Droge huid Gezicht Grove porien Oogverzorging Pigmentvlekken Rimpels en slapte

Het verschil! Dermatude Meta Therapy, microneedling en naaldrollers

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

De wereld van huidverbetering heeft de laatste decennia een grote vlucht genomen. Steeds meer nieuwe inzichten hebben geleid tot steeds geavanceerdere behandelingsmogelijkheden om de huid echt mooi te maken en te houden. Er zijn nu behandelingsmethoden die er echt uit springen.

Een prachtig alternatief voor een medisch cosmetische behandeling

Ze zijn zo hoogstaand en doeltreffend en toch zo veilig, dat ze een prachtig alternatief bieden voor vrouwen die géén plastische chirurgie willen, injectables of Botox. Omdat de huid haar volume weer terugkrijgt, rimpels en pigmentvlekken zichtbaar verminderen, de contouren herstellen, er een liftend effect behaald wordt, en de huid weer gaat glanzen.

Bekijk hier ook het video interview met de Belgische schoonheidsspecialiste Denise Ramaekers die dit haar beste anti-aging behandeling ooit vindt:

Onder de indruk

De FDA-approved Dermatude Metatherapy is zo’n behandelingsmethode. Gebaseerd op microfijne prikjes die mechanisch aangedreven aan de huid worden afgegeven op de juiste diepte, zonder schade te veroorzaken, maar wel de collageen en elastine productie aanzetten. Cliënten, schoonheidsspecialisten én artsen zijn onder de indruk.

De huid gelift, de contouren hersteld, de lijntjes verminderd

Vrouwen die eerst een medische behandelingen overwogen, geven aan hun schoonheidsspecialisten aan het niet eens meer nodig te hebben! En vanwege de bijzondere huidconditie-verbeterende resultaten bieden artsen het aan als aanvulling op hun brede medische behandelingprogramma. Ook ter voorbereiding bij een operatie om de huid in topconditie te brengen, of na afloop van een injectables traject om het effect optimaal te houden.

Het effect van Loes, na slechts 1 behandeling met Dermatude Metatherapy

Onlangs werd ook op het beroemde internationale Anti-Aging congres in Monaco weer duidelijk hoe mooi deze methoden zijn. Peelings en laser hebben er een geduchte zus bij gekregen!

Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen Meta Therapy, de traditionele micro needling en de naaldroller? We scheiden het kaf van het koren, lees maar mee.

Grofweg kun je alle behandelingsmethoden die er nu zijn onderverdelen in drie groepen:

Non-invasive / Oppervlakte behandelingen
De oppervlakte van de huid wordt behandeld met crèmes, maskers, microdermabrasie, scrubs of chemische peelings.

Invasive / Diepgaande behandelingen
De huid wordt behandeld met technieken die de diepere huidlagen bereiken zoals Dermatude Meta Therapy, meso therapie, naaldrollers en micro needling (eveneens naaldjes, maar niet rollend, maar drukkend op de huid).

Medische behandelingen
De huid wordt behandeld door een medisch specialist met bijvoorbeeld injecties met hyaluronzuur, vitaminen en botuline toxine, een laserbehandeling of een plastisch chirurgische operatie.

We kijken nu vooral even naar de invasieve behandelingen om de verschillen te zien, en naar de non-invasieve behandelingen – in vergelijk met Meta Therapy

Wat is micro Needling?

 

Analoog aangedreven, ongelijkmatige perforaties

 • Micro-needling pennen zijn vaak analoog aangedreven systemen, die niet altijd een gelijkmatige, constante perforatie garanderen. Dit kan resulteren in onregelmatige perforaties in verschillende huidzones.

Stalen naalden, geen naaldgeleiding

 • Er wordt vaak gewerkt met  “stalen” naalden die een lagere dichtheid van perforaties geven. Ze hebben vaak geen naaldgeleiding, dus de naalden kunnen zijwaarts ‘schommelen’ of buigen zelfs waardoor er trauma van de huid ontstaat (littekens).

Onnauwkeurig

 • De perforaties zijn vaak erg onnauwkeurig. 
Veel micro needling systemen werken met een kleiner aantal stalen naalden zonder veiligheidsdekking, dit betekent dat er niet zo dicht bij het oog en/of lipgebied behandeld kan worden.

Te lange naalden, gevaar voor verlittekening

 • Vaak zijn de naalden te lang en perforeren ze de diepere laag van de dermis (tot 2 / 2,5 mm diep). Ze kunnen het bindweefsel bereiken en littekenweefsel, bloedingen en huidbeschadiging veroorzaken. Met het risico van onherstelbare onderhuidse schade, vergelijkbaar met littekenvorming met 2e graads huidverbranding! De huid wordt dan stijf en hardt uit door verlies van elasticiteit.

Wat is het voordeel van Meta Therapy ten opzichte van microneedling?

 • Dermatude Meta Therapy behandelingen worden uitgevoerd met een digitaal apparaat.
 • Meta Therapy perforeert de basale cellaag tot in de bovenste laag van de dermis. Waardoor de fibroblasten gestimuleerd worden en de productie van collageen en elastine verbetert zonder risico op de ontwikkeling van subcutaan littekenweefsel.
 • De unieke 18 en 38 punts behandelmodules maakt het mogelijk om heel precies te werken: onder de ogen tot aan de eyeliner, bovenop het ooglid en ook op de lippen.
 • Meta therapy 18- en 38-punts modules hebben een licht gebogen vorm en zijn uitgerust met de gepatenteerde “flex head-technologie”. Dit betekent dat de behandeling op een gelijke diepte wordt uitgevoerd, ongeacht de onregelmatige vorm van de huid of huidzone en zonder het risico van onherstelbare schade aan de huid.

**Lees hier nog meer achtergronden over Meta Therapy op BeautyJournaal

 

Hoe werkt een naaldroller?

 

Rollen over een ongelijkmatig oppervlak

 • Een naaldroller is een cilinder met naaldjes die over de huid gerold wordt. Het gelaat heeft echter geen recht oppervlak, maar rondingen en welvingen.

Geen gegarandeerde dieptewerking

 • Diepte niet meetbaar.
 • Niet alle naaldjes van de roller bereiken dezelfde werkzame diepte, wat ook nog eens afhankelijk is van de druk die op de roller uitgeoefend wordt. Bij te hard drukken gaan de naaldjes te diep, wat tot bloedingen, littekenweefsel en verstarring van de huid kan leiden, bij te weinig druk gaan de naaldjes ondiep wat geen effect heeft.

Huidbeschadiging door rollen

 • Bovendien creëert een roller zogenaamde ‘v-cuts’ en beschadigd daarmee de huid.

Minder microperforaties

 • Een naaldroller maakt aanzienlijk minder microperforaties door het beperkt aantal naaldjes en er zijn geen gerichte behandelingen van individuele rimpels mogelijk. Ook kan er niet rondom de ogen of lippen gewerkt worden.

Wat is het voordeel van Meta Therapy ten opzichte van de naaldroller?

 • Niet alleen de celregeneratie wordt geactiveerd wordt, werkzame stoffen worden al tijdens de behandeling in de huid gebracht worden voordat de huid zich weer sluit.
 • Meta Therapy werkt gecontroleerd en gedetailleerder. De microperforaties zijn nauwkeurig gecontroleerd in diepte, afstand en met een aanmerkelijk grotere dichtheid. Per seconde worden op een pijnloze wijze maar liefst 2160-5700 microperforaties gemaakt, afhankelijk van gekozen module.

** Lees hier het bijzondere verhaal van Loes die een Meta Therapy kuur ondergaat. De resultaten zijn echt bijzonder.

 

Hoe werkt mesotherapie?

 

Met 1 naaldje

 • Bij meso therapy wordt met slechts 1 naaldje gewerkt waarbij op lokale punten in de huid werkstoffen worden ingebracht.

Er wordt heel lokaal gewerkt

 • Omdat de focus plaatselijk ligt wordt er met deze techniek niet gewerkt aan algehele huidverbetering.

Celregeneratie wordt niet geactiveerd

 • Door de grotere afstand en het beperkt aantal injecties wordt de natuurlijke celregeneratie door de huid zelf niet geactiveerd. De huid maakt daardoor zelf geen collageen en elastine aan.

Beperkt in zone behandeling

 • Er is een te groot risico op bloedingen en blauwe plekken.
 • Met mesotherapie kan de tere huid rondom de ogen of lippen niet behandeld worden.

Wat is het voordeel van Meta Therapy ten opzichte van mesotherapie?

 • Meta Therapy behoort tot de categorie diepgaande behandelingen en combineert alle voordelen van verschillende behandelmethodes in één techniek.
 • Het aanvullende voordeel is, dat naast het inbrengen van actieve werkstoffen tevens het natuurlijke celregeneratie proces van de huid wordt geactiveerd.
 • De volledige huid wordt pijnloos behandeld met een 18-punts module die met een snelheid van gemiddeld 130/150 inserts per seconde op en neer gaan en daarmee geen enkel deel van uw huid verslaan.
 • Dankzij de zeer nauwkeurige -veilige!- diepte-instelling werkt Meta Therapy altijd op exact de juiste cel-lagen in de huid. Hierdoor is er géén risico op huidbeschadiging.

** Lees hier het verhaal van schoonheidsspecialiste Anja Augustijn over huiden die zo mooi worden dat make-up niet meer nodig is….

Close-up van de ooghuid van Loes na vier behandelingen met Dermatude Meta Therapy

Hoe werken reguliere crèmes & maskers

Nauwelijks door de barrière heen

 • De huid heeft een beschermende functie voor het lichaam en vormt een barrière zodat er zo weinig mogelijk schadelijke stoffen van buitenaf in het lichaam kunnen doordringen. Dat betekent echter ook dat actieve werkstoffen in crèmes en maskers slechts zeer beperkt door deze barrière heen komen.
 • Nog geen 0,3% van de actieve werkstoffen in crèmes bereiken de levende huidcellen. De overige 99,7% van de werkstoffen komen niet verder dan de hoornlaag die uitsluitend uit dode huidcellen bestaat.

Wat is het voordeel van Meta Therapy met subjectables ten opzichte van reguliere huidverzorging?

 • Met Meta Therapy wordt deze zogenoemde ‘Reinse Barrière’ geperforeerd en daarmee kunnen aanzienlijk meer actieve werkstoffen in de huid gebracht worden, tot maar liefst 83% méér dan huidcrèmes en -maskers!
 • De actieve werkstoffen worden in de diepere huidlagen gebracht, precies op de plaats waar nieuwe cellen aangemaakt worden, dáár waar de werkstoffen de meest effectieve werking hebben.

Schoonheidsspecialiste Anja Augustijn vertelt dat haar klanten na Dermatude Meta Therapy zelfs geen foundation meer hoeven te gebruiken, zo mooi is hun huid!

Dermatude Meta Therapy voordelen voor de consument:

• Zichtbare, bewezen!- resultaten • 100% natuurlijk • Geen risico op onherstelbare schade • Intensieve behandeling van delicaat oog- en lipgebied • Alle huidtypen • Korte behandeltijd • Veilige, pijnloze behandeling • Geen downtime • Make-up is de volgende dag weer toegestaan

Dermatude Meta Therapy combineert de voordelen en resultaten van verschillende diepgaande behandelmethodes. Zonder herstelperiode, kans op huidbeschadigingen en bloedingen. Dagelijkse activiteiten kunnen direct weer opgepakt worden.

Meta Therapy is geschikt voor:

Diepe rimpels, fijne lijntjes, donkere kringen, verslapte huid, grove poriën, acne littekens, hyperpigmentatie, UV schade aan de huid, vochtarme huid,  hals en decolléte.

 

Meer informatie

Wil jij als consument weten waar je deze behandeling kunt ondergaan, klik dan hier voor de salonfinder.

Professionals kunnen via de volgende link meer informatie krijgen over de behandelingsmogelijkheden in hun salon: klik hier verder.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands We Love Dossier van Dermatude op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

6 reacties

 • Beste Marianne, staar je niet blind op een inci-lijst, want die vertelt weinig over de verhoudingen tussen de actives in een product en hun onderlinge synergie. Dat is en blijft een formuleringsgeheim, en daarom kan het nuttig zijn om juist wel met producten van het behandelde merk door te gaan thuis. Zolang het fabrikanten niet verplicht wordt om percentages van alles te vermelden, heb je weinig houvast aan die inci als vergelijkingsmateriaal. Inci lijsten zijn alleen nuttig om te bestuderen als je last hebt van allergieen.

 • Da’s fijn om te lezen Corinne – ik hoop dan wel op een realistisch verslag en geen verkoopverhaal 🙂
  waarbij dan echt wel belangrijk is waarom Dermatude producten gewenst zijn (dus: INCI met de essentiële stof(fen) ) om het proces te begeleiden. Als je namelijk al identieke potjes en flesjes met dezelfde stoffen op je badkamerschapje hebt staan, dan hoef je geen dure extra producten aan te schaffen.

 • Dag Noortje en Marianne, we zijn momenteel druk bezig een artikel te schrijven over de skin care van Dermatude, naar aanleiding van een onlangs gehouden interview met Dermatude trainster Suus. We gaan er van uit dat dit artikel antwoord geeft op jullie vragen. Houd BeautyJournaal dus goed in de gaten de komende periode 🙂

 • Wat Noortje hier opmerkt is precies wat ik me ook af vroeg… wat maakt de verzorgingsproducten die Dermatude aanraadt dan zo speciaal? Is Dermatude bereid dit toe te lichten en de INCI lijsten van de aangeraden producten te verschaffen?

 • Beste Noortje,

  Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over de Meta Therapy behandeling: het resultaat ís ook fantastisch. Voor een optimaal resultaat is het noodzakelijk om de thuisverzorging te gebruiken. De ingredienten die tijdens de behandeling worden gebruikt zijn ook verwerkt in de thuisverzorging. Zo verleng je de behandelresultaten en ondersteun je jouw huid tussen de behandelingen door.
  De salon waar je de Meta Therapy kuur zou willen boeken kan je advies geven over de producten voor thuisgebruik. Mocht je nog vragen hebben, horen we het graag!

  PS: in het eerste artikel over Loes op Beautyjournaal vertelt zij over de thuisverzorging

 • Het leek me fantastisch om dit te doen. Wat echter hierboven niet vermeld wordt is dat je verplicht wordt om diverse verzorgingsproducten aan te schaffen. Zodat de therapy tussen de behandelingen beter werkt. Op die manier wordt de behandeling een stuk duurder.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.