Synergie Skin, La Mer, Rituals, Dior, BECCA, HEMA, Weleda, Orange Care, Aphro Celina…

12:17 - 07:22
luistertijd 12:17 - leestijd 07:22

BeautyJournaal testpanel favorieten oktober 2018

Oktober ligt weer achter ons en dus de hoogste tijd voor de testpanel favorieten van afgelopen maand!

Uitgever Monique: Uber-Zinc dagcrème van Synergie Skin

Jullie hebben vast al gelezen over Synergie Skin op BeautyJournaal. Ik heb de chemica achter dit Australische merk onlangs ook ontmoet. Ik ben groot fan van haar skincare en haar visie.

Ze ontwikkelt volgens de schone-technologie zienswijze wat betekent dat ze alle enigszins bedenkelijke stoffen vermijdt, zelfs het nu zo gangbare phenoxyethanol, omdat het vrije radicalen opwekt – ik ben blij dat meer mensen hun bedenkingen hebben over dit conserveermiddel (!). En ze heeft een duidelijke visie op wat er in jouw daily stash moet zitten, en die deel ik ook voor 100%! Vitamine A, C, B3, een uv filter waarvoor zij zink kiest en eventueel nog peptiden/

Haar Uber-Zinc creme is echt UBER alles! Er zit 21% zink in. Het is niet alleen een uitstekend uv-filter, zink heeft ook kalmerende eigenschappen en dat is ook fijn voor onrustige (acne-)huiden. Bovendien geeft het een prachtige ge-egaliseerde satin glow aan je huid. Ik vergeet zelfs foundation op te doen! Ja echt, ik ben verslaafd aan deze dagverzorging. Go get it!

Mail of bel even met de importeur, want het merk wordt nu uitgerold in Nederland, en vraag naar de mogelijkheid een product te kopen.

 

Make-upartist Lydia: Weleda Evening Primrose Verstevigende Handcreme voor de rijpe huid

Ik leerde Weleda als klein meisje kennen bij mijn oma. Een mooi bedrijf met een antroposofische basis dat al sinds 1921 bestaat. Sindsdien is Weleda altijd op mijn pad blijven komen. Al lang ben ik een fan van de Skin Food Creme, die ik eerder al voor BeautyJournaal testte.

Weleda Evening Primrose HandcremeEn nu deze nieuwe favoriet. Een klassieker: Weleda Evening Primrose. De oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstige Evening Primrose, bij ons ook bekend als teunisbloem, werd door de Indianen reeds gebruikt als voedende en helende plant.

Het product zit in een fijn tubetje van 50ml. Handig voor in je tas. Je hebt weinig nodig, het smeert goed uit en trekt snel in. Mijn handen voelen daarna superzacht en niet meer droog aan.

Shop hier online

 

KarmelitaSchoonheidsspecialiste Karmelita: Mesauda Milano Shine N’Wear Nail Polish

Voor mij is de perfecte nagellak één die makkelijk aanbrengt en dan met name snel, zonder geknoei. Shine N’Wear Van Mesauda Milano doet precies dat. Het kwastje zorgt voor een eenvoudige aanbreng en glijdt over je nagels. Waarbij hij de juiste hoeveelheid lak over je nagels aanbrengt, geen geknoei dus. Bovendien kan je nog zonder lelijke vegen de nagellak waar nodig bijwerken.

Nog een mooi voordeel is dat de nagellak heel snel droogt. Je kunt deze nagellak dan ook snel tussendoor gebruiken en een tweede laag is niet altijd nodig. Afhankelijk van de kleur natuurlijk, want niet iedere kleur dekt in één keer of geeft het gewenste resultaat.

Shine N'Wear Nail Polish

Fijne bijkomstigheid is bovendien dat Mesauda Milano een zogenaamde 5-free nagellak (zonder Camphor, Dirutyl-ftalaat, Tolueen, Formaldehyde en Formaldehydehars) is en daarmee dus ook geschikt is voor je dochter. Die toch altijd precies wil doen wat mama doet. De nagellak blijft gegarandeerd 7 dagen zitten. Zelfs bij mijn dochter die toch net iets andere dingen met haar handen doet dan ik. Een echte ready to wear nagellak met een finish die de indruk geeft dat je bij de nagelsalon bent geweest. En met maar liefst 36 kleuren is er altijd een kleur die bij je past… of meerdere.

Shop hier online

 

JudithHuidtherapeute Judith: HEMA Long Lasting Nail Polish

Een beetje sceptisch was ik toen ik met deze nagellakjes naar de kassa van de HEMA liep. Want wat kun je verwachten van een nagellak voor €2,50 euro?

Long Lasting Nail Polish in de kleur “Cool Coffee”

Deze long lasting nagellak met argan olie is mijn ontdekking van de maand oktober. De nagellak blijft uitzonderlijk lang zitten, zonder chippen. Droogt snel en heeft een mega mooie glans en dat allemaal zonder het gebruik van een topcoat.

HEMA Nail Polish Cool Coffee

Nadat de kleur “Cool Coffee” mij ontzettend blij verrast had, heb ik ook de kleur “Fearless Mahogany” gekocht. Ook deze doet wat hij belooft. Van beide kleuren heb ik twee lagen aangebracht en door het brede kwastje gaat dit enorm vlot. Twee lagen geeft volledige dekking en zo komen de kleuren mooi uit.

Patricia was kort geleden nog onder de indruk van de budget mascara’s van HEMA; lees haar review hier.

Hema Long Lasting Fearless Mahogany

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Orange Care Jellyfish Venom Age Repairing Gel Cream

Na het slakkenslijm tijdperk, is het nu tijd voor een crème die haar werkstoffen uit de zee haalt. Leuk want ik vind het altijd interessant om iets geheel nieuws uit te proberen. En wel een crème met een extract van de Rhizostoma-kwallen, ook wel zeepaddestoelen genaamd.

Het extract dat de zeekwallen uitscheiden is rijk aan de werkstof; fibrilline met als eigenschap de huidstructuur en de elastische weefsels verbeteren. Ook belooft de crème slapheid en fijne lijntjes tegen te gaan.

Orange Care Jelly Fish VenomDe textuur van de crème is dan ook echt jelly, zoals de naam het al verklapt. Een hele andere beleving van een crème, zoals ik het gewend ben. De geur moest ik even aan wennen maar dat mag het resultaat niet in de weg staan. Al na 2 weken voelt mijn huid voller en steviger aan, dat belooft wat!

Shop hier online

 

Make-uptester Dian: BECCA Glow Elixir

Deze maand heb ik het Glow Elixir serum van BECCA ontdekt. Dit serum bevat een mix van natuurlijke ingrediënten die de huid hydrateert, voedt, verzacht en verheldert. Dankzij de toegevoegde nectar en het verhelderende hydracomplex maakt dit serum de huid direct gladder en zachter. De heerlijke frisse geur was voor mij ook een aangename verrassing. Dit serum ruikt naar komkommer en dat is echt een feestje om mee te werken.

Omdat mijn huid daadwerkelijk heel glad en vlekkeloos aanvoelt na het serum aangebracht te hebben, leek het mij ideaal om hem als primer onder mijn foundation te testen. En dat was een succes! Mijn make-up blijft de hele dag zitten met het Glow Elixir serum.

Becca Glow ElixirDe naam ‘Glow Elixir’ vind ik wat minder geschikt voor dit product. Een gezonde glow krijg ik namelijk niet van dit product. Maar dat neem ik voor lief, aangezien het serum voor de rest echt heel fijn werkt. Ik ga dit product zeker blijven gebruiken, ook als gezichtsprimer!

SHOP HIER ONLINE

 

Model en fitgirl Mandy: Rituals Happy Buddha Dry Oil

Na het douchen gebruik ik altijd de Happy Buddha Dry Oil op mijn lichaam van Rituals. Het is echt mijn favoriet omdat het naar zoete sinaasappel en cederhout ruikt, heerlijk! Het handige is dat het een spray is, dat vind ik altijd handig en hygiënisch aanbrengen.

Ritals Dry OilIn China symboliseert de oranje kleur goud, zodat het aanbieden van een sinaasappel gelijk staat aan een wens voor geluk en voorspoed. Het geeft mij energie en ik word er helemaal vrolijk van. Vooral vanwege de geur, en omdat mijn huid er van gaat stralen, maar niet vettig wordt.

Tip: spray het op je lichaam net voordat je gaat slapen, dan slaap je als een roosje.

SHOP HIER ONLINE

 

Schoonheidsspecialiste Su: Aphro Selina wimperserum

Als groot liefhebber van wimper extensions kan ik me geen dag zonder voorstellen. Nu heb ik gemerkt dat ik de laatste paar weken meer last heb van haar- en wimperuitval. Het zal de wisseling van het jaar zijn.

Om mijn eigen wimpers sterk te houden, gebruik ik daarom sinds kort dagelijks een wimperserum. Nu heeft mijn eigen vertrouwde merk Aphro Selina een deluxe versie gelanceerd.

Aphro Seline Eyelash Serum Su

Deze kan je zowel voor je wimpers als je wenkbrauwen gebruiken. Voor mijn wenkbrauwen heb ik het serum nog niet geprobeerd, maar na twee weken merkte ik bij de opvulbehandeling dat mijn natuurlijke wimpers weer sterker waren. Heel erg fijn, want een dag zonder mijn wimperextentions moet ik niet aan denken!

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Esther: Dior Joy Parfum

Mijn favoriet deze maand is de nieuwe geur van Christian Dior, Joy. Ik kocht deze in september op het vliegveld. Daar staan altijd dames je te verleiden met de allernieuwste luchtjes en daar ben ik nogal gevoelig voor, zo bleek maar weer…

De topnoten van Joy zijn Bergamot en Mandarijn. Verder zijn er Sandelhout, Ceder, Patchouli, Roos, Jasmijn, Cassis en Perzik aan de geur toegevoegd.

Dior Joy

Het resultaat is een bloemig en houtachtige geur die ik voor deze tijd van het jaar erg lekker vind. Het is namelijk geen erg koude herfst. Sterker nog, in oktober zijn er nog dagen van 25 plus graden geweest, waar deze geur ook prima bij aansloot. Erg vernuftig aan deze fles is de magnetische dop, dus nooit tassenspraygevaar.

Shop hier online

 

Redactiecoordinator Corine: La Mer Luminous Cushion Foundation

Als ik op een vliegveld eventjes wat tijd over heb, dan ben ik (net als Esther…) steevast te vinden bij de tax free cosmetica winkels en dan bij voorkeur bij de La Mer counter. Attente verkoopsters, het gevoel van pure luxe en een kloppend marketing concept. Vaak inclusief aquarium met levende vissen in alle kleuren van de regenboog. Want… La Mer is De Zee, maar op z’n oerhollands klinkt dat minder chic.

La Mer

Afgelopen maand lanceerde La Mer een nieuwe foundation: Luminous Cushion Foundation. Een uitbreiding van Skincolor de La Mer, de teintproducten van het merk die zowel je teint als je huid verfraaien. En tja… ik ging natuurlijk weer overstag.

La Mer Cushion Foundation

Daar heb ik geen spijt van gekregen, want de lichtgewicht formule geeft een mooie en opbouwbare dekking, die aanvoelt als een tweede huid, met een satijnzachte finish. Huidverzachtend algenextract zorgt voor een comfortabel huidgevoel, de hele dag door. En wat ook de hele dag door aanhoudt, is de foundation zelf.

La Mer Cushion Foundation

De foundation gaat niet aan de wandel en kruipt niet in plooitjes. Mocht je on-the-go toch even je teint willen bijwerken, dan gaat dat met het bijgeleverde sponsje in een handomdraai.

De Luminous Cushion Foundation is sinds oktober verkrijgbaar in 6 tinten.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook