Beweegbare borsteltjes en donkerrode kleuren

06:05 - 03:39
luistertijd 06:05 - leestijd 03:39

Journalist Hans onderzoekt de revolutionaire mascara’s van dit najaar

De nieuwe mascara’s van dit najaar zijn niet alleen vernieuwend, maar zelfs wondertjes van techniek. Van 3D geprinte borsteltjes en flexibele applicators tot donkerrode tinten, het is er allemaal. Daarnaast bevatten steeds meer mascara’s ingrediënten die je wimpers verzorgen en beschermen.

De eerste 3D geprinte mascaraborstel

De nieuwe mascara van Chanel, Le Volume Révolution de Chanel, is waarschijnlijk de belangrijkste mascara-innovatie van het jaar.

Voor het ontwikkelen en het op grote schaal produceren van het borsteltje van deze mascara werkte Chanel samen met Erpro 3D Factory, een Frans bedrijf dat is gespecialiseerd in 3D printen.

Shop de Chanel mascara hier online

 

Vaker dan 100 keer geperfectioneerd

Een groot voordeel van 3D printen is dat de vorm van een geprint voorwerp snel en vaak kan worden bijgesteld en verbeterd. De vorm van dit borsteltje is gedurende het ontwerpproces maar liefst meer dan honderd keer bijgesteld en geperfectioneerd.

De specifieke vorm is met meer traditionele technieken niet de creëren; dat kan alleen met 3D printen, waarbij met behulp van laser verschillende laagjes polyamidepoeder op elkaar geplaatst worden.

Een dosis is genoeg voor twee ogen

Het borsteltje heeft een ietwat ruw oppervlak waardoor het de mascara, die rijst- en bijenwas, provitamine en natuurlijke verdikkingsmiddelen bevat, makkelijk vasthoudt en in een perfect laagje op de wimpers plaatst. Er zitten ook microgaatjes in die de mascara vasthouden en gedoseerd afgeven, waardoor niet alleen een mooi volume ontstaat maar de borstel ook genoeg mascara vasthoudt om beide ogen op te maken.

Je hoeft dus nooit de borstel opnieuw in de mascara te dopen, wat niet alleen tijd bespaart maar waardoor de mascara ook langer meegaat. Immers, iedere keer als je de borstel in de mascara schuift komt er lucht bij waardoor de mascara sneller uitdroogt.

De tot op de honderdste millimeter precieze plaatsing van de naaldjes en de conische vorm van de borstel garanderen een prachtig volume en een gelijkmatig laagje.

50.000 mascaraborsteltjes per dag

Dankzij een speciale productiemethode die werd ontwikkeld door Chanel en Erpro 3D Factory met behulp van slechts zes machines 50.000 borstels per dag maken. Dat is 250.000 borstels in een werkweek en zo’n miljoen borstels per maand.

Omdat de borstels zijn bedoeld voor een gevoelig zone rond de ogen is de kwaliteitsbeheersing zeer rigoureus. De controle van het basismateriaal, het bereiden van het polyamidepoeder, het printen zelf, het koelen van de borstels, het reinigen, spoelen, testen en controleren: alles wordt nauwgezet in de gaten gehouden om zo een veilig en effectief eindproduct te garanderen.

 

3 D geprint

“Dit is een mijlpaal in het 3D printen”, zegt Cyrille Vue van Erpro 3D Factory. “Het productieproces dat we samen met Chanel hebben ontwikkelt zorgt ervoor dat alle borsteltjes precies gelijk zijn. Er hoeft namelijk niet met een aan slijtage onderhevige mal te worden gewerkt en dat zorgt voor vrijheid, maatwerk en flexibiliteit in massaproductie. Het is de fabriek van de toekomst.”

Nog een pluspunt: futurisme gaat niet ten koste van elegantie. De nieuwe mascara ziet er prachtig uit!

NIEUW! DOUGLAS PANORAM’EYES!

Ook bij Douglas koop je nu zo’n fascinerend gedraaid borsteltje met mascara.

SHOP PANORAM’EYES HIER DIRECT ONLINE!

 

Geinspireerd op hoe make-upartists werken: ze buigen borsteltjes om

De nieuwe flexibele borsteltjes zijn geïnspireerd op professionele make-upartiesten die mascaraborstels vaak vouwen om de kleine wimpertjes in de binnenste en buitenste ooghoeken nauwkeuriger op te maken. Ze ‘pakken’ gemakkelijk alle wimpers en geven een mooi en heel precies resultaat. Eén en dezelfde borstel geeft je twee vormen, waardoor je steeds vanuit de juiste hoek kunt werken.

Ook Rimmel en L’Oreal Paris hebben ze nu

Er zijn nu drie verschillende mascara’s met zo’n flexibel borsteltje op de markt: Panoram’eyes Mascara Flexible van Nocibé, Mascara Unlimited van L’Oréal Paris en Wow Wings Scandaleyes Mascara van Rimmel London.

https://www.youtube.com/watch?v=v5mtmPLND0w

Shop Wow Wings van Rimmel hier online

 

Givenchy combineert alle nieuwe trends

Noir Interdit Mascara Effet Extension de Cils, een gloednieuwe, gelimiteerde mascara van Givenchy combineert alle nieuwe trends.

De mascara heeft een flexibel en afneembaar borsteltje, geeft probleemloos volume, bevat verzorgende olie van zwarte rozen en verstevigende vitamines en heeft een gedurfde donkerrode kleur met een metallic effect, door toevoeging van rood parelmoer.

 

Ook nieuw dit najaar 

  1. Verzorgende mascara’s: Supra Volume Limited Edition Mascara van Clarins, met cassiewas en panthenol, en Volumazing Mascara van Revlon met olijfolie en carnaubawas (SHOP HIER ONLINE)
  2. Rood: Climax Mascara Volume van Nars Cosmetics kan tegen een vochtig klimaat en heeft een vrolijke knalrode verpakking. (SHOP HIER ONLINE)
  3. Antiallergisch: een versterkende mascara met traanvocht die makkelijk te verdragen is: Toleriane Mascara Multi-Dimensions Allergy Tested van La Roche-Posay. (SHOP HIER ONLINE)
  4. Lekker: Total Temptation Mascara van Maybelline New-York is een heerlijk ruikende mascara met sensuele tonen. (SHOP HIER ONLINE)

 

En bekijk tot slot deze YouTube hit voor volle wimpers van Huda Beauty: mascara aanbrengen met een wattenbolletje

Bron

Lees ook