Superzacht voor elke lichaamszone

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Bikinishape tips van Esther: sugaring voor een glanzende en gladde huid

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat de bikini weer uit de kast wordt gehaald. Dat brengt voor velen de vraag met zich mee: hoe kom ik snel in bikinishape? Toch nog even een sapkuur of detoxen… Ook het testteam worstelt met dit vraagstuk en daarom delen we de tips van onze testers met je. Want gedeelde smart is halve smart.

Eerder vertelde schoonheidsspecialiste Patricia al hoe zij de afgelopen drie weken flink aan het trainen is. Met resultaat; lees het hier nogmaals. En ook fotomodel Mandy zet vlak voor de zomer een tandje erbij met detoxen en EMS Bodytec Training.

Vandaag vertelt schoonheidsspecialiste Esther je haar geheim.

Tja… persoonlijk vind ik mezelf nooit in shape voor een bikini

Als ik dan toch een tip mag geven, dan weet ik wel een goede. Ik probeer namelijk in ieder geval een mooie glanzende en gladde huid te verkrijgen met sugaring, voordat het zonnetje gaat schijnen. Het is mijn ervaring dat je dan net wat strakker oogt. En bovendien mooier bruin wordt, wat ook bijdraagt aan je bikini shape.

Haartjes én dode huidcellen verwijderen

Sowieso krijg je een mooie glanzende huid door regelmatig te scrubben, maar een écht gladde huid krijg je door regelmatig met sugaring te ontharen. Hierdoor haal je namelijk niet alleen de haartjes weg, maar ook de dode huidcellen, waardoor de huid superzacht wordt.

Zoveel voordelen ten opzichte van harsen

Ik ben meteen bij de start van mijn eigen schoonheidssalon met body sugaring gaan werken. Ongeveer een jaar ervoor ben ik mijn zoektocht al gestart naar full bikini ontharen en kwam op die manier in aanraking met sugaring. Ik was (en ben) hier zo tevreden over, dat er geen twijfel over bestond om sugaring ook aan te bieden in mijn salon Skin & Style in Leerdam.

Het biedt namelijk zoveel voordelen ten opzichte van harsen:

  1. Suiker is een natuurlijk product. Het bestaat uit water, glucose, fructose en aan het merk waar ik in mijn salon mee werk is tevens xylitol toegevoegd, wat antibacterieel en schimmelwerend werkt. Omdat het dus een natuurlijk product betreft, heb ik tot op heden geen allergische reacties bij cliënten gezien en geeft het weinig tot geen reacties op de huid.
  2. De suiker is op kamertemperatuur, dus kan de huid niet verbranden.
  3. Doordat de suiker water bevat, hecht deze niet aan de huid, maar alleen aan de dode huidcellen en haren. Al zou je 10 keer over hetzelfde gebied heen gaan met de suiker, dan nog kun je de huid niet beschadigen.
  4. De suiker wordt tegen de haargroeirichting in gemasseerd tot diep in de haarschacht, zodat de suiker om het haarzakje heen hecht, en wordt met de haargroeirichting mee verwijderd. Op die manier is er weinig kans op afgebroken haren en ontstaat er veel minder irritatie, zwelling en roodheid.

Superzacht voor elk gebied

Omdat de suiker zo zacht werkt, is het voor elk gebied van het lichaam geschikt, zelfs neusharen, oorharen en full bikini is geen enkel probleem.

Een goede voor- en nabehandeling zijn essentieel

Belangrijk is een goede voor- en nabehandeling van het te behandelen gebied. Ik reinig eerst de huid met rozenwater of caramelcleanser. Daarna breng ik een bentonietpoeder aan, zodat de huid zo droog mogelijk is en de haartjes zo goed mogelijk hechten. Na de behandeling verwijder ik eventuele suikerrestjes met het rozenwater en sluit af met een hydraterende lotion.

Tussen de sugaring behandelingen door gebruik ik een caramel suikerscrub om de dode huidcellen te verwijderen en te voorkomen dat haartjes in kunnen gaan groeien. Ik gebruik zelf in de salon het merk Scandinavian Skin Candy om te suikeren, deze bevat dus als enige beschikbare merk xylitol. De caramel suikerscrub is ook van dit merk en verandert in een heerlijk geurende melkachtige substantie als hij in aanraking komt met water. Er zijn overigens nog meer fijne producten van Scandinavian Skin Candy op de markt, zoals een cookie wash, speciaal voor de intieme zone en een bb bodycream.

Shop Skin Candy Online

 

In opmars in Nederland

Body sugaring is in Nederland nog niet zo heel erg bekend, het begint een beetje te komen. Voor de behandelaar is het wel even een andere techniek dan het harsen en veel oefenen is dan essentieel.

In het volgende filmpje leg ik je uit hoe sugaring in zijn werk gaat:

https://youtu.be/rf0mkEXVO98

Als je eenmaal aan body sugaring bent begonnen en je laat dit regelmatig doen, dan zul je merken dat je haartjes steeds minder, zachter en lichter terugkomen.

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met mij op!

Lees ook