Wat een mooie producten voor je tere huid van hals en decollete

07:26 - 04:27
luistertijd 07:26 - leestijd 04:27

Ik heb al eerder kennisgemaakt met PBSerum voor thuisgebruik, waarbij ik samen met anderen uit mijn testteam een hydraterend en verstevigend serum testte. En ik testte al eens de zonproducten van Dermo28 Cosmeceuticals uit Italië.

In 2018 zijn mijn decolleté en hals aan de beurt

Omdat mijn gezicht al in een heel goede conditie is en ik gaandeweg de huid van mijn hals en decolleté harder zie verslappen, is dat mijn volgende queeste geworden.

Geen onverdienstelijke investering overigens, wat ik zie echt wat behandelingen doen zo gaandeweg, op deze huid, waarvan ik toch werkelijk dacht ze minder goed te behandelen is omdat het een minder veerkrachtige onderlaag heeft dan het gezicht.

Wat een fijne peeling

Voordat Ilona echt met mijn huid aan de gang gaat, prept ze hem met een fruitzuurpeeling op basis van glycolzuur 30%, melkzuur 5% en salicylzuur 2%, met een pH-waarde van 3,0.

Meer dan een peeling!

Deze prachtige peeling is van Dermo28, de Unica treatment, en ze mengt hem ter plekke ook met pure vitamine C, en met wat men ‘het systeem van de Uniqa lijn’ noemt: een mengsel van matrikinen, peptiden, isoflavonoiden en hyaluronzuur. Hierdoor wordt de huid tegelijkertijd gepeeld, hersteld en gevoed, wat Dermo28 uniek maakt, aldus Ilona.

https://www.instagram.com/p/BkQWOE2n867/?taken-by=beautyjournaal_daily

Voorbereiding op mesotherapie

De Unica lijn is het paradepaardje van Dermo28, alle mooiste ingrediënten van het merk komen in deze lijn tezamen. Ilona gebruikt hem ter voorbereiding op de mesotherapie, maar ze zegt dat het ook een zelfstandige behandeling is om te geven.

Ja, dat jeukt lekker, met een pH van 3.0

Het trekt ca 10 minuten in. Het prikt lekker, Ilona wappert af en toe over mijn huid voor wat verkoeling. Ze heeft hem ook op mijn gezicht aangebracht. De jeuk danst over mijn gezicht, de ene keer voel ik hem hier, dan weer daar. ‘Oh jee…niet met je vingers aankomen, Monique!’

To the point

Ik ben fan van de Dermo28 peeling, al direct. Het supergladde huidgevoel is heerlijk, mijn huid voelt ook compacter aan. Ik ervaar deze peeling als heel clean en to the point. Ik vind ook de combinatie van de zuren met de andere actives heel erg goed over nagedacht. Ik ben dol op slimme formuleringen.

Gevriesdroogde enzymen opgelost, voor de meso’gun’

Dan is het tijd voor PBSerum Cosmeceuticals, de gevriesdroogde enzymen en actives die Ilona ter plekke mengt. Voor mijn hals en decolleté gebruikt ze het Lift Plus serum, met vitamine C, DMAE en collagenase enzymen, opgelost in een medische zoutwater oplossing. Op mijn gezicht krijg ik de Extreme Firmness Plus, waar naast bovengenoemde ook hyaluronzuur in zit.

De beste methode: insluizen…

Op mijn gezicht masseert ze het in, op hals en decolleté injecteert ze hem met behulp van mesotherapie: piepkleine prikjes om de stoffen dieper in de huid te krijgen.

Het ziet er enger uit dan het is

Ondertussen zet Ilona ook de compressor van de mesttherapie aan. Oops, ik vind het lichtelijk eng. Ik zie een soort pistool waarin een schone naald wordt gezet. En dat gaat mijn huid in! Er zit een regelaar op de loop van het pistool waardoor de naald nooit dieper in de huid kan gaan dan waarop hij is afgesteld. Gelukkig maar!

Ilona legt uit dat ze tijdens de behandeling de naalddiepte bijstelt, afhankelijk van de locatie. ‘Op je kaaklijn zit je sneller op het bot, dus stel ik hem minder diep in. Ik werk op 0,1 tot 0,5 mm.

Voorzichtige prikjes

Het geluid dat je hoort van die compressor en de klikjes van het schieten van het naaldje in de huid is vele malen enger dan hetgeen je ook echt voelt. Ilona houdt de naaldlengte uiteindelijk op 0,1 mm voor mij, omdat ik het anders toch wat onaangenamer vind en mijn huid roder wordt dan we wensen. Het blijft een feit: de huid van hals en decolleté zijn gevoeliger dan die van gezicht.

Na de mesobehandeling krijgt mijn huid een verkoelend, kalmerend masker van Dermo28.

De enzymen worden werkzaam door warmte…dus masseren maar!

Nu is mijn gezicht aan de beurt, met een zeer doeltreffende bindweefselmassage waarbij het verstevigend serum van PBSerum wordt ingezet. Ilona legt uit de enzymen goed gaan werken bij warmte, vandaar ze het masserend inwerkt.

Het is haar doel om de stoffen in alle huidlagen te laten doorwerken. De insluismethoden zoals massage en meso zijn hierbij doorslaggevend.

Flink beschermd de fiets op!

Mijn gezichtshuid gloeit na de massage. Grappig genoeg ervaar ik ook dat mijn oogleden straktrekken, want ook daar mag het aangebracht worden. Ze sluit af met een oogverzorging en een crème van de Unica lijn en vervolgens gaat ze stapelend verder met de erg mooie SkinDefense cream waarin een spf 50 zit en daarover heen de Blemish balm, te vergelijken met een CC cream, die een mooie egale kleur aan mijn huid geeft.

Toppertje dat product, ik neem hem ook mee naar huis.

Het was een schitterende dag toen ik haar instituut bezocht, en ik besloot er fietsend naar toe te gaan, 17 km naar Uithoorn, vanuit Amsterdam. Op de terugweg ben ik volledig langs de Amstel gefietst in de volle middagzon, maar mijn huid heeft zich prima gehouden. Geen spoortje van verbranding, daar let ik nauwkeurig op. De zonbescherming was volstrekt adequaat.

Wat me aanspreekt….

Wat ik zo interessant vind aan Dermo28 is hun kijk op huid pH-waarde. Ze houden hem met hun producten wat lager en dat draagt veel beter bij aan een gezonde huidweerstand, zo weet ik inmiddels, ook dankzij inzichten die dermatoloog Francis Wu uit ons expertteam mij geeft. Ilona vult aan: je vermindert de kans op irritaties en bovendien worden werkzame stoffen beter opgenomen.

Warmte, maar snel wegtrekkende roodheid

Wat een mooie huidbehandeling heb ik gehad. Ilona is een uitstekende huidspecialist, vakkundig, to the point, goed stel handen (!) en ze werkt met heel mooie goed geformuleerde merken die inzetten op huidverbetering. Mijn hals en decolletè zag er na afloop niet onrustig uit, maar voelde wel nog enkele uren warm aan.

Opvallend veerkrachtig

In de dagen erna zag mijn huid er gezond en gloedvol uit. De huid oogde voller, voelde veerkrachtiger aan. Ik ben ervan overtuigd dat het beginstadium van een perkament-achtig huidje waarin de huid van mijn hals en decolleté zich bevinden echt afgeremd kan worden als ik deze behandelingen in kuurverband onderga.

One to watch!

 

Lees ook