Super hydraterend en langhoudend

05:09 - 03:05
luistertijd 05:09 - leestijd 03:05

Make-up artist Lydia test de nieuwe Sisley Le Phyto Rouge lipstick

Sisley brengt deze maand een hernieuwde versie uit van zijn iconische lipstick Le Phyto Rouge. En wie kan een dergelijk nieuw make-up product nou beter dan testen dan onze eigen make-up artist Lydia le Loux?!

Kleur én bescherming

Je lippen beschikken van nature niet over een beschermende (hydrolipiden) laag. Ze zijn dus van nature kwetsbaar en gevoelig voor schadelijke invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk je lippen te beschermen, voeden en hydrateren met aangepaste formules. Daarom heeft Sisley Le Phyto Rouge verrijkt met een beschermende en verzorgende formule voor 8 uur lang hydratie.

De chique vormgeving en verpakking is prachtig. Het doosje, de letters, het rood fluwelen beschermingshoesje, de goud-zwarte zebra print vind ik persoonlijk super. En dan de lipstick zelf, in de voor Sisley kenmerkende aan twee kanten scherp schuin aflopende top. Bekijk ook het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=0Q7KhtFk8xY

Shop hier online

 

Hydrobooster

Sterspeler in de nieuwe formule is het zogenaamde hydrobooster complex, bestaande uit hyaluronzuur en een nieuw ingrediënt, glucomannanDit is een in water oplosbare voedingsvezel afgeleid van de wortel van een plant genaamd konjak. De plant groeit in de warme subtropische gebieden van Oost-Azië. Een unieke combinatie van deze twee bestanddelen in de vorm van microbolletjes die het water afkomstig uit de lederhuid opvangen en zich ermee vullen om het watergehalte van de lippen in stand te houden.

Daarnaast bevat de formule een cocktail van natuurlijke oliën. Camelia-olie voedt, houdt de lippen soepel en elastisch. Jojoba-olie zorgt voor zachtheid en comfort. Tot slot tref je Padina Pavonica aan, een hydraterende en opvullende stof, die wordt gewonnen uit algen. Padina Pavonica is niet meer weg te denken bij Sisley; het stimuleert de synthese van hylaluronzuur en verstevigt het vochtmatras van de huid. Zo worden je lippen gehuld in een anti-uitdrogend laagje. Hoogste tijd om de lipstick aan te brengen.

Shop hier online

 

 

Wat een schitterende kleuren!

De vernieuwde Le Phyto Rouge komt in 20 schitterende kleuren, verdeeld over 4 kleurenfamilies die perfect passen bij alle huidtinten. 5 beige, 7 roze, 4 oranje en 4 rode tinten.

Om te kussen

Dankzij de “First Kiss” technologie (dit is een combinatie van drie omhullende siliconen) brengt de zachte en versmeltende textuur van de Le Phyto Rouge comfortabel aan. Het product glijdt soepel zonder druk uit te oefenen op de lippen. De crèmige substantie zet zich gelijk; eenmaal aangebracht, loopt de lipstick niet weg. De puntige vorm maakt het bovendien makkelijk om gelijk een goede contour te zetten.

Van links naar rechts: Beige Bali (nr. 12), Rose Paris (nr. 22) en Rouge Capri (nr. 43).

Shop hier online

 

Ik neem een kop thee, een ijsje, een salade…

De lipstick laat een lichte afdruk achter op mijn kopje, daarna niet meer. Een ijsje eten gaat ook goed. Le Phyto Rouge blijft de hele ochtend tot aan de lunch goed zitten. Loopt niet uit in de fijne lijntjes langs mijn lip. Een salade met veel dressing als lunch. Daarna is er wel iets vanaf. Maar er zit nog steeds kleur op mijn lippen op alleen minder intens en een stuk vervaagd. Dus na de lunch even bijstiften.

Foto 1: Net aangebracht. Foto 2: Na het eten van een salade met veel dressing. Foto 3: Ruim 6 uur later, nog een vleugje kleur zichtbaar.

Ik ben fan!

Ik gebruik deze lipstick nu 2 weken. Ik was eigenlijk nooit zo’n lipstick fan. Mijn lippen drogen snel uit en het voelt vaak niet prettig. Le Phyto Rouge voel ik echter niet zitten en mijn lippen voelen inderdaad zacht en gehydrateerd aan. Mijn lippen lijken ook iets voller bij vaker gebruik. Zou dat de Padina Pavonica zijn die erin verwerkt is? Of verbeeld ik het me maar, daar ben ik nog niet uit.

De kleuren range is heel divers. Naast intense kleuren bevat de range ook mooie “off-tinten” waar ik zelf erg van houd. Een hele fijne lipstick die in mijn tas mag blijven.

Shop hier online

Lees ook