Haar kraaienpootjes zijn helemaal gladgestreken!

08:10 - 04:53
luistertijd 08:10 - leestijd 04:53

Corine test de boosters van Mádara Organic Skincare

Ampullen, serums, boosters… de tijd dat je alleen een dag- en nachtcrème gebruikte en verder helemaal niets, ligt al ver achter ons. Want er komen steeds meer slimme producten op de markt die – heel gericht – je beauty routine een boost kunnen geven.

Wanneer je huid het nodig heeft en exact daar waar je huid het nodig heeft. Ook Mádara Organic Skincare lanceerde onlangs drie nieuwe boosters.

Shop hier online

 

Mixen en matchen, kokkerellen, maatwerk verzorging… what’s in a name

Hoe je het ook noemt, de kracht van boosters zit ‘m natuurlijk in het ‘upgraden’ van je normale huidverzorging op de momenten dat je huid daar om vraagt. Er zijn daarom ook boosters voor uiteenlopende huidbehoeften. Bij Mádara zijn dat de volgende drie varianten:

Madara Energising Boosters

Eerder kon je op BeautyJournaal al lezen over de Antioxidant Energiser. Voor deze review heb ik de andere twee boosters van Mádara voor je getest. Direct na een lange intercontinentale vlucht (lees: extreem droge lucht in de vliegtuigcabine) van een warm India naar een koud Nederland.

Meestal stap ik dan met uitgedroogde en gekreukelde huid, vooral rond mijn ogen, het vliegtuig weer uit. De volgende foto spreekt boekdelen. Helaas…

Shop hier online

 

Madara Boosters Voor

Het temperatuurverschil geeft mijn huid ook nog eens een thermoshock. Dus Mádara kwam als geroepen.

Om te beginnen… Booster ABC van Mádara

A Gebruik een booster altijd als basis om het maximale effect te bereiken.

B Breng na de booster een moisturizer als toplaag aan.

C Voor het beste resultaat gebruik je de boosters als een kuur van 10 dagen (bijvoorbeeld bij het wisselen van de seizoenen), daarna 1 tot 2 keer per week om het effect te ondersteunen.

Madara Boosters Lifting

Een doosje Mádara boosters bevat 10 ampullen, verdeeld in twee ampullenstrips van 5 stuks. Super handig, want je scheurt er zo een paar af, net als bij een strip Paracetamol. En hup, zo in je tas of mee op reis.

Shop hier online

 

Hoe gebruik je de boosters?

Het tuitje van de ampul kan je openbreken, om de booster mee te doseren. Hoewel de verpakking vrij eenvoudig en gewoon van plastic is (lees: geen ingenieus doseersysteem of pompje) doseert de ampul heel makkelijk en precies.

Ik heb van beide varianten ruim voldoende aan een halve ampul en bewaar de andere helft voor de dag daarna. Dat kan ook prima, want de ampul dient binnen 24 uur na het openen gebruikt te worden. Daarna neemt de effectiviteit van de werkstoffen af.

Madara Boosters Hyaluronic

Mádara Hyaluronic Collagen Booster Ampoules

Deze boosters zijn gericht op het voorkomen van uitdroging en vochtverlies van de huid. Ze zijn speciaal ontworpen om de collageenaanmaak en daarmee de stevigheid van de huid een boost te geven.

Shop hier online

 

Voor wie?

Booster helden in Hyaluronic Collagen

Hyaluronzuur met laag moleculair gewicht

Door de kleine moleculen dringt deze variant hyaluronzuur tot diep in de huid door, waar het de waterreserves en de collageenproductie een boost geeft. Het stimuleert de aanmaak van pro collageen I, waardoor de stevigheid, dikte en elasticiteit van de huid toenemen.

Hyaluronzuur met hoog moleculair gewicht

In tegenstelling tot zijn ‘kleine broertje’ creëert deze grotere molecuul een niet afsluitend laagje vocht over de opperhuid. Het voorkomt vochtverdamping, helpt om water in het huidoppervlak vast te houden en beschermt tegen irriterende invloeden van buitenaf.

Waterbindende plantensuikers

Deze suikers verbeteren het vochttransport naar de huidcellen. Ze versterken de huidbarrière doordat de aanmaak van ceramiden en keratine wordt gestimuleerd. Ook stimuleren deze suikers de lichaamseigen aanmaak van hyaluronzuur.

Shop hier online

 

Aan de slag met Hyaluronic Collagen

De textuur is dik en lobbig, met een heerlijke lavendelgeur. Je gebruikt deze booster in de avond en door de lavendel heeft dit ook een ontspannend effect op je geest.

Daar staat lavendel om bekend, hoewel Mádara dit niet als claim hanteert. Zie het maar als fijne bijkomstigheid.

Direct na het aanbrengen is mijn huid goed gehydrateerd, met een mooie glow. Ietwat ‘nattig’, maar dat vind ik voor het slapen gaan geen enkel probleem.

Madara Boosters Hyaluronic

Shop hier online

 

Amino-Fill 3D Lifting

Deze variant richt zich op het bestrijden van tekenen van genetische veroudering. Of in gewone-mensen-taal: ouder worden door de jaren. Dit uit zich in afnemend onderliggende huidvet, waardoor volumeverlies, een verslappende huid, een ongelijkmatige textuur en rimpels en lijntjes ontstaan.

Madara Boosters Lifting

Shop 3D Lifting Booster online

 

Voor wie?

Booster helden in Amino-Fill 3D Lifting

Polymeren uit planten

Polymeren vormen een elastisch en stevig liftend netwerk dat het huidoppervlak lift en strakker maakt. Dit netwerk verbetert de huidstructuur en -textuur. Vergelijk het met het in de steigers zetten van een oud gebouw. Of het stutten van de dragende constructie van een huis. Ietwat oneerbiedig gezegd, wellicht. But you get the point…

Amino vetzuren

Amino vetzuren verstevigen de huid direct en stimuleren het herstel van volume producerende cellen. Dit geeft volheid en volume aan de huid.

Aan de slag met Amino-Fill 3D Lifting

Daar waar je de Hyaluronic Collagen Boosters in de avond gebruikt, breng je de Amino-Fill 3D Lifting Boosters juist in de ochtend aan op een gereinigde huid. En hoewel we uiteraard skincare aan het reviewen zijn, valt ook bij deze boosters de heerlijke geur direct op.

Een heerlijke, hartverwarmende mix van vanille en iets dat doet denken aan chocolade. Alsof ik een delicaat nagerecht uit een Michelinster restaurant aanbreng. Wat een sensorische beleving.

Madara Boosters Lifting Witte Waas

De Amino-Fill 3D Lifting blijft eerst wat wit op mijn huid liggen, maar trekt na een paar minuutjes inmasseren goed in, met een mooi mat huidbeeld. Een crème en daarna foundation pakken prima, zonder rullen.

Vooral mijn oogcontour oogt instant frisser en uitgerust. Droogtelijntjes mooi afgevlakt.

Shop 3D Lifting Booster online

 

Na de kuur van 10 dagen

Nu 10 dagen smeren (Amino-Fill 3D Lifting in de ochtend en Hyaluronic Collagen in de avond) neem ik nog een foto van mijn oogcontour en vergelijk ik de resultaten.

Madara Boosters Voor

Madara Boosters Na

Wow, impressive! Naast het zichtbare resultaat is het huidgevoel ook prettig. Minder droog, meer elastisch. Expressierimpels ‘ontkreukelen’ sneller en zijn daardoor minder zichtbaar. Ik heb een nieuwe liefde gevonden! 

Shop hier online

Lees ook