Onze eigen MUA kan het weten!

05:23 - 03:13
luistertijd 05:23 - leestijd 03:13

Make-up artist Lydia test zonbescherming van Sunleya, Louis Widmer en MAC

Make-up artist Lydia gaf eerder al tips over het gebruik van zonbescherming in combinatie met je foundation. Lees het artikel hier nogmaals. Vandaag test ze diverse zonbescherming voor je uit. Jawel… onder haar foundation uiteraard.

Sunleya Age Minimizing Sun Protection SPF 30

Volgens Sisley

Een uva- en uvb-filtercomplex – versterkt door reflecterende microbolletjes – laat precies de juiste hoeveelheid straling door, zodat het natuurlijke beschermingsmechanisme tegen zonlicht van de huid zijn werk kan doen (het laten toenemen van melanine en het versterken van de hoornlaag).

Een combinatie van werkstoffen tegen vrije radicalen van mineralen (rhodochrosietextract), botanische extracten (de bloemkelk van de lampionplant) en vitaminen (vitamine-E-acetaat) neutraliseren oxidatiereacties die huidveroudering kunnen veroorzaken.

Volgens Lydia

 Om te beginnen een mooie mix aan werkzame stoffen:

Het product zit in een pompflacon, handig in gebruik. Het heeft een zijdeachtige structuur. Smeert makkelijk uit, laat geen witte waas achter. Plakt niet, trekt niet, glimt niet, irriteert niet. Het voelt heerlijk zacht aan op mijn huid en laat een soepel filmpje achter. Het heeft een prettige geur die snel wegtrekt.

Even een klein half uurtje laten inwerken en daarna breng ik met een kwast mijn foundation aan. Dat gaat prima. Na een halve dag breng ik zorgvuldig een SPF poeder aan – Brush on Block van Susan Posnick – voor een nieuw SPF laagje.

Ik heb deze testdag door de zonnige stad gefietst tussen afspraken door. Einde dag thuis maak ik mijn gezicht schoon en ziet er prima uit. Mooi rustig en geen spoortje van (te)veel zon. Ik vind het een heerlijk product.

SHOP HIER ONLINE

 

Louis Widmer Extra Sun Protection 50

Volgens Louis Widmer

Hoge beschermingsfactor voor de gevoelige huid. Ectoïne, voor een biocellulaire bescherming, versterkt het immuunsysteem van de huid. Panthenol verzacht de huid. Waterbestendig zonder parfum.

Ideaal wanneer men geneesmiddelen met fototoxische werking neemt, ter preventie van hyperpigmentatie. Ideaal voor de bescherming van littekens.

Volgens Lydia

Ook dit product zit in een handzaam tubetje. Zonder parfum. Het is een stevige crème, maar hij laat zich goed verdelen. Het is in eerste instantie wat wit, maar dat trekt snel weg. Er blijft een licht glanzend filmpje achter op mijn huid. Het product is zo goed als geurloos, voelt zacht aan, trekt niet, plakt niet.

 

Na 30 minuten breng ik opnieuw foundation aan met een kwast. Dit gaat prima. Er blijft een lichte glow achter, juist wel mooi. Fijn dat dit product beschermend werkt bij littekens en dus geschikt is voor na een beauty treatment. Die heb ik toevallig net gehad, dus ik gebruik dit product een aantal dagen. Ik breng daarbij in de middag wederom Brush On Block van Susan Posnick aan voor een nieuw laagje SPF. s’ Avonds na het reinigen is mijn huid niet verkleurd.

SHOP HIER ONLINE

 

Louis Widmer Sun Protection Face 30

Volgens Louis Widmer

Hoge bescherming dankzij de combinatie van doeltreffende UVA- en UVB-filters. Anti-ageing verzorging voor de gevoelige huid van het gezicht Dringt snel in de huid en laat geen vette film op de huid achter. De huid wordt weer zacht. Het antirimpelbestanddeel Matrixyl® 3000 heeft een antirimpelwerking. Testen bewijzen het: na twee maanden gebruik: 45 % minder rimpels. Panthenol en L-Arginine (aminozuur) verzachten de geïrriteerde huid en optimaliseren de hydratatie van de huid.

Volgens Lydia

Dit product is minder stug, meer crèmig dan de Extra Sun Protection SPF50. Trekt super snel in. Voelt zacht, glimt niet. Je ziet hem echt niet zitten.

Na 30 minuten breng ik de foundation aan met een kwast, dat gaat makkelijk. Gebruikt op een zonnige dag, inclusief wandeling, terrasje, fietsen door de stad. In de middag wederom SPF poeder aangebracht voor nieuw laagje SPF. Werkt uitstekend.

SHOP HIER ONLINE

 

MAC LIGHTFULL C Marine Bright Formula SPF 30

Dit product bevat zinkoxide, titaniumdioxide en antioxidanten, waaronder Vitamine C. De pompflacon is goed voor stabiel behoud van de ingrediënten, daar ben ik altijd voorstander van.

Het is een fijne lotion. Hij voelt licht hydraterend aan. Zacht en totaal niet plakkerig. Een zachte glow is het resultaat. Dat zal de ‘bright’ uit de naam van het product zijn.

Het product heeft een lichte geur die wel even blijft hangen. Niet iedereen vindt dat even fijn. Na een half uurtje breng ik mijn foundation super makkelijk aan. Het werkt als een goede primer. Ik vind hem heel fijn en makkelijk in gebruik en de absolute topper uit deze test.

SHOP HER ONLINE

Lees ook