De mooiste skincare koop je in de Franse apotheek

06:51 - 04:06
luistertijd 06:51 - leestijd 04:06

sabine

beautyshoppen in de Franse apotheek

Enthousiast gemaakt door de verhalen van mijn testgenoten Gerti en Jolanda, dook ik tijdens mijn vakantie de pharmacie in. In tegenstelling tot de apotheken in Nederland, is de pharmacie in Frankrijk een waar shopwalhalla voor fijne en werkzame beautymerken.

Driekwart van de pharmacie is ingericht met schappen vol wannahaves voor de cosmetica minnende vrouw. Je vindt hier ook de in Nederland verkrijgbare Vichy, Eucerin en Avene. Maar ik ging dit keer voor de voor mij minder bekendere merken, welke niet in Nederland te verkrijgen zijn.

Om niks te missen, heb ik Gerti en Jolanda nog geraadpleegd voor de best buys in de pharmacie. Mijn beauty stash is uitgebreid met een heleboel heerlijke producten. Om jullie ook te helpen, mocht je een tripje gepland hebben naar Frankrijk, deel ik graag mijn aanwinsten!

Om jullie een handvat te geven. Ik heb allemaal producten uitgezocht die passen bij mijn droge huid (altijd op zoek naar hydratatie), om rimpelvorming tegen te gaan en die ook nog eens lekker betaalbaar zijn.

Vondst 1: Bioderma Créaline H20 micellaire reiniger

Bioderma Créaline micellaire reiniger is een heerlijke, niet vette reinigingslotion welke zelfs watervaste make-up verwijdert. Deze reiniger schijnt dé hit te zijn onder modellen om make-up te verwijderen na shows.

Deze micellaire reinier was niet voor niks mijn favo beautyproduct voor de maand september. Mijn huid is schoon, voelt niet trekkerig aan en is ontzettend betaalbaar. Ik kocht een fles van 500 ml. Het is super zuinig in gebruik, dus ik kan voorlopig nog even vooruit.

SHOP Bioderma hier online.

Effaclar Gel MoussantVondst 2: Bioderma Crealine AR BB creme (anti-rougeurs)

Deze BB crème heeft een SPF 30 en is geschikt voor de gevoelige huid met lichte couperose. Het hydrateert en zorgt ervoor dat de roodheid (waar een couperose huid door wordt gekenmerkt) wordt gecamoufleerd.

En camoufleren doet de crème zeker. Ik hoef mijn rode vlekken niet meer te camoufleren. Ook is dit de eerste BB cream die ik direct na een serum kan aanbrengen. Geen van de BB crèmes die ik tot nu toe heb gebruikt, is daarvoor hydraterend genoeg.

SHOP Bioderma hier online.

Effaclar Gel MoussantVondst 3: Rene Furterer: Masque Reparateur (apres-soleil)

Na een aantal dagen met geblondeerd haar de zee, zon en het zwembad in gegaan te zijn, was mijn haar droog. Het meegenomen masker, conditioner en shampoo hielpen niet meer om iets van mijn haardos te maken. Op naar de pharmacie voor die extra boost.

Rene Furterer had een speciaal masker voor haar dat beschadigd is door de zon, zout en chloor. Eindelijk een masker in een tube. Al na twee keer gebruik, is mijn haar zacht en voelt het weer gezond aan. Een aanwinst dus.

SHOP Rene Furterer hier online.

Effaclar Gel MoussantVondst 4: Caudalie Vinoperfect Enzymatic Peeling Mask

Caudali is een tijdje verkrijgbaar geweest in Nederland, maar is nu moeilijk te vinden. Ik heb op BeautyJournaal al een paar keer gelezen over de fijne producten van Caudali en daarom moest ik deze uitproberen. Mijn oog viel op een peeling.

De peeling is fijn aan te brengen en is extreem zacht voor de huid. Na 10 minuten intrekken, was je gemakkelijk de peeling van de huid af. Een zachte  en rustige huid achterlatend. Na drie keer de peeling gebruikt te hebben, is mijn huid mooi glad en zacht.

SHOP Caudalie hier online.

Effaclar Gel MoussantVondst 5: Lierac Hydra-Chrono+Serum

En dan dé ontdekking van de pharmacie is het merk Lierac. Ik had nog nooit van dit merk gehoord, die Gerti mij tipte. In combinatie met mooie aanbiedingen toen ik in Frankrijk was, kocht ik in eerste instantie het Hydra-chrono+serum, een hydration booster die in een cadeau verpakking zat met een heerlijke niet plakkende lipbalsem (met klein glittertje erin).

Het Lierac serum is een cadeautje voor mijn huid. Het komt in een prachtige roze flacon met pipet en ruikt naar rozen. Elke dag doe ik twee druppels op mijn gezicht. Het trekt waanzinnig snel in, waardoor ik praktisch direct mijn huidverzorging op kan doen.

Mijn huid is na een maand gebruiken zacht en gehydrateerd waardoor er geen droogterimpels meer te zien zijn.

SHOP Lierac hier online.

Effaclar Gel MoussantVondst 6: LIerac Hydra Chrono + Intense Rehydrating Balm Emergency Hydration Balm

Ik was zo enthousiast over Lierac dat ik ook direct de LIerac Hydra Chrono + Intense Rehydrating Balm Emergency Hydration Balm gekocht.

Een heerlijke balm (let op: het is geen crème) die minder dominant ruikt als het serum. De balm trekt ook heel snel in en laat een zijdezachte huid achter.

SHOP Lierac hier online.

Effaclar Gel MoussantVondst 7: Lierac Diopti Crème Anti Rimpel oogcrème

Daarnaast heb ik ook de Lierac Diopti Crème Anti Rimpel oogcrème gekocht. Dit product komt in een metalen tube (niet echt een beautygevoel).

Deze crème is geheel geurloos en is makkelijk uit te smeren. Het duurt wat langer voordat hij intrekt. Maar het resultaat is ook dit keer weer fijn.

De huid rond de ogen is rustig en de rimpels worden ietsje minder.

SHOP Lierac hier online.

Voor de heren

Omdat ik niet alleen voor mezelf de pharmacie leeg kon kopen, heb ik voor mijn vriendje ook wat fijne producten gehaald.

Nuxe

Nuxe heeft ook een mannenverzorgingslijn en deze, was voor de vette glimmende huid van mijn vriendje erg geschikt. Het had zelfs een matterende werking, wat fijn was voor de door warmte glimmende huid.

Effaclar Gel Moussant

SHOP Nuxe skincare hier online.

La Roche-Posay

Ook hebben we een fijne reiniger van La Roche-Posay gekocht. Eentje speciaal geschikt voor de vette huid, de Effaclar Gel Moussant (400 ml). Volgens mij zijn de producten van La Roche-Posay in Nederland duurder. SHOP La Roche Posay hier online.

Effaclar Gel Moussant

Effaclar Gel Moussant

Sabine concludeert:

Kortom, ga je naar Frankrijk, zorg voor extra ruimte in je koffer en bewaar wat beauty budget, want je kunt je hart ophalen in de rijk geoutilleerde pharmacie!

En als je een beetje Frans spreekt, laat je dan ook vooral voorlichten door de kundige dames en heren. Ze kunnen je goed voorlichten over het verkrijgbare assortiment.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie beauty aankopen in het buitenland. Het zou ontzettend leuk zijn als jullie deze ook met ons willen delen, dan kunnen we allemaal met een boodschappenlijst op reis…

 

Psst….shoppen in Nederland kun je bij het online apotheekwalhalla: klik hier.

Lees ook