Een vollere, strakkere en gladdere huid, bij Lindsay lopen vrouwen de deur plat voor Venus Concept en Icoone®!

07:33 - 04:32
luistertijd 07:33 - leestijd 04:32

Lindsay van der Looij over Venus Concept en icoone®: een ware aanwinst voor KNAP Skincare en mijn cliënten

In de artikelenreeks over Venus Concept en icoone® delen beauty professionals hun ervaringen met de apparatuur. Wat zijn hun ervaringen met de apparatuur van Venus Concept en icoone®? Wat is de meerwaarde van Venus Concept en icoone® binnen hun kliniek? En… waarom raden ze jou ook aan een behandeling te ondergaan?

Eén van Amsterdams’ succesvolste onderneemsters in beauty vertelt! Lindsay van der Looij: schoonheidsspecialiste, founding partner van KNAP Institute – met inmiddels zelfs een tweede vestiging.

USKIN Lindsay van der Looij

fotografie: Alexia van der Meijden Photography

Eerst even voorstellen

Ik ben Lindsay van der Looij, co-founder van KNAP Institute. Al vanaf jonge leeftijd werk ik met veel passie in deze branche. Op 18 jarige leeftijd startte ik met de opleiding tot schoonheidsspecialiste.

Vervolgens ging ik direct door met een basis en vervolgopleiding dermatologie bij U-Consultancy. Daarbij volgde ik ook nog een opleiding ondernemerschap. Inmiddels ben ik al meer dan 15 jaar actief in de branche.

Ik heb altijd al een salon aan huis gehad. Naast mijn vaste baan voor onder andere verschillende cosmeticamerken en een parfumerie ontving ik graag klanten in mijn thuis salon voor de mooiste behandelingen.

Anti-aging en huidverbetering heeft altijd mijn interesse gehad. Op een gegeven moment begon mijn salon aan huis echt te klein te worden en kon ik de vraag niet meer aan.

Tijd voor de volgende stap: een eigen zaak in Amsterdam

Na een korte solo start op de Parnassusweg heb ik de handen ineen geslagen met cosmetisch arts Annebeth Kroeskop en KNAP Institute was geboren.

De nieuwe KNAP Skincare vestiging aan de Willemsparkweg kijkt trouwens recht uit op Joffers; het terras waarop ik besloot een vestiging in Amsterdam te openen. Dreams do come true als je er hard voor werkt.

Venus Concept en icoone® moésten een onderdeel worden van de KNAP Skincare vestiging op de Willemsparkweg in Amsterdam

USKIN Venus body

fotografie: Alexia van der Meijden Photography

Bij KNAP Institute begonnen we echt uit ons jasje te groeien. Ik had de apparatuur van Venus Concept en de icoone® al ontzettend lang op mijn wensenlijstje staan maar er was gewoonweg geen plek voor extra behandelkamers.

Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik aan de slag gegaan om een tweede vestiging van KNAP SKincare te realiseren. Toevallig kwam er een prachtig pandje vrij aan de Willemsparkweg en toen het contract was getekend wist ik al meteen welke behandelingen er moesten komen.

Ik volgde USKIN al een tijdje want de resultaten van zowel de Venus Concept behandelingen als de icoone® zijn prachtig. Ik kwam in contact met Isabel van USKIN, importeur en distributeur van Venus Concept en icoone®. Samen hebben we gekeken welke systemen het beste bij mijn concept van langdurige huidverbetering van binnenuit zouden passen.

De beste keuze

Nadat we duidelijk in kaart hadden gebracht wat de exacte behoeften en wensen zijn binnen mijn Instituut, kwamen we uit op de Venus Legacy en de Venus Viva. Beide systemen zijn bewezen effectief om de huid te verstrakken en te verbeteren.

De Venus Legacy werkt met de unieke MP2 technologie voor zowel gezicht en lichaam. Door de MP2 technologie maakt de Venus Legacy nieuwe fibroblasten en nieuwe, gezonde bloedvaatjes aan wat zorgt voor de productie van nieuw collageen en elastine. Dit zorgt voor huidverstrakking én verbetering in alle huidlagen.

Ik heb een tijdje de resultaten bij USKIN op de voet gevolgd en ik was echt onder de indruk. Ik ben daarom ook erg blij dat ik hoogwaardige huidverbetering kan leveren aan mijn cliënten. Wat bijzonder is aan de Venus Legacy is dat je niet alleen op huidverstrakking werkt maar ook op lipolyse.

USKIN Venus gezicht

fotografie: Alexia van der Meijden Photography

Ideaal voor het behandelen van bijvoorbeeld een onderkin maar ook voor het contouren van het lichaam. Het is een 2 in 1 systeem.

Door de VariPulse technologie ontstaat er een nog diepere penetratie van het weefsel waardoor er ook in de diepere huidlagen nog meer bloedvaatjes (angiogenese) worden gecreëerd. Dit is een grote meerwaarde bij het behandelen van cellulite en het vetweefsel.

Een andere, nieuwe methode waarmee we binnen KNAP werken is de Venus Viva. De Venus Viva werkt met Nano Fractionele Radio Frequentie en Smartscan technologie.

De combinatie van deze technologieën zorgt ervoor dat de huidtextuur verbetert, pigmentatie en rosacea vermindert en acné littekens worden gecorrigeerd. De MP2 technologie in combinatie met Fractionele Radio Frequentie is geweldig. Het beste uit twee werelden komt samen. Je creëert een gladde, volle én strakke huid.

Het nieuwste van het nieuwste

USKIN Icoone

fotografie: Alexia van der Meijden Photography

Al eerder had ik over de icoone® gehoord: de nieuwste generatie van mechanische bindweefselmassage. Met de komst van mijn tweede vestiging, was dit een uitgelezen kans om te investeren in de icoone®.

Wat zo bijzonder is aan de icoone®, is dat het terug gaat naar de basis van het weefsel. Professor Jean-Claude Guimberteau ontdekte na jarenlang endoscopisch onderzoek in vivo een nieuwe anatomische structuur van het bindweefsel.

Het blijkt dat vezels van het bindweefsel de dermis, subcutis, spieren en pezen met elkaar verbinden en via tractie op een nog onbekende manier signalen voor weefselherstel doorgeven. Vezels splitsen zich constant en verbinden zich continu met andere draadjes.

Vezels staan met elkaar in verbinding

Dit heet ook wel het alveolaire netwerk met de micro vacuole. De icoone® is ontwikkeld op dit alveolaire netwerk. Door de gaatjes in de gemotoriseerde rollers wordt het alveolaire netwerk gestimuleerd waardoor de huid tijdens de behandeling zeer respectvol wordt behandeld.

De icoone® creëert maar liefst 21.600 microstimulaties per minuut wat zorgt voor een groots fysiologisch effect om de natuurlijke cel functie te herstellen.

In combinatie met de LED en Laser toepassing van de icoone® zijn de resultaten op het gebied van bodycontouring en omtrekvermindering verbazend goed. Uit klinisch onderzoek blijkt zelfs dat door de toepassing van LED en Laser tot 43% meer resultaat kan worden in omtrekvermindering.

Nieuwsgierig naar hoe de icoone® precies te werk gaat? Bekijk de video hieronder!

Stralende en terugkomende cliënten

Inmiddels is mijn tweede vestiging aan de Willemsparkweg al een aantal maanden geopend. En ik moet zeggen: het is gigantisch druk!

Vanuit cliënten krijgen we veel aanvragen binnen voor een behandeling met de Venus Legacy, de Venus Viva en de icoone®. Ik sta daar overigens niet van te kijken. De resultaten die ik tot nu toe met de apparatuur behaald heb, zijn prachtig.

USKIN Venus Viva voor en na

Lees ook