De magneet slurpt het vuil zo uit je huid!

05:22 - 03:13
luistertijd 05:22 - leestijd 03:13

Judith test het Milky Dress Black Luster magnetisch masker

De meeste beautytrends komen overgewaaid uit Korea, dit magnetisch masker is er daar één van. Korea is een pro in het bedenken van de meest gekke, originele beautyproducten. Zo was begin dit jaar de “glass skin” een ware hit en nu lijkt het magnetisch masker overal op te duiken. Hoe werkt het? Doet het wat het belooft? Wat is de meerwaarde van metalen in huidverzorging? Ik heb het magnetisch masker van Milky Dress voor je getest!

Hè! Gezichtsmasker met een magneet?

Het Milky Dress Black Luster magnetisch masker komt in een luxueuze verpakking met daarbij een spatel, de magneet en een overzichtelijk geïllustreerde gebruiksaanwijzing met uitleg voor het gebruik. Het masker ziet er luchtig uit, ondanks dat het een kleimasker is. Het ruikt fris, bloemig en de geur is érg aanwezig, maar dit vind ik niet storend.

Shop hier online

 

Het masker bevat modder uit de dode zee met metaalpoeder en een stel (geur-)oliën. Op de INCI heb ik verder niets aan te merken. Geen dubieuze werkstoffen of anderszins stoffen die je beter kunt mijden.

Metaalpoeder en je huid

Wat het effect van metaal poeder op je huid is, heb ik in de literatuur niet direct kunnen achterhalen. Het poeder zit verwerkt in de moddersubstantie die je aanbrengt op je huid en daarna met de magneet weer verwijderd. Ik vermoed dat het metaalpoeder eerder een manier is om ervoor te zorgen dat je makkelijk de andere werkstoffen verwijdert. Het metaal wordt immers door de magneet aangetrokken.

Shop hier online

 

Aan de slag

Zoals je ziet is de substantie erg dik en romig. Eigenlijk zoals ik verwacht van een moddermasker, maar op de huid voelt dit toch echt anders dan ik gewend ben. Het voelt koel aan op de huid en dat komt denk ik door de kleine metaaldeeltjes. De spatel maakt het aanbrengen van het masker prettig.

Werkelijk waar… wat een uniek en luxueus gevoel

Oh, wat voelt dit masker heerlijk aan. Het masker is wat korrelig bij het aanbrengen, maar blijft vervolgens prima zo’n 20 minuten op zijn plek zitten. Dan volgt het leukste gedeelte, namelijk het verwijderen van het masker met de magneet.

Shop hier online

Een video vertelt meer dan 1000 woorden, dus heb ik het verwijderen van het masker voor jullie vastgelegd in deze video:

Na het verwijderen van het masker blijft er een heerlijk olielaagje achter op mijn huid. Dit vind ik een groot pluspunt in tegenstelling tot maskers die met water verwijderd dienen te worden (en waarbij je je een verzorgend olielaagje zou wegspoelen). Er blijven, naar mijn idee, geen metaaldeeltjes achter die schadelijk zouden kunnen zijn voor de huid. Mijn huid voelt gehydrateerd en verfrist.

Conclusie

Dit is het meest coole en originele masker dat ik tot nu toe heb gebruikt. Het masker komt in een luxe verpakking met een handige spatel en mega sterke magneet. Er bleef geen restje masker achter door de sterke magneet en ik vind het een groot voordeel dat ik mijn gezicht na gebruik van het masker niet hoef te reinigen met water.

Mijn huid voelt schoon, zacht, gehydrateerd en prettig doorbloed, alsof ik een gezichtsmassage heb gehad. Het masker is geschikt voor elk huidtype en ondanks dat het masker aan de prijzige kant is, kan ik dit masker iedereen aanraden.

Vergeet echter de tissue niet rondom de magneet aan te brengen, want de metaaldeeltjes worden zo sterk aangetrokken door de magneet dat ze bijna niet te verwijderen zijn van de magneet, wanner zij daar direct op zitten.

Shop hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Een onwijs creatief en origineel idee uit Korea
  • Prettige geur en makkelijk in gebruik
  • Het masker is eenvoudig te verwijderen met de magneet, geen geklieder met water
  • Vergeet niet de tissue te plaatsen rondom de magneet, het masker is zo magnetisch dat het bijna niet van de magneet te verwijderen is

 

 

Lees ook