Geen sportfanaat en toch een strakke buik

04:47 - 02:52
luistertijd 04:47 - leestijd 02:52

Bikinishape tips van Patricia: planken, T25, Tastea en body cream

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat de bikini weer uit de kast wordt gehaald. Dat brengt voor velen de vraag met zich mee: hoe kom ik snel in bikinishape? Toch even een abonnement op de sportschool, een sapkuur of detoxen… Ook het testteam worstelt met dit vraagstuk en daarom delen we de tips van onze testers met je. Want gedeelde smart is halve smart.

In dit eerste artikel uit de reeks vertelt schoonheidsspecialiste Patricia van Salon Mooi & Meer hoe zij de afgelopen drie weken al flink aan het trainen is. Met resultaat.

Buik is mijn probleemgebied

Een week of drie geleden vertelde mij iemand dat ik moest gaan planken, omdat dit erg goed zou zijn om de buikspieren te trainen. Mijn buik is toch echt wel mijn probleemgebied en in de toestand van dat moment kon ik echt geen bikini aandoen! Dus je raadt het al… Diezelfde dag meteen een planking schema gedownload, en me gewaagd aan de planking challenge.

Huh wat?! Planking challenge…

De planking challenge houdt in dat je iedere dag je lichaam in de planking positie brengt. Een maand lang, en dan iedere dag een paar seconden langer. Bij deze oefening train je voornamelijk je buik en rugspieren. De oefening doet meer dan alleen zorgen voor stevige(r) buikspieren. Je hele postuur wordt beter, eleganter. Doordat je tegelijkertijd je rug en andere spiergroepen traint.

De smaak te pakken en door naar Focus T25

Na een week kreeg ik de smaak te pakken en vertelde mij iemand over de Focus T25 workout. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat workouts van een uur of langer helemaal niet nodig zijn om vet te verbranden. Sterker nog, kortere en intensievere workouts zorgen er voor dat je meer vet verbrandt. Door deze korte workouts blijf je namelijk in de ideale vetverbrandingszone. Dat is precies waar Focus T25 zich op richt. In korte, intensieve trainingen van slechts 25 minuten haal je daardoor geweldige resultaten.

Planken in de achtertuin.

Hoe het werkt

Trainingen die (maar!) 25 minuten duren, 5x per week. Lekker thuis voor de buis sporten aan de hand van een schema dat je precies vertelt welke training je gaat doen. Dat is de ene keer cardio, de andere keer voornamelijk buik- of bilspieren, heel divers. Ik ben nu bezig met mijn derde week en ik voel me fitter. Ook ben ik al aardig wat centimeters kwijt en begint de bikinishape binnen handbereik te komen. Ik ben geen sportfanaat, maar op een of andere manier heb ik toch de drang om me netjes aan het schema te houden en niet te verzaken.

Lees meer

 

Naast sporten ook voeding

Omdat ik toch gezond bezig was, ben ik deze week ook begonnen met de thee van het merk Tastea. Volgens de vele reviews online moet deze thee op meerdere fronten een gunstige uitwerking hebben. Ik heb gekozen voor de detox thee; deze bestaat uit een thee voor ’s ochtends (detox morning) en voor de avond (detox evening). In de meegeleverde speciale beker kan je makkelijk de losse thee scheiden door middel van het ingebouwde theezeefje.

Je kan de detox kuur 30 dagen doen, en als ik zo de reviews lees, dan val je er van af, onderdrukt het je hongergevoel, drijft het vocht af, word je fitter, slaap je beter en verbetert je huid. De perfecte voorbereiding voor een bikinishape dus. De thee smaakt overigens ook heerlijk en ik hoop dat ik al deze voordelen snel kan beamen.

Shop online

 

Lees meer over gezond afvallen in dit artikel.

Tot slot: een klein beetje hulp uit een tube

De nieuwe bodylijn van Docteur Renaud heeft een hele fijne hermodellerende, verstevigende bodycrème die ook nog eens heerlijk zomers naar grapefruit ruikt.

Twee keer per dag breng ik de crème aan op buik, dijen, buste en op de bovenarmen (jawel… de welbekende kipfilets). Na drie weken gebruik merk ik echt dat mijn huid strakker en gladder is. Als je veel sport, is een verstevigde crème een must voor maximaal resultaat!

Shop online

 

Lees ook