strip. En oef… wat geeft dit een voldoening! Uit ervaring weet ik dat de strips niet bij iedereen werken. De ene persoon heeft nou eenmaal wat meer blackheads op de neus dan de ander.

Conclusie: zijn mijn poriën getemd?

De claim die Bioré afgeeft dat acné binnen 2 dagen zichtbaar vermindert, is niet realistisch wanneer je weet dat je huid tenminste zo’n 28 dagen de tijd nodig heeft om zich volledig te vernieuwen. De producten kunnen je huid weliswaar huid tot rust brengen in 2 dagen. Daadwerkelijk langdurig acné verminderen, daar heeft het product langer de tijd voor nodig

Los daarvan ben ik zéér te spreken over de producten van Bioré. Voornamelijk de gezichtsreiniger bevalt mij erg goed. Want hij droogt de huid niet uit, geeft een fris gevoel en verwijdert zelfs make-up!

Shop voordelig

 

Grondige schoonmaakbeurt

De poriestrips met de luipaard print maken het leuk om je poriën diep schoon te maken. Het printje heeft een ietwat hoog tienergehalte, maar de werking is er niet minder om.

Bioré

Hij haalt daadwerkelijk het talg uit de poriën. Verwacht geen blijvend resultaat, want de poriën op de neus zijn nou eenmaal groter dan elders in het gelaat. Zij vullen zich daardoor weer sneller met talg, waardoor de blackheads na enige tijd weer te zien zijn.

Wat mij betreft een aanrader voor iedereen met een normale tot vette huid en neiging tot acné.

Shop voordelig

 

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Judith Wetzer

Judith Wetzer

Met beide ouders werkzaam in de zorg was het geen verassing dat ook Judith voor een opleiding zou kiezen in de gezondheidszorg. Judith: “Terwijl ik de opleiding tot doktersassistente volgde, ontstond - inmiddels zo’n 10-15 jaar geleden - de een na de andere beautyblog. Daarmee werd mijn interesse gewekt voor make-up en huidverzorgingsproducten.”

2 reacties

 • He Jeanny,
  Wat leuk om te horen dat je ook een positieve ervaring hebt! Een creatief en tevens niet gek idee om de reiniger te laten zitten zodat de salicylzuur optimaal zijn werk kan doen. Pas wel op dat je niet een huidirritatie ontwikkelt op den duur. Het is een product met aardig wat mint en bedoeld om af te spoelen.
  Zelf ben ik voorstander om na een reiniger een huidlotion of crème met salicylzuur te gebruiken. Naast het werkend ingrediënt zoals in dit geval salicylzuur voorkomt een crème dat de huid niet uitdroogt. De reiniger laten inwerken kan mogelijk wat te agressief zijn. Maar hé! Als het voor je werkt is dat alleen maar fijn!

  Dankjewel voor je enthousiaste reactie,
  Judith

 • Ik heb een week geleden de cleanser met salicylzuur gekocht en ik ben nu al om! Voor mij werkte het wel al na 2 dagen. Ik heb niet echt acne, maar wel een vervelend vetpuistjes probleem aan mijn kin. Regelmatig ontspruiten er daar opeens van die pijnlijke puistjes die wékenlang blijven zitten.
  Wat ik heb gedaan zou ik niet aanraden aan iemand met een gevoelige huid, maar 1. ik was het gewoon spuugzat en 2. ik weet dat mijn huid wel wat kan hebben. Dus na het wassen heb ik de cleanser een half uur lang laten zitten (alleen op m’n kin) alvorens het weg te spoelen. Reeds de volgende ochtend voelde ik geen zeurende pijn en een aanzienlijke vermindering van de puistjes. De dag daarna waren ze echt weg. Natuurlijk kon je nog wel zien waar ze hebben gezeten, maar het reliëf was er niet meer!
  De cleanser is het enige produkt van dit merk dat ik geprobeerd heb en ik ben tot nu toe super tevreden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.