Jo Malone, Bioderma, Benefit, Kalahari, Docteur Renaud...

07:24 - 04:26
luistertijd 07:24 - leestijd 04:26

BeautyJournaal testpanel favorieten juli 2018

De maand juli gaat de geschiedenisboeken in als de warmste maand ooit. Benieuwd welke favorieten het testpanel heeft geselecteerd om de warmte het hoofd te bieden, of stylish de zomer door te gaan? Lees dan snel verder.

Patricia: Docteur Renaud Contour Yeux Défatigant & Lissant

Deze maand is Docteur Renaud met een geheel nieuwe lijn gekomen met mimosa, speciaal voor jonge vrouwen die de eerste rimpels willen bestrijden. Met deze lijn gaat Renaud zich focussen op schadelijke omgevingsfactoren waar de huid al te vaak aan wordt blootgesteld zoals: de dagelijkse agressoren (zon, leefhygiëne, voeding en stress), de stedelijke vervuiling (zware metalen, deeltjes 2.5, koolstofdeeltjes) en blauw licht door digitale toestellen (tv, smartphones, computers, tablets).

Ik ben inmiddels fan van de oogcontour crème uit deze lijn. De ultra zachte gel-crèmetextuur voelt aan als een tweede huid door het plantaardig hyaluronzuur en maakt het oogcontour helderder en frisser. De indische kastanjebloem richt zich op de eerste rimpels en maakt echt glad, want toen mij werd geadviseerd om de oogcrème aan te brengen rondom één oog, voelde ik snel al het verschil. Want je voelt hem direct glad trekken, en je ziet het ook!

Een extra voordeel is dat de oogcrème vrij is van parfum, want je huid is extra gevoelig en kwetsbaar. Aanrader dus!

SHOP HIER ONLINE

 

Dian: Benefit Pretty in the USA Palette

Onlangs ging ik voor een aantal dagen naar Praag. Tijdens het inpakken van mijn handbagage kwam ik erachter dat ik helemaal geen handige en compact palette heb met daarin een bronzer, blush en highlighter in één. Ik heb toen dus allemaal losse (lees: grote!) verpakkingen meegenomen en dat nam super veel ruimte in beslag. Daarom besloot ik bij terugkomst direct het Pretty in the USA palette van Benefit te bestellen.

Dit palette bestaat uit de populaire Hoola bronzer, de prachtige Rockateur blush en de redelijk nieuwe Dandelion Twinkle highlighter. Daarnaast krijg je er ook nog een mini Goof Proof Brow Pencil bij. Handig! Ik vind het palette heel mooi samengesteld. De producten kunnen subtiel worden aangebracht en blenden heel fijn samen. Gelukkig zijn de poeders in dekking op te bouwen, dus als je voor een opvallende glow, blush of bronzer wilt gaan dan kan dat ook.

Ondanks dat de producten in dit palette full-size zijn, neemt hij niet veel ruimte in beslag. Als ik binnenkort weer een aantal dagen weg ga, neem ik dit palette zeker mee. Alles wat ik nodig heb voor een full-face look zit hierin!

SHOP HIER ONLINE

 

Lydia: Bioderma Sensibio H20 Micellair Water (mini)

Standaard in mijn make up-koffer en ideaal voor op reis. Ik heb Bioderma reeds jaren geleden leren gebruiken van collega visagisten backstage bij shows in Parijs. Inmiddels worden micellaire reinigingwaters door vele merken gemaakt. Maar Bioderma blijft mijn favoriet.

Deze micellaire oplossing van Bioderma is ideaal voor de gevoelige huid, omdat ze het natuurlijke evenwicht van de huid respecteert met haar fysiologische pH waarde en het weglaten van zeep uit de formulering. De niet comedogene formule verstopt de poriën ook niet en is zo tolerant dat ze zelfs gebruikt kan worden voor de ogen. Bioderma reinigt echt supersnel. Zelfs je zonbescherming. Zonder de huid trekkerig of oncomfortabel te doen voelen. Gewoon aanbrengen op een watje om je gezicht en ogen te reinigen, tot er niets meer af komt.

Het bijvullen van de mini… dat gaat helaas niet zo makkelijk. De dop kan er namelijk niet af, maar daar heb ik iets op gevonden. Bijvullen gaat het beste met een doseerspuit. Verkrijgbaar bij onder meer Kruidvat.

SHOP HIER ONLINE

 

Mandy: Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream

Mijn favoriete beauty product voor de maand juli is de natuurlijke Alissi Brontë Ultra Protection & Color BB Cream. Ik leerde het product eerder kennen tijdens mijn zuurstofbehandeling van Alissi. De BB Cream zorgt voor een gezonde mooie kleur op mijn gezicht met iets glans, verbergt oneffenheden en geeft een goede bescherming met SPF 50.

Doordat de crème sirtuins activators bevat, is het tevens een sterke anti-aging crème, die het leven van de cellen verlengt en de schade aan cel-DNA van binnenuit beperkt. Het kleurtje bestaat uit minerale pigmenten, dus extra verantwoord!

Deze crème breng ik aan over mijn dagcrème. Vooral deze tijd met dit mooie weer en veel zonlicht echt een aanrader!

SHOP HIER ONLINE

Esther: Kalahari Enzyme Face Buff

Eigenlijk kan ik er beter een jaarfavoriet van maken, zo ontzettend fijn is dit product. Kalahari Enzyme Face Buff is een enzymatische exfoliant op basis van pompoenpitten, papaja en ananas. Het verwijdert dode huidcellen op een heel zachte manier en tevens wordt door exfoliëren de huid aangezet nieuwe cellen aan te maken. Ik gebruik deze Buff dan ook drie keer per week, ook om de huid voor te bereiden op alle werkstoffen uit serums en moisturizers. Exfoliëren gaat bovendien verstoppinkjes tegen en verbetert de structuur van de huid.

Je kunt de Buff op twee manieren gebruiken. Als ‘masker’, dan laat je het product 20 minuutjes op de huid zitten, of je brengt een laagje product op de huid aan en je masseert deze met vochtige handen voor ongeveer 2 minuten. Na het inwerken of masseren spoel je je huid met lauwwarm water af en… je weet niet wat je voelt, de huid is ongelofelijk zacht.

SHOP HIER ONLINE

Corine: Jo Malone Hot Blossoms Collectie

Dansend door de straat van Brazilië. Lachend. Drummend. Een overvloed aan zonneschijn, tropische vruchten en exotische bloemen. Celine Roux, Head of Fragrance Development (wat een functietitel, die wil ik ook…) bij Jo Malone liet zich inspireren tijdens een reis door Brazilië en dat leverde de schitterende en overheerlijk zomerse Hot Blossoms Collectie op, bestaande uit de Tropical Cherimoya Cologne (in 30 ml en 100 ml) en Tropical Cattleya Orchid Body Mist.

De cologne is mijn absolute favoriet van deze maand. De geur van groen cherimoya fruit met sappige peer, verwarmd door Braziliaanse copaha hars en romige tonkaboon voor een vleugje zwoele passie. Je waant je in Brazilië of een andere zonnige bestemming. En dat kan tegenwoordig ook gewoon Nederland zijn, zoals we afgelopen maand hebben gemerkt. Het zomercarnaval van Rotterdam. Een geur die perfect past bij deze tijd van het jaar.

Ik heb zelf de 30 ml variant, maar de grotere 100 ml zal niet lang meer op zich laten wachten. Al is het alleen al omdat de fles en de geschenkverpakkingen van Jo Malone een ware lust zijn voor het (zomerse) oog. Evenals de body mist, waarnaar ik nu toch ook wel nieuwsgierig ben geworden…

Beschikbaar in de Jo Malone London boutiques. Op de meeste vliegvelden wereldwijd vind je wel een boutique.

ZOEK HIER EEN BOUTIQUE

Lees ook