Een uitgebalanceerd totaalconcept voor optimaal resultaat

07:24 - 04:26
luistertijd 07:24 - leestijd 04:26

Dermatude skin care en Meta Therapy: een uitgebalanceerd totaalconcept

De Meta Therapy behandelingen van Dermatude, ook wel ‘the facelift alternative’ genoemd, heb je op BeautyJournaal al meerdere malen voorbij zien komen. Zo zagen we de schitterende resultaten van de behandeling van Loes en vertelde huidexpert Anja Augustijn waarom ze zo enthousiast is over Dermatude: “Mijn klanten zijn wandelende reclame.”

Met deze huidverbeterende behandeling kan je schitterende resultaten neerzetten, zoals het resultaat van Loes wel heeft aangetoond. Minstens net zo belangrijk als de behandeling, is de skin care van Dermatude. Want: “Het is een uitgebalanceerd totaalconcept dat optimaal resultaat oplevert,” aldus Dermatude trainster en behandelaar Suzanne van der Heijden.

Corine sprak Suzanne in het trainingscentrum van Dermatude in Weert om meer te weten te komen over de skin care van Dermatude. In dit artikel lees je het volledige interview.

Wat is de filosofie achter de skin care van Dermatude?

Suzanne: “Dermatude kijkt naar de ontwikkelingen op gebied van werkzame stoffen en ingrediënten in cosmetica. Hypes slaan we over, maar trends vinden hun weg in de productlijn. Zo bevat geen enkel product van Dermatude parfum of parabenen en is het gebruik van stamcellen een goed voorbeeld. Stamcellen zijn erg in opkomst en vind je daarom ook terug in onze Stem Cell Reactivator Cream en Serum, op basis van plantaardige Phyto Cell Tec Malus Domestica en huidverjongend Q10. We kijken dus naar de ontwikkelingen, nemen deze mee in onze producten en blijven altijd evolueren.”

Altijd in ontwikkeling. Dát is onze filosofie.

Suzanne van der Heijden, Dermatude trainster.

Welke actieve stoffen tref je veel aan in de skin care van Dermatude en waarom?

Suzanne: “Allereerst huidverbeterende ingrediënten, zoals peptiden en co-enzymen. Afhankelijk van het huidprobleem dat je wilt aanpakken, kies je daarnaast voor producten met aanvullende ingrediënten die elk een eigen effect hebben op de huid. Er is keuze uit vier verschillende productlijnen.”

Suzanne vervolgt: “De Extreme Lifting Complex Cream bevat huidverjongend Vitamine A, Vitamine C om vrije radicalen te neutraliseren en de krachtige antioxidant Vitamine E. In de Pigment Equalizer producten vind je juist Arctostaphylos Uva Ursi: een natuurlijk ingrediënt dat pigmentvlekken verzacht en minder zichtbaar maakt. En Active Hydra Booster Cream is rijk aan sodium hyaluronaat, een verfijnde vorm van hyaluronzuur die tot in de diepere huidlagen doordringt om daar vocht te binden. Deze ingrediënten worden zowel in de salonbehandelingen als ook in de thuisverzorging gebruikt. Hierdoor verleng je de behandelresultaten en kan optimaal effect bereikt worden.”

Een compacte productlijn

Suzanne vertelt dat dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van de producten het is gelukt om de huidverzorgingslijn van Dermatude compact te houden. Suzanne: “Schoonheidssalons lopen hierdoor niet het risico om te blijven zitten met enorme voorraden en voor de consument blijft het overzichtelijk. De producten worden gepresenteerd op een compacte maar professionele toonbankdisplay. Met videoschermpje waarop uitleg over de behandeling wordt afgespeeld!”

Kun je de Dermatude huidverzorgingsproducten ook gebruiken zonder dat je de behandeling ondergaat?

Suzanne: “Jazeker! Dit wordt ook door een groot aantal klanten gedaan. De producten zijn prettig in gebruik en leveren ook zonder de salonbehandelingen goede resultaten op. Vaak zie je dat klanten die de kuur hebben ondergaan de producten voor thuisgebruik daarna trouw blijven gebruiken.”

Hoe ziet de Dermatude skin care routine eruit? Welke producten gebruik je achtereenvolgens?

Suzanne: “De Dermatude skin care routine begint altijd met het reinigen van de huid met Oxygen Boost Cleansing Milk en Toning Lotion. Beiden bevatten het gepatenteerde ingrediënt Revitalin, dat de zuurstofopname van de huidcellen stimuleert. De huid wordt als het ware geactiveerd waardoor werkstoffen beter worden opgenomen.”

We kijken bij Dermatude niet zozeer naar het huidtype, maar vooral naar het huidprobleem.

“Daarom is voor iedereen de reiniging gelijk. Daarna pas je serum en crème aan op het huidprobleem, eventueel nog aangevuld met special care: zoals een dagelijkse zonbescherming met Multi Defense SPF 30, vereffenen van roodheid met Perfect Skin CC Cream en het ‘blurren’ van lijntjes en andere oneffenheden met Perfect Skin Blur Cream. Ook hebben we voor thuis heerlijke producten zoals een milde enzymatische peeling en fijne maskers die de huid tussen de behandelingen door een boost geven.”

Op welke wijze is de skin care van Dermatude een goede aanvulling op de behandeling?

Suzanne: “We werken tijdens de Meta Therapy behandeling met een hoge concentratie actieve ingrediënten in de vorm van ‘Subjectables’. De actieve ingrediënten daarin worden ook in onze producten gebruikt. Op die manier ontstaat een synergie, waarbij de behandeling en de producten voor thuisgebruik elkaar versterken voor een optimaal resultaat. Uit reacties van klanten van onze klanten blijkt een hoge tevredenheid van Dermatude huidverzorging.”

Het huidprobleem is het vertrekpunt bij Dermatude: van hyperpigmentatie tot rimpels.

Lees hier meer over Meta Therapy en de verschillen met bijvoorbeeld micro needling en naaldrollers.

Suzanne geeft een voorbeeld uit de praktijk: “Een getinte vrouw kampt al jaren met hyperpigmentatie. Door het gebruik van voorgeschreven Hydroquinone liep zij ook nog eens Exogenous Ochronosis type 2 op. Dankzij de Meta Therapy behandelingen waar gewerkt werd met de Pigment Equalizer lijn én die zij thuis consistent ondersteunde met dezelfde producten, krijgt zij naar eigen zeggen ‘voor het eerst in haar leven complimenten over haar mooie huid’. Dat is toch fantastisch?”

Voor Dermatude.

Na het Dermatude behandeltraject in combinatie met producten uit de Pigment Equalizer lijn.

Wat zijn skin care do’s en don’ts tijdens een Dermatude behandeltraject?

Suzanne: “We adviseren onze klanten om uitsluitend de producten van Dermatude te gebruiken en niet te mixen en matchen met andere merken uit eigen badkamerkastje. Dermatude is een uitgebalanceerd totaalconcept van skin care in combinatie met de Meta Therapy behandelingen. Wanneer je daar zelf producten aan toevoegt, is de kans vrij groot dat je de balans verstoort. Bovendien loop je dan het risico dat je niet het maximale resultaat uit de Meta Therapy behandelingen haalt. Toch zonde?!”

Daarnaast is een gezonde levensstijl natuurlijk belangrijk

Suzanne: “Ga verstandig om met je huid en probeer stress, alcohol, roken en overmatige blootstelling aan de zon te voorkomen. Met Dermatude kun je schitterende resultaten behalen, maar natuurlijk niet als de huid het tegelijkertijd zwaar te verduren heeft door externe factoren. Net als Dermatude zelf, is ook het investeren in een mooie huid een uitgebalanceerd totaalconcept.”

Meer informatie

Wil jij als consument weten waar je deze behandeling kunt ondergaan, klik dan hier voor de salonfinder.

Professionals kunnen via de volgende link meer informatie krijgen over de behandelingsmogelijkheden in hun salon: klik hier verder.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands We Love Dossier van Dermatude op BeautyJournaal.

Lees ook