Free your pores… met houtskool!

05:36 - 03:22
luistertijd 05:36 - leestijd 03:22

Judith test Bioré gezichtsreiniging voor haar onzuivere huid

Het Japanse merk Bioré is sinds begin 2017 verkrijgbaar in Nederland. Zoals we van de Aziatische markt gewend zijn, komen zij als eerste met de nieuwste ontwikkelingen op skin care gebied.

Bioré richt zich op het minimaliseren van poriën

Plus het verwijderen van onzuiverheden en het aanpakken van acné met de ingrediënten salicylzuur en houtskool. De producten zijn bedoeld voor de normale en vette huid.

Bioré claimt dat acné zichtbaar verminderd wordt binnen 2 (!) dagen

Nu lijkt mij twee dagen erg sterk. Dus eerst zien dan geloven! Ik test de gezichtsreiniger met houtskool, de scrub en poriestrips.

Bioré

Free your pores

De leuzen “tem je poriën” en “reinigt slimmer, niet harder” maken mij nieuwsgierig. Eens kijken of ik die losgeslagen poriën van mij rustiger kan krijgen. Door salicylzuur en actief houtskool zou acné zichtbaar verminderen, aldus Bioré.

Shop voordelig

 

Actief houtskool

Actief houtskool, oftewel geactiveerd koolstof, heeft wel degelijk een werking op de huid. Zo wordt het toegepast in wondverbandmaterialen om nare geuren te neutraliseren. De ingrediëntenlijst van de huidreiniger toont dat “charcoil powder” achter in de lijst staat. Ik vraag mij dan ook af of er wel voldoende houtskool in het product zit om een werking op de huid te kunnen geven.

Bioré

Salicylzuur

Salicylzuur behoort tot de Beta Hydroxy Zuren (BHA) en is een vaak gebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten tegen acné. Het lost talg op en geeft een licht peelend effect, waardoor het acné vermindert.

Op de foto’s zie je links de reiniger, rechts de scrub. Beide met houtskool.

Bioré

Beide producten voelen als een gel aan en veranderen in een lichte schuim wanneer het in aanraking komt met water. Beide producten geven het gevoel van een diepe maar milde reiniging. Prikt niet in de ogen, verwijdert make-up (zelfs oogmake-up!) en door de menthol heeft mijn huid na het afspoelen een fris gevoel.

De reiniger en scrub zijn bedoeld voor een normale tot vette huid, maar drogen de huid zeker niet uit. Iets dat bij andere anti-acné producten wel vaak het geval is. De scrubkorrel is mild, maar effectief. Iets té effectief voor dagelijks gebruik, als je het mij vraagt. Ik adviseer je dan ook om de scrub eens per week te gebruiken.

Shop voordelig

 

Bioré

Tijd om de poriën te temmen

Door het luipaard printje op de poriestrips wordt het zelfs leuk om je poriën aan te pakken. Verwijder eerst je make-up en maak vervolgens je neus nat met lauwwarm water, waarna je de strip op je neus aanbrengt.

Laat deze zo’n 15 minuten zitten, zodat deze hard wordt. Zoals papiermaché. Wanneer je de hard geworden strip verwijdert, zul je zien dat talg zich hecht aan de strip. En oef… wat geeft dit een voldoening! Uit ervaring weet ik dat de strips niet bij iedereen werken. De ene persoon heeft nou eenmaal wat meer blackheads op de neus dan de ander.

Conclusie: zijn mijn poriën getemd?

De claim die Bioré afgeeft dat acné binnen 2 dagen zichtbaar vermindert, is niet realistisch wanneer je weet dat je huid tenminste zo’n 28 dagen de tijd nodig heeft om zich volledig te vernieuwen. De producten kunnen je huid weliswaar huid tot rust brengen in 2 dagen. Daadwerkelijk langdurig acné verminderen, daar heeft het product langer de tijd voor nodig

Los daarvan ben ik zéér te spreken over de producten van Bioré. Voornamelijk de gezichtsreiniger bevalt mij erg goed. Want hij droogt de huid niet uit, geeft een fris gevoel en verwijdert zelfs make-up!

Shop voordelig

 

Grondige schoonmaakbeurt

De poriestrips met de luipaard print maken het leuk om je poriën diep schoon te maken. Het printje heeft een ietwat hoog tienergehalte, maar de werking is er niet minder om.

Bioré

Hij haalt daadwerkelijk het talg uit de poriën. Verwacht geen blijvend resultaat, want de poriën op de neus zijn nou eenmaal groter dan elders in het gelaat. Zij vullen zich daardoor weer sneller met talg, waardoor de blackheads na enige tijd weer te zien zijn.

Wat mij betreft een aanrader voor iedereen met een normale tot vette huid en neiging tot acné.

Shop voordelig

 

Lees ook