Expertadvies Make-up Natuurlijk 100% Teint Voeding

Make-up artist Lydia le Loux over Weleda Skin Food

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Deze crème is zo puur natuur dat je hem bij wijze zou kunnen opeten. En hij is goed voor heel veel beautyrituelen. Lees hier wat.

Lydia test Estée Lauder productenSkin Food van Weleda

Weleda speelt in op de trend dat mensen steeds bewuster omgaan met hun voeding en kiezen voor pure en gezonde ingrediënten. Ook in de cosmeticawereld is deze trend overduidelijk te zien. Je hoort steeds vaker om je heen “Wat je op je huid smeert, moet je kunnen eten”. Dat vindt ook Weleda. Zij passen dit principe al toe sinds haar ontstaan. De alles-in-1 huidcrème van Weleda is daar een goed voorbeeld van. Dit product bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en heeft nu een nieuwe naam gekregen: Skin Food.

Deze natuurlijke crème is goed voor het hele lichaam en wordt omschreven als Voedsel voor de huid. Klink mooi toch? De crème voedt alle plekjes op het lichaam die ruw en droog zijn. Skin Food kan letterlijk voor ieder lichaamsdeel gebruikt worden. Of je nou last hebt van schrale lippen of van droge knieën, Skin Food to the rescue! Met de introductie van de nieuwe naam is er ook een nieuwe 30 ml verpakking. Deze kleine tube past in je handtas, zodat je altijd Skin Food bij de hand hebt.

weleda skinfoodWij werden meteen nieuwsgierig toen we te hoorden over Skin Food en ook make-up artist Lydia le Loux kon niet wachten om het product uit te proberen.

Zij nam de crème mee naar fashionweek om het product meteen uit te testen op dames die al heel veel verschillende producten op hun huid hebben gehad: de modellen van Claes Iversen.

Perfecte match met Mac Bodyfoundation

Je kunt Skin Food mengen met foundation voor een mooie glow. Hier was Lydia vooral benieuwd naar en zij probeerde dit dan ook meteen uit. Lydia mixte de crème met de Face en Body foundation van Mac. “De foundation werd er steviger van en beter smeerbaar. De Face en Body is op waterbasis en de Skin Food bevat oliën. Deze twee substanties mengen zich heel fijn”, vertelt Lydia.

De combinatie van foundation en Skin Food dekt net de kleine oneffenheden, maar ziet er heel natuurlijk uit met inderdaad die mooie glow die Weleda belooft. “Het ruikt heerlijk en voel heel fijn aan op de huid volgens de modellen. Je voelt de foundation niet zitten.” Lydia is enthousiast over dit puur natuur middeltje, evenals haar assistenten en de modellen van Claes.

Wat zit er dan in dit natuurlijk product dat het zo geweldig maakt?

Skin Food bevat een mix van plantenextracten die het zelf herstellend vermogen van de huid bevorderen en de huid weer in balans brengen. Biologische kamille en Calendula herstellen en verzorgen de huid. Driekleurig viooltje brengt een geprikkelde of droge huid tot rust. De amandelolie, zonnebloemolie, bijenwas en wolwas maakt de huid zacht en soepel. Zuivere, etherische oliën van onder andere sinaasappel en lavendel zorgen voor de heerlijke geur waar de modellen het over hebben.

Ben je om? Hierbij nog enkele tips om Skin Food te gebruiken:

 • Meng je foundation met een beetje Skin Food zodat hij luchtiger wordt en makkelijker kan worden aangebracht.
 • Breng na het aanbrengen van de foundation nog extra accenten aan op de jukbeenderen of onder de wenkbrauwboog.
 • Voor extra glans op je ogen meng je Skin Food met je oogschaduw. Kies een zilveren oogschaduw voor een lichte huid en gouden of bronzen oogschaduw voor een gebruinde huid.
 • Breng je wenkbrauwen in model met Skin Food.Zo krijgen ze extra glans en behouden ze hun vorm.
 • Gebruik Skin Food als lipgloss. Je lippen krijgen een natuurlijke glans en worden bovendien intens verzorgd.
 • Meng je lipstick met wat Skin Food. Dit maakt matte lipstick glanzend en zorgt ervoor dat de kleur wat lichter wordt.
 • Vergeet ook je decolleté niet. Met een beetje Skin Food geef je je sleutelbeenderen een prachtige, natuurlijke glans.
Skin Food beeld

Het eindresultaat look Claes Iversen – Weleda Skin Food

Foto is van Team Peter Stigter.

Je koopt de Weleda huidcrème hier. (let op: het heet nu nog Huidcreme, vanaf begin september verandert de naam in Skin Food. De formulering blijft precies hetzelfde!)

 

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

 • Hoi sisana, zij kon als makeupartist vooral concluderen dat het prima onder makeup te gebruiken is en op huidjes die juist vanwege het vele makeupgebruik al het nodige te verduren krijgen. We hebben haar niet gevraagd om het een maandlang te testen maar juist als prettige basis voor modellen tijdens dergelijke events. Ons testteam test bijna altijd wel vier tot zes weken

 • ‘Zij nam de crème mee naar fashionweek om het product meteen uit te testen op dames die al heel veel verschillende producten op hun huid hebben gehad. ‘

  Kijk, daar gaat het al fout. Wil je weten wat een creme doet moet je het een stuk langer dan 1 dag uitproberen. Ook veel verschillende producten gebruiken is niet nuttig, dan weet je niet meer welke reactie waarvan is…..

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.